Η εβδομάδα μέσα από τις πιο δυνατές εικόνες

Δείτε τι συνέβη στον κόσμο μέσα από τον φωτογραφικό φακό

Η εβδομάδα μέσα από τις πιο δυνατές εικόνες

Χρώματα, πάθος, δάκρυα, προσπάθεια, επιβίωση, χαρά, πόνος.

Αν μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις τότε σίγουρα δεν χρειάζονται πολλά λόγια για τις παρακάτω φωτογραφίες.

Στις παρακάτω εικόνες συμπυκνώνονται όσα έγιναν στον κόσμο την εβδομάδα που πέρασε.

Δείτε πως κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός του Associated Press τα γεγονότα που συνέβησαν στον κόσμο τις τελευταίες επτά ημέρες.

Ιστ Γκίπσλαντ, Αυστραλία: Η μάχη με τις φλόγες δεν σταματά

ap 19365476843416 Associated Press, οι καλυτερεΣ φωτογραφιεΣ τηΣ εβδομαδαΣ

Τη ζωή σε 15 άτομα έχουν στοιχίσει οι φονικές πυρκαγιές στην Αυστραλία, σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό των Αρχών της χώρας, ενώ πολλοί είναι εκείνοι που εξακολουθούν να αγνοούνται. Όσο για την οικολογική καταστροφή, είναι ανυπολόγιστη.

ap 20002369469686 Associated Press, οι καλυτερεΣ φωτογραφιεΣ τηΣ εβδομαδαΣ

Την ίδια ώρα, οι πυροσβέστες συνεχίζουν να δίνουν τη δική τους μεγάλη μάχη, όπως φαίνεται στη φωτογραφία από την περιοχή Ιστ Γκίπσλαντ, ανάμεσα στην Καμπέρα και τη Μελβούρνη, στην πολιτεία της Βικτόρια. Πολλές περιουσίες έχουν γίνει στάχτη, ενώ υπάρχουν φόβοι για αρκετούς παγιδευμένους κατοίκους.

Βαγδάτη, Ιράκ: Η οργή ξεχείλισε μετά τα αεροπορικά πλήγματα

ap 20001579601553 Associated Press, οι καλυτερεΣ φωτογραφιεΣ τηΣ εβδομαδαΣ

Εξοργισμένοι από τα αμερικανικά αεροπορικά πλήγματα στο Ιράκ, διαδηλωτές και παραστρατιωτικοί μαχητές πυρπόλησαν ένα φυλάκιο έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ, στη Βαγδάτη, με την κατάσταση να μυρίζει για ακόμη μια φορά… μπαρούτι.

ap 19365424787078 Associated Press, οι καλυτερεΣ φωτογραφιεΣ τηΣ εβδομαδαΣ

Όσοι προχώρησαν στην κίνηση αυτή επιδόθηκαν σε πετροπόλεμο, ενώ οι ιρανικές δυνάμεις ασφαλείας και οι φρουροί της αμερικανικής διπλωματικής αποστολής απάντησαν με δακρυγόνα και βομβίδες κρότου-λάμψης, με την κατάσταση να βγαίνει εκτός ελέγχου. Μετά από κάμποσες ώρες, πάντως, οι διαδηλωτές αποχώρησαν, αφού η Ουάσινγκτον απέστειλε επιπλέον στρατιωτικές δυνάμεις και απείλησε με αντίποινα προς την Τεχεράνη.

Ιντιλίμπ, Συρία: Για μια καλύτερη μοίρα, μακριά από τον πόλεμο

ap 19361851442055 Associated Press, οι καλυτερεΣ φωτογραφιεΣ τηΣ εβδομαδαΣ

Πολίτες εγκαταλείπουν την επαρχία της Ιντιλίμπ, έπειτα από τη συνέχιση των στρατιωτικών επιθέσεων από μαχητές της Αλ Κάιντα. Ο ΟΗΕ εκτιμά πως περίπου 60.000 άνθρωποι έχουν φύγει από τη συγκεκριμένη περιοχή της Συρίας και κατευθύνονται προς τα νότια, αφού οι βομβαρδισμοί είχαν ενταθεί τον προηγούμενο μήνα, τον τελευταίο του 2019.

Παρίσι, Γαλλία: Σταθμός-φάντασμα λόγω της απεργίας

ap 19365377664328 Associated Press, οι καλυτερεΣ φωτογραφιεΣ τηΣ εβδομαδαΣ

Την κλιμάκωση των απεργιών στη Γαλλία προανήγγειλαν κάποια από τα συνδικάτα της χώρας, μετά τη δέσμευση του Εμανουέλ Μακρόν να προωθήσει μια αναθεώρηση του συνταξιοδοτικού συστήματος, έπειτα από εβδομάδες κινητοποιήσεων σε εθνικό επίπεδο.

Οι σιδηρόδρομοι είναι από αυτούς που έχουν υποστεί το μεγαλύτερο πλήγμα, με τον ερημωμένο σταθμό στο Σεντ Λαζάρ να είναι μια χαρακτηριστική εικόνα από αυτές που έρχονται αντιμέτωποι κάτοικοι και τουρίστες.

Αθήνα, Ελλάδα: Ακόμη πιο εντυπωσιακή με φόντο τα πυροτεχνήματα η Ακρόπολη

ap 19365823668027 Associated Press, οι καλυτερεΣ φωτογραφιεΣ τηΣ εβδομαδαΣ

Η ατάκα του δημάρχου Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη, «πάρτε ο ένας τον άλλον αγκαλιά, για να μην βρει κανέναν μόνο του το 2020», ήταν αυτή που έμεινε από το πρωτοχρονιάτικο πάρτι που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της ελληνικής πρωτεύουσας. Ακολούθησε ένα φαντασμαγορικό θέαμα με πυροτεχνήματα, που έκαναν ακόμη εντυπωσιακή την πάντα πανέμορφη Ακρόπολη.

Ρίο Ντε Τζανέιρο, Βραζιλία: Καλωσόρισμα του νέου έτους σε… κόκκινη Κόπα καμπάνα

ap 20001159361130 Associated Press, οι καλυτερεΣ φωτογραφιεΣ τηΣ εβδομαδαΣ

Στο νότιο ημισφαίριο η αλλαγή του έτους έγινε με εντελώς διαφορετικές καιρικές συνθήκες σε σχέση με το βόρειο τμήμα του πλανήτη. Στο Ρίο Ντε Τζανέιρο και στην παραλία της Κόπα Καμπάνα οι κάτοικοι της βραζιλιάνικης μεγαλούπολης υποδέχθηκαν το 2020 μέσα στα ζεστά νερά της παραλίας, με τα βεγγαλικά να δημιουργούν το δικό τους -εξαιρετικό σκηνικό.

Χαβάη, ΗΠΑ: Πρωτοχρονιάτικη προεκλογική εκστρατεία με σανίδα σερφ

ap 20001626223627 Associated Press, οι καλυτερεΣ φωτογραφιεΣ τηΣ εβδομαδαΣ

Η υποψήφια για το χρίσμα των Δημοκρατικών στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, Τούλσι Γκάμπαρντ, ξεκίνησε το νέο έτος με σερφ στον Ατλαντικό Ωκεανό, στα νερά της Χαβάης, από την οποία κατάγεται. Σίγουρα ένας ιδιαίτερος τρόπος για να συνεχίσει την προεκλογική της εκστρατεία…

Γκάρμις-Παρτενκίρχεν, Γερμανία: Εντυπωσιακή πτήση πάνω από τον διάσημο λόφο

ap 20001425456634 Associated Press, οι καλυτερεΣ φωτογραφιεΣ τηΣ εβδομαδαΣ

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτές τις ημέρες το πιο διάσημο τουρνουά άλματος με σκι στον πλανήτη, αυτό των Τεσσάρων Λόφων (δύο σε Γερμανία και δύο στην Αυστρία), που εντάσσεται και στο καλεντάρι του παγκοσμίου πρωταθλήματος. Η Πρωτοχρονιά βρήκε τους λάτρεις του συγκεκριμένου σπορ στο Γκάρμις-Παρτενκίρχεν, με τον φακό να «πιάνει» κάποιες εντυπωσιακές πτήσεις, όπως αυτή του Αυστριακού Για Χερλ.