Η εβδομάδα μέσα από τις πιο δυνατές εικόνες

Δείτε τι συνέβη στον κόσμο μέσα από τον φωτογραφικό φακό

Η εβδομάδα μέσα από τις πιο δυνατές εικόνες

Χρώματα, πάθος, δάκρυα, προσπάθεια, επιβίωση, χαρά, πόνος.

Αν μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις τότε σίγουρα δεν χρειάζονται πολλά λόγια για τις παρακάτω φωτογραφίες.

Στις παρακάτω εικόνες συμπυκνώνονται όσα έγιναν στον κόσμο την εβδομάδα που πέρασε.

Δείτε πως κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός του Associated Press τα γεγονότα που συνέβησαν στον κόσμο τις τελευταίες επτά ημέρες.

Νέα Νότια Ουαλία, Αυστραλία: Η ζωή κάνει ξανά την εμφάνισή της και δίνει ελπίδες

ap 20011401165454 2 Associated Press, Νέα Αμμοχώστου, οι καλυτερεΣ φωτογραφιεΣ τηΣ εβδομαδαΣ

Τα τεράστια πύρινα μέτωπα στην Αυστραλία, τα σκοτεινά και τοξικά σύννεφα καπνού που σκιάζουν ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσοστό του πλανήτη και η εξολόθρευση πάνω από ενός δισεκατομμυρίου ζώντων οργανισμών, έχουν προκαλέσει παγκόσμια ανησυχία και δεν αφήνουν περιθώριο για εφησυχασμό.

ap 20016262578932 Associated Press, Νέα Αμμοχώστου, οι καλυτερεΣ φωτογραφιεΣ τηΣ εβδομαδαΣ

Η εικόνα με ένα κοπάδι προβάτων στη Νέα Νότιο Ουαλία να προσπαθεί να βρει την τροφή του σε ένα θολό τοπίο που δημιούργησαν οι φωτιές, είναι ενδεικτική. Παρόλα αυτά, ακόμη και στις στάχτες, η ζωή βρίσκει τον τρόπο της να εμφανίζεται ξανά.

Καβίτε, Φιλιππίνες: Όταν η γη βρυχάται…

ap 20017256927245 Associated Press, Νέα Αμμοχώστου, οι καλυτερεΣ φωτογραφιεΣ τηΣ εβδομαδαΣ

Η έκρηξη της 12ης Ιανουαρίου στο ηφαίστειο Ταάλ στις Φιλιππίνες έχει φέρει συναγερμό στη χώρα της νοτιοανατολικής Ασίας, καθώς οι στάχτες έχουν φτάσει ήδη στο ένα χιλιόμετρο ύψος, με τους ειδικούς να λένε πως η ηφαιστειακή δραστηριότητα όχι μόνο δεν έχει σταματήσει, αλλά αναμένεται να κορυφωθεί το επόμενο διάστημα.

ap 20017273441268 Associated Press, Νέα Αμμοχώστου, οι καλυτερεΣ φωτογραφιεΣ τηΣ εβδομαδαΣ

Οι κάτοικοι προσπαθούν να συνεχίσουν κανονικά τη ζωή τους, παίρνοντας όμως και τα απαραίτητα μέτρα τους, ενώ και τα ζώα προσπαθούν να προσαρμοστούν με χρήση του ενστίκτου τους στις νέες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί, με την ηφαιστειακή στάχτη να έχει καλύψει μεγάλο μέρος όχι μόνο της γύρω περιοχής.

Ιντιλίμπ, Συρία: Όλη η φρίκη του πολέμου στο βλέμμα ενός παιδιού

ap 20015655518885 1 Associated Press, Νέα Αμμοχώστου, οι καλυτερεΣ φωτογραφιεΣ τηΣ εβδομαδαΣ

Για ένα νέο κύμα προσφύγων από την ταλαιπωρημένη Συρία προειδοποιεί ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών, ο οποίος εκτιμά ότι 2,6 εκατομμύρια παιδιά έχουν εκτοπιστεί εντός χώρας και άλλα 2,5 εκατ. έχουν μετατραπεί σε πρόσφυγες. Τα παιδιά είναι και τα μεγάλα θύματα του πολέμου, ιστορικά και πάντοτε, με το βλέμμα του πιτσιρικά στην πόλη Αρίχα της επαρχίας Ιντιλίμπ να μαρτυρά τον τρόμο που βίωσε μετά από αεροπορική επιδρομή.

Βηρυτός, Λίβανος: Η ένταση έχει χτυπήσει «κόκκινο»

ap 20014763490245 Associated Press, Νέα Αμμοχώστου, οι καλυτερεΣ φωτογραφιεΣ τηΣ εβδομαδαΣ

Βίαια επεισόδια έχουν ξεσπάσει ξανά τα τελευταία 24ωρα στον Λίβανο, καθώς συνεχίζονται οι μαζικές κινητοποιήσεις, εκδήλωση της οργής πολλών πολιτών εναντίον του τραπεζικού τομέα. Οι δυνάμεις ασφαλείας χρησιμοποίησαν ρόπαλα και δακρυγόνα για να διαλύσουν βίαια τους συγκεντρωμένους, ενώ και εκείνοι απαντούν με όποιο μέσο διαθέτουν.

ap 20014427780544 Associated Press, Νέα Αμμοχώστου, οι καλυτερεΣ φωτογραφιεΣ τηΣ εβδομαδαΣ

Χαρακτηριστική είναι η στιγμή που έπιασε ο φακός, με έναν αστυνομικό στη Βηρυτό να χρησιμοποιεί ρουκέτες εναντίον του πλήθους των διαδηλωτών, ενώ εκείνοι στήνουν τα δικά τους αυτοσχέδια μπλόκα, με τα λάστιχα αυτοκινήτων να είναι το βασικό τους «όπλο». Πάντως, η κατάσταση μυρίζει… μπαρούτι και φαίνεται ότι δύσκολα θα βρεθεί σύντομα λύση.

Λυών, Γαλλία: Δεν φαίνεται φως στο… τούνελ των κινητοποιήσεων

ap 20016565769972 Associated Press, Νέα Αμμοχώστου, οι καλυτερεΣ φωτογραφιεΣ τηΣ εβδομαδαΣ

Αποφασισμένα να μην κάνουν πίσω είναι τα συνδικάτα στη Γαλλία, που συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους για το συνταξιοδοτικό, ενώ την ίδια στιγμή η χώρα έχει μπει σε έναν νέο κύκλο συζητήσεων αναφορικά με την αστυνομική βία, έπειτα από τα περιστατικά που έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας από τις αρχές του 2019, με τις κινητοποιήσεις των «κίτρινων γιλέκων», αλλά και τώρα.

Γκουαγιανίγια, Πουέρτο Ρίκο: Το παιχνίδι δεν σταματά ούτε στον χορό των Ρίχτερ

ap 20016553069568 Associated Press, Νέα Αμμοχώστου, οι καλυτερεΣ φωτογραφιεΣ τηΣ εβδομαδαΣ

Η έντονη σεισμική ακολουθία που καταγράφεται στο Πουέρτο Ρίκο συνεχίζεται, με τις δονήσεις να είναι πλέον πολύ συνηθισμένες για τους κατοίκους του, αρκετοί εκ των οποίων έχουν βρει νέα κατοικία στην ύπαιθρο, άλλοι γιατί έχουν υποστεί τα δικά τους σπίτια σημαντικές ζημιές και άλλοι γιατί φοβούνται τις… ορέξεις του Εγκέλαδου. Πάντως, τα παιδιά προσπαθούν να «δραπετεύσουν» από αυτά τα θέματα, μέσω της αγαπημένης τους διεξόδου: του παιχνιδιού.

Χαράντ, Σαουδική Αραβία: Η «μάχη» με την έρημο είναι πάντα σκληρή

ap 20016432912710 Associated Press, Νέα Αμμοχώστου, οι καλυτερεΣ φωτογραφιεΣ τηΣ εβδομαδαΣ

Ολοκληρώθηκε και για το 2020 το Ράλι Ντακάρ, ο σκληρότερος και πιο απαιτητικός αγώνας στον χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Οδηγοί και οχήματα έφτασαν στα όριά τους μέσα στην έρημο, δίνοντας παράλληλα και κάποιες εντυπωσιακές στιγμές, όπως ο θρυλικός για τον θεσμό, Στεφάν Πετερανσέλ. Ωστόσο, ο αγώνας είχε και μια τραγωδία, που εκτυλίχθηκε κατά τη διάρκεια της 7ης ειδικής διαδρομής, με τον Πορτογάλο αναβάτη Πάουλο Γκονσάλβες να χάνει τη ζωή του σε ηλικία 40 ετών.

Τόκιο, Ιαπωνία: Η πόλη γίνεται… Νέα Υόρκη για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

ap 20017066161653 Associated Press, Νέα Αμμοχώστου, οι καλυτερεΣ φωτογραφιεΣ τηΣ εβδομαδαΣ

Για τους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα γίνουν μεταξύ 24 Ιουλίου και 9 Αυγούστου ετοιμάζεται το Τόκιο. Στο σκηνικό που διαμορφώνεται στην ιαπωνική πρωτεύουσα θα υπάρχει πλέον και μια ρεπλίκα του Αγάλματος της Ελευθερίας, που παίρνει τη θέση της κοντά στους πέντε ολυμπιακούς κύκλους. Στη χώρα του ανατέλλοντος ηλίου πάντα κάνουν κάτι ξεχωριστό και αυτή η περίπτωση δεν αποτελεί εξαίρεση.