Διασώθηκαν θεριακλήδες ορειβάτες που παραήταν μαστουρωμένοι για να κατέβουν από το βουνό

dfdfkerjerertdrytdg000

Άλλο ένα τρελό και περίεργο από την Αγγλία που «τιτίβισε» το τοπικό αστυνομικό τμήμα

Τέσσερις ορειβάτες αναγκάστηκαν να ζητήσουν τη συνδρομή των διασωστικών υπηρεσιών της Αγγλίας όταν η κάνναβη που κατανάλωσαν πάνω στην κορφή δεν τους επέτρεψε να κατέβουν.

Η ομάδα των ορειβατών ανέβηκε στην ψηλότερη κορυφή της Αγγλίας, στο Scafell Pike των 978 μέτρων, και γλέντησε το κατόρθωμά της με τέτοιον τρόπο που υπονόμευσε την κάθοδό της!

Κι έτσι αναγκάστηκαν να καλέσουν την… αστυνομία για βοήθεια, η οποία δεν έχασε φυσικά την ευκαιρία να δημοσιοποιήσει το περιστατικό στο Twitter.

Persons stuck on mountain, after taking cannabis. Having to deploy M’tain Rescue, Air support and Ambulance to rescue them…..

— Cumbria Police (@Cumbriapolice) September 23, 2017

Οι θεριακλήδες διασώθηκαν τελικά με μια μεγάλη επιχείρηση και μέχρι το βράδυ ήταν ασφαλείς στο έδαφος.  

Persons rescued after becoming incapable of walking due to cannabis use. MRT volunteers putting themselves at risk to prevent harm.

— Cumbria Police (@Cumbriapolice) September 23, 2017

Ο κόσμος έβγαλε μετά τα απωθημένα του, ζητώντας από την αστυνομία να τους ξεμπροστιάσει κατονομάζοντάς τους ή να τους βάλει τσουχτερά πρόστιμα για το κόστος της επιχείρησης.

dfdfkerjerertdrytdg1

Ο υπεύθυνος του αστυνομικού τμήματος του North Cumbria σχολίασε πάντως στην «Telegraph» πως η διασωστική ομάδα απαρτιζόταν από εθελοντές και πως η προτεραιότητα της αστυνομίας είναι η ασφάλεια του πολίτη. Είπε πάντως πως απαγορευμένες ουσίες και αλκοόλ «δεν έχουν θέση στο βουνό»…