Viral

Αυτό είναι το νέο επάγγελμα που γίνεται περιζήτητο – Ποιοι εργαζόμενοι θα είναι απολύτως απαραίτητοι

Απαλλαγμένοι από την εργασιακή ανασφάλεια θα πρέπει να είναι κάποιοι επαγγελματίες οι οποίοι θα «τρέξουν» τον μετασχηματισμό των αυτοκινήτων.

Τεράστιες είναι οι αλλαγές που εκτυλίσσονται στον κόσμο των τεσσάρων τροχών, με την ηλεκτροκίνηση και την τεχνολογική επανάσταση να επηρεάζουν -μεταξύ άλλων- και το εργασιακό τοπίο, φέρνοντας στο προσκήνιο επαγγέλματα που προϊόντος του χρόνου θα γνωρίζουν ολοένα και μεγαλύτερη ζήτηση.

Ένα εξ αυτών είναι και οι μηχανικοί λογισμικού (software engineers) που πλέον είναι απαραίτητοι, με αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες να έχουν ανακοινώσει κύματα προσλήψεων.

Πρόκειται για επαγγελματίες που θα αναπτύσσουν συστήματα αυτόνομης οδήγησης, διασφαλίζοντας ότι τα αυτοκίνητα θα μπορούν να αναγνωρίζουν αποτελεσματικά το περιβάλλον, να αντιλαμβάνονται εν ευθέτω χρόνω εμπόδια και να να λαμβάνουν αποφάσεις σε πραγματικό χρόνο.

Παράλληλα, οι προγραμματιστές είναι απαραίτητοι για την εξέλιξη τεχνολογιών που επιτρέπουν στα ΙΧ να κάνουν over-the-air αναβαθμίσεις, να αντιμετωπίζονται προβλήματα εξ αποστάσεως, αλλά και για την ανάπτυξη συστημάτων που καθιστούν την εμπειρία πίσω από το τιμόνι όσο το δυνατόν πιο ευχάριστη (βλ. εύκολες στη χρηση οθόνες με φιλικό user interface).

Επιπλέον, οι software engineers γίνονται περιζήτητοι και λόγω της προώθησης της ηλεκτροκίνησης, μιας και απαιτείται η εξέλιξη αλγορίθμων που διασφαλίζουν -μεταξύ άλλων- ότι οι μπαταρίες είναι ασφαλείς, αποδοτικές και αντέχουν στον χρόνο.

Μία από τις αυτοκινητοβιομηχανίες που έχει αναγνωρίσει την ανάγκη ένταξης στο δυναμικό της software engineers είναι η Toyota, η οποία επιδιώκει να έχει 18.000 μηχανικούς λογισμικού έως το 2025. Από κοντά και η Honda που έχει ανακοινώσει ότι έχει στόχο να διπλασιάσει τον αριθμό των προγραμματιστών της σε 10.000 έως το 2030.

Στον αντίποδα, η ηλεκτροκίνηση αναμένεται να φέρει και απολύσεις, με το μεγαλύτερο κίνδυνο να διατρέχουν όσοι εργάζονται σε εταιρείες παραγωγής εξαρτημάτων που χρησιμοποιούνται αποκλειστικά σε αυτοκίνητα με κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Από την άλλη, δεν συντρέχει σοβαρός λόγος ανησυχίας για όσους απασχολούνται στους κλάδους κατασκευής αμαξωμάτων, συστήματων ανάρτησης και διεύθυνσης, όπως και καθισμάτων, δεδομένου ότι τα εν λόγω εξαρτήματα και συστήματα θα συνεχίσουν να υπάρχουν και στο μέλλον.

Πηγή: carandmotor.gr

Ροη Ειδησεων

Το «χαμηλό πέρασμα» του αεροπλάνου της Μπέρμποκ από το αεροδρόμιο της Λάρνακας και η εξήγησή του

Το αεροπλάνο που μετέφερε εχθές τη Γερμανίδα ΥΠΕΞ Αναλένα Μπέρμποκ από τον Ισραήλ στον Λίβανο…

26 Ιουνίου, 2024

Διαμαρτυρία ΔΕΟΚ για ωρομίσθιους έξω από το Υπουργείο Οικονομικών

Σε διαμαρτυρία έξω από το Υπουργείο Οικονομικών καλεί η ΔΕΟΚ την Πέμπτη 27 Ιουνίου στις…

26 Ιουνίου, 2024

Απεργούν για 48 ώρες οι κυβερνητικοί γιατροί την ερχόμενη εβδομάδα

Σε 48ωρη απεργία στις 2 και 3 Ιουλίου προχωρούν οι γιατροί του δημοσίου ύστερα από…

26 Ιουνίου, 2024

Αγία Νάπα: Τροχαίο με τέσσερα άτομα σε τετράτροχη – Εγκατέλειψε την σκηνή ο οδηγός

Στη σύλληψη 18χρονου, προχώρησε χθες βράδυ η Αστυνομία, για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με πρόκληση…

26 Ιουνίου, 2024

Σιγκαπούρη: Έπαθε ανακοπή καρδιάς τη στιγμή που έμαθε ότι κέρδισε 3.2 εκατομμύρια λίρες στο καζίνο

Αν χρειάζεστε μια υπενθύμιση του πόσο γρήγορα μπορεί να αλλάξει η τύχη σας, αυτό μπορεί…

26 Ιουνίου, 2024

Κίνδυνοι από τη χρήση παράνομων πλατφόρμων και απομιμήσεων

Πέραν του ότι βλάπτουν την οικονομία, η πειρατεία και οι επιχειρήσεις παραποίησης/απομίμησης τροφοδοτούν το οργανωμένο…

26 Ιουνίου, 2024