Η εβδομάδα μέσα από τις πιο δυνατές εικόνες

Δείτε τι συνέβη στον κόσμο μέσα από τον φωτογραφικό φακό

Η εβδομάδα μέσα από τις πιο δυνατές εικόνες

Χρώματα, πάθος, δάκρυα, προσπάθεια, επιβίωση, χαρά, πόνος.

Αν μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις τότε σίγουρα δεν χρειάζονται πολλά λόγια για τις παρακάτω φωτογραφίες.

Στις παρακάτω εικόνες συμπυκνώνονται όσα έγιναν στον κόσμο την εβδομάδα που πέρασε.

Δείτε πως κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός του Associated Press τα γεγονότα που συνέβησαν στον κόσμο τις τελευταίες επτά ημέρες.

Νέα Νότια Ουαλία, Αυστραλία: Τα πύρινα μέτωπα δεν έχουν τέλος

ap 20010153539489 οι καλυτερεΣ φωτογραφιεΣ τηΣ εβδομαδαΣ

Συγκλονιστικές είναι οι εικόνες που έρχονται καθημερινά από την Αυστραλία, όπου τα πύρινα μέτωπα εξακολουθούν να μετατρέπουν σε στάχτη τεράστιες εκτάσεις. Οι φλόγες έφτασαν και στην πόλη Ίντεν (που στα ελληνικά σημαίνει Παράδεισος), η οποία είναι κοντά στο φάσμα της… Κόλασης.

ap 20008247428322 οι καλυτερεΣ φωτογραφιεΣ τηΣ εβδομαδαΣ

Πυροσβέστες σε διάφορες περιοχές της χώρας, έχουν ξεκινήσει επιχειρήσεις εκκένωσης και καλούν τους πολίτες να εγκαταλείψουν τις κατοικίες τους. Η περιοχή της Νέας Νότιας Ουαλίας, όπου εδρεύει το Σίδνεϊ και η πρωτεύουσα Καμπέρα, είναι αυτή που έχει υποστεί τα περισσότερα πλήγματα, με τους πυροσβέστες να καταβάλουν τεράστιες προσπάθειες για την κατάσβεση των πυρκαγιών.

Τεχεράνη, Ιράν – Βαγδάτη, Ιράκ: Η περιοχή μυρίζει ξανά… μπαρούτι

ap 20006388854225 1 οι καλυτερεΣ φωτογραφιεΣ τηΣ εβδομαδαΣ

Η αεροπορική επιδρομή των ένοπλων δυνάμεων των ΗΠΑ στη Βαγδάτη, που είχε ως αποτέλεσμα την εξόντωση του Ιρανού στρατηγού, Κασέμ Σουλεϊμανί, δημιούργησε μια κατάσταση εκρηκτική στην περιοχή. Στην πατρίδα του, χιλιάδες άνθρωποι μαζεύτηκαν στην Τεχεράνη για να τον συνοδεύσουν στην τελευταία του κατοικία, ωστόσο η η κηδεία του εξελίχθηκε σε τραγωδία, καθώς δεκάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ σχεδόν αντίστοιχος ήταν και ο αριθμός των τραυματιών.
ap 20008324163524 3 οι καλυτερεΣ φωτογραφιεΣ τηΣ εβδομαδαΣ

Παράλληλα, στη Βαγδάτη, και παρά το γεγονός ότι ΗΠΑ και Ιράν φαίνεται να επιλέγουν τον δρόμο της αποκλιμάκωσης, το Ιράκ, που συγκλονίζεται εδώ και χρόνια από συγκρούσεις και διχόνοιες, παραμένει στο μάτι του κυκλώνα, με τις αναταραχές να συνεχίζονται.

Γκουανίκα, Πουέρτο Ρίκο: Ένα λουλούδι (έστω και ψεύτικο) ανθίζει στα χαλάσματα

ap 20007679481229 οι καλυτερεΣ φωτογραφιεΣ τηΣ εβδομαδαΣ

Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα έμειναν περισσότεροι από τους μισούς κατοίκους του Πουέρτο Ρίκο, με συνολικό πληθυσμό 3 εκατομμύρια, ενώ χιλιάδες κοιμήθηκαν στο ύπαιθρο, έπειτα από τη σειρά σεισμικών δονήσεων που συγκλόνισαν τη χώρα. Το νησί αρχίζει να μετρά τις πληγές του, ενώ ο Εγκέλαδος ακόμη δεν έχει ησυχάσει. Ένα ζωγραφισμένο λουλούδι στον τοίχο ενός σχολείου που κατέρρευσε συνοψίζει την εικόνα μετά τη μεγάλη καταστροφή.

Παρίσι – Μασσαλία, Γαλλία: Δυναμική απεργία στην… ομίχλη και μετά μουσικής

ap 20009422139731 οι καλυτερεΣ φωτογραφιεΣ τηΣ εβδομαδαΣ

Το απεργιακό κύμα στη Γαλλία όχι μόνο δεν έχει υποχωρήσει μετά από τις κινητοποιήσεις σχεδόν πέντε εβδομάδων, αλλά έχει διευρυνθεί. Μάλιστα, 400 διαδηλωτές ελέγχουν την είσοδο στον πυρηνικό σταθμό Γκραβελίν, στα βόρεια της χώρας, ενώ το 40% των εκπαιδευτικών συμμετέχει μαζικά στις διαδηλώσεις.

ap 20009567583395 οι καλυτερεΣ φωτογραφιεΣ τηΣ εβδομαδαΣ

Παράλληλα, συνεχίζονται τα προβλήματα στις μεταφορές, με τη Γαλλία σε μεγάλο βαθμό να έχει «παραλύσει». Πάντως, οι συμμετέχοντες στις απεργίες όχι μόνο δεν φαίνονται να πτοούνται, ασχέτως τις καιρικές συνθήκες όπως στη Μασσαλία, αλλά επιστρατεύουν δημιουργικότητα, όπως στο Παρίσι, που οι πορείες γίνονται μετά μουσικής.

Λονδίνο, Μεγάλη Βρετανία: Το Megxit ταράζει τα νερά περισσότερο από το Brexit

ap 20007587135614 2 οι καλυτερεΣ φωτογραφιεΣ τηΣ εβδομαδαΣ

Η κοινή ανακοίνωση του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ πως αποστασιοποιούνται από τα βασιλικά τους καθήκοντα, έπεσε σαν βόμβα στην καθημερινότητα της Μεγάλης Βρετανίας, η οποία βρισκόταν σε διαδικασία ανασύνταξης από το Brexit. Όμως, φαίνεται πως το Megxit αποκτά εξίσου μεγάλο ενδιαφέρον για το ευρύ κοινό της χώρας (αν όχι μεγαλύτερο) και μάλλον δεν θα ξέρει ποιο «exit» να διαχειριστεί.

Κίεβο, Ουκρανία: Θρήνος και πολλά ερωτήματα για την αεροπορική τραγωδία

ap 20008656929322 οι καλυτερεΣ φωτογραφιεΣ τηΣ εβδομαδαΣ

Σε θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση της αεροπορικής τραγωδίας στο Ιράν, που στοίχισε τη ζωή σε 176 ανθρώπους. Η είδηση της συντριβής ενός Boeing 737 της Ukraine International Airlines (UIA), λίγο μετά την απογείωση του από το διεθνές αεροδρόμιο της Τεχεράνης, προκάλεσε σοκ τόσο στην Ουκρανία όσο και στη διεθνή κοινή γνώμη.

Αρχικά έγινε λόγος για μηχανική βλάβη, αλλά στη συνέχεια ήρθε στο φως της δημοσιότητας το σενάριο πως ένας πύραυλος χτύπησε το αεροσκάφος πάνω από την περιοχή Παράντ. Την απάντηση για το πώς έγινε η τραγωδία ψάχνουν οι συγγενείς των θυμάτων, που ακόμη θρηνούν τον χαμό των δικών τους ανθρώπων.

Κωνσταντινούπολη, Τουρκία: Σοκ στη θάλασσα του Βοσπόρου

ap 20006478896365 οι καλυτερεΣ φωτογραφιεΣ τηΣ εβδομαδαΣ

Ένας άνδρας που βούτηξε στον Βόσπορο για τον τίμιο σταυρό τα Θεοφάνια ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του από στελέχη του Λιμενικού και δύτες, που έσπευσαν επάνω του όταν όλοι κατάλαβαν τι είχε συμβεί. Του προσφέρθηκαν άμεσα οι πρώτες βοήθειες και έγινε καρδιοαναπνευστική ανάνηψη, πριν μεταφερθεί σε νοσοκομείο της Κωνσταντινούπολης. Η εικόνα του σοκάρει…

Φρανκφούρτη, Γερμανία: Σαν σε σκηνή από θρίλερ

ap 20006348077108 οι καλυτερεΣ φωτογραφιεΣ τηΣ εβδομαδαΣ

Μια γυναίκα διασχίζει τις γραμμές του τρένου σε σταθμό της Φρανκφούρτης, με την ομίχλη να καλύπτει τα πάντα. Και μπορεί σε αρκετό κόσμο το σκηνικό αυτό να θυμίζει θρίλερ, ωστόσο για τους κατοίκους της γερμανικής μεγαλούπολης είναι συνηθισμένη εικόνα, ειδικά τη χειμερινή περίοδο.

Νεόμ, Σαουδική Αραβία: Μια… μηχανοκίνητη αναστατώνει τις πραγματικές καμήλες

ap 20006533750841 οι καλυτερεΣ φωτογραφιεΣ τηΣ εβδομαδαΣ

Ο δυσκολότερος αγώνας του κόσμου στον χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού, το Ράλι Ντακάρ, έχει πλέον μεταφερθεί από τη Νότια Αμερική στη Μέση Ανατολή, με τη Σαουδική Αραβία να φιλοξενεί τον φετινό αγώνα. Το σκηνικό μέσα στην έρημο είναι εντυπωσιακό, με τα μηχανοκίνητα «θηρία» να σπάνε τη σιωπή της ερήμου, ωστόσο σε αυτό δεν πρέπει να συμφωνούν και οι καμήλες, οι οποίες φαίνεται να φοβήθηκαν στο πέρασμα της μοτοσικλέτας του Γάλλου Χαρλί Χερμπστ.