Η εβδομάδα μέσα από τις πιο δυνατές εικόνες

Δείτε τι συνέβη στον κόσμο μέσα από τον φωτογραφικό φακό

Η εβδομάδα μέσα από τις πιο δυνατές εικόνες

Χρώματα, πάθος, δάκρυα, προσπάθεια, επιβίωση, χαρά, πόνος.

Αν μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις τότε σίγουρα δεν χρειάζονται πολλά λόγια για τις παρακάτω φωτογραφίες.

Στις παρακάτω εικόνες συμπυκνώνονται όσα έγιναν στον κόσμο την εβδομάδα που πέρασε.

Δείτε πως κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός του Associated Press τα γεγονότα που συνέβησαν στον κόσμο τις τελευταίες επτά ημέρες.

Πεκίνο, Κίνα: Παγκόσμια ανησυχία για την εξάπλωση του κοροναϊού

ap 20023167304656 1 Associated Press, οι καλυτερεΣ φωτογραφιεΣ τηΣ εβδομαδαΣ

Συνεχίζεται η παγκόσμια αναστάτωση για την εξάπλωση του νέου κοροναϊού από την Κίνα. Πάνω από 40 εκατομμύρια Κινέζοι βρίσκονται αποκλεισμένοι στις πόλεις τους ενώ τα μέτρα ασφαλείας σε αεροδρόμια και λιμάνια είναι δρακόντεια. Κανένας δεν μπορεί να ταξιδέψει χωρίς να ελεχθεί ενώ η μάσκα είναι το πλέον απαραίτητο «αξεσουάρ» στη χώρα.

Μελβούρνη, Αυστραλία: Ο Τζόκοβιτς «χορεύει» στο Australian Open

ap 20024218937957 Associated Press, οι καλυτερεΣ φωτογραφιεΣ τηΣ εβδομαδαΣ

Ο τεράστιος τενίστας Νόβακ Τζόκοβιτς χρειάστηκε μόλις 85 λεπτά για να περάσει για να κλείσει θέση στη φάση των «16» του Australian Open. Ο Νο.2 τενίστας στον κόσμο νίκησε με 6-3, 6-2, 6-2 τον Γιοσιχίτο Νισιόκα από την Ιαπωνία πραγματοποιώντας μία εξαιρετική αλλά και χορευτική εμφάνιση.

Παρίσι, Γαλλία: Το «αντίο» ενός μεγάλου της υψηλής ραπτικής

ap 20022791071989 Associated Press, οι καλυτερεΣ φωτογραφιεΣ τηΣ εβδομαδαΣ

Ο 67χρονος Γάλλος σχεδιαστής, Ζαν Πολ Γκοτιέ, που ξεκίνησε την καριέρα του κοντά στον Πιερ Καρντέν, απέκτησε τον τίτλο του κακού παιδιού από τότε που ανέτρεψε τους ενδυματολογικούς κώδικες στη δεκαετία του 1980. Ο Γκοτιέ αποχαιρέτισε τις πασαρέλες καθώς πραγματοποίησε το τελευταίο ντεφιλέ υψηλής ραπτικής για την Άνοιξη/Καλοκαίρι 2020 καθώς «θέλει να εξερευνήσει άλλους ορίζοντες».

Ουάσιγκτον, ΗΠΑ: Ιστορική δίκη για την παραπομπή του Ντόναλντ Τραμπ

ap 20023005100189 Associated Press, οι καλυτερεΣ φωτογραφιεΣ τηΣ εβδομαδαΣ

Μετά από 13 ώρες αντιπαράθεση μεταξύ των Ρεπουμπλικάνων και των Δημοκρατικών συμφωνήθηκαν οι όροι και το χρονοδιάγραμμα της ιστορικής δίκης για την καθαίρεση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ. Ο δισεκατομμυριούχος είναι ο τρίτος Αμερικανός πρόεδρος που παραπέμπεται σε δίκη μετά τον Άντριου Τζόνσον το 1868 και τον Μπιλ Κλίντον το 1999.

Οι Δημοκρατικοί ζητούν την καθαίρεση του Τραμπ από το αξίωμά του επειδή φέρεται να άσκησε πίεση στην Ουκρανία να ερευνήσει τον πολιτικό αντίπαλό του, τον Τζο Μπάιντεν και στη συνέχεια παρεμπόδισε την έρευνα που διεξήγαγε η Βουλή των Αντιπροσώπων για την υπόθεση αυτήν.

Ντέστνε, Τσεχία: Τα σκυλιά έτοιμα για τον παραδοσιακό αγώνα ελκήθρου

ap 20023573174356 Associated Press, οι καλυτερεΣ φωτογραφιεΣ τηΣ εβδομαδαΣ

Όμορφα σκυλιά κοιτάζουν έξω από τα βαλιτσάκια μεταφοράς τους πριν την έναρξη του καθιερωμένου αγώνα έλκηθρου με σκυλιά Σεντιβάτσουβ, κοντά στο χωριό Ντέστνε στην Τσεχία. Η έλλειψη χιονιού δεν πτόησε τους συμμετέχοντες στον πενθήμερο αγώνα αντοχής.

ap 20023572624088 Associated Press, οι καλυτερεΣ φωτογραφιεΣ τηΣ εβδομαδαΣ

Βηρυτός, Λίβανος: Η χώρα φλέγεται

ap 20022702317445 Associated Press, οι καλυτερεΣ φωτογραφιεΣ τηΣ εβδομαδαΣ

Οι διαδηλωτές στον Λίβανο είναι στους δρόμους από τις 17 Οκτωβρίου με αίτημα την αποχώρηση της κυβερνώσας ελίτ, την οποία κατηγορούν για κακοδιαχείριση και διαφθορά. Οι κινητοποιήσεις οδήγησαν στην παραίτηση από την πρωθυπουργία του Σάαντ Χαρίρι.

Ο Λίβανος απέκτησε απόψε το βράδυ της Τετάρτης 22/1 νέα κυβέρνηση υπό την ηγεσία Χασάν Ντιάμπ, έπειτα από συμφωνία του ισχυρού σιιτικού κινήματος Χεζμπολάχ και των συμμάχων του για τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου.

Λος Άντζελες, ΗΠΑ: Τα δάκρυα για την επανένωση

ap 20023314089052 Associated Press, οι καλυτερεΣ φωτογραφιεΣ τηΣ εβδομαδαΣ

Οικογένειες από χώρες της Κεντρικής και Νότιας Αμερικής έχουν διαλυθεί και παιδιά έχουν απομακρυνθεί από τους γονείς τους σαν αποτέλεσμα της συμφωνίας ΗΠΑ – Γουατεμάλας. Ο φακός του AP αντικατοπτρίζει τη συγκίνηση ενός πατέρα που ξαναείδε τον γιο του μετά από ενάμιση χρόνο.

Χιρόνα, Ισπανία: Όλα τα μέσα απέναντι στη μανία της φύσης

ap 20023660515565 Associated Press, οι καλυτερεΣ φωτογραφιεΣ τηΣ εβδομαδαΣ

Ένας άνδρας προσπαθεί να αδειάσει το πλημμυρισμένο σπίτι του με έναν κουβά μετά το σαρωτικό πέρασμα μιας καταιγίδας από τη Χιρόνα. Η καταιγίδα Γκλόρια που πέρασε από την Ισπανία άφησε πίσω της τουλάχιστον 11 νεκρούς και 5 αγνοούμενους. Θυελλώδεις ανέμους, σφοδρές χιονοπτώσεις και καταιγίδες καθώς και χαμηλές θερμοκρασίες πλήττουν σχεδόν το σύνολο της χώρας.

Σινσινάτι, ΗΠΑ: Η Φιόνα γίνεται 3 και χαρούμενη κολυμπάει αφού έφαγε την τούρτα της

ap 20023797523916 Associated Press, οι καλυτερεΣ φωτογραφιεΣ τηΣ εβδομαδαΣ

Η Φιόνα, ένας ιπποπόταμος του Νείλου, κολυμπάει εμφανώς ευχαριστημένη στον ζωολογικό κήπο του Σινσινάτι, αφού έφαγε την τούρτα των γενεθλίων της μιας και έκλεισε τα 3 χρόνια. Οι υπεύθυνοι του ζωολογικού κήπου έκαναν την εκδήλωση των γενεθλίων ανοικτή για να μαζέψουν χρήματα τα οποία θα σταλούν στους πληγέντες των πυρκαγιών στην Αυστραλία.

Τελ Αβίβ, Ισραήλ: Γλυκό και θαλασσινό νερό γίνονται ένα

ap 20022478954331 Associated Press, οι καλυτερεΣ φωτογραφιεΣ τηΣ εβδομαδαΣ

Η φύση έκανε πάλι το θαύμα της δίνοντας την ευκαιρία στους φωτογράφους και τους κατοίκους του Τελ Αβίβ να γίνουν μάρτυρες ενός εντυπωσιακού φαινομένου.

Τα λασπώδη νερά του ποταμού Χαγιάρκον έγιναν ένα με τα νερά της Μεσογείου σχηματίζοντας ένα κολάζ χρωμάτων.