Οι πιο δυνατές φωτογραφίες της εβδομάδας που μας πέρασε

Μερικά από τα σημαντικότερα γεγονότα που συνέβησαν τις προηγούμενες ημέρες σε όλο τον κόσμο, ακολουθούν στις επόμενες φωτογραφίες.

Και αυτό διότι, εάν μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις τότε σίγουρα δεν χρειάζονται πολλά λόγια για τις παρακάτω φωτογραφίες. Στις εικόνες που ακολουθούν, λοιπόν, συμπυκνώνονται όσα έγιναν στον κόσμο την εβδομάδα που πέρασε.

Δείτε πώς κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός του AssociatedPress τα γεγονότα που συνέβησαν στον κόσμο τις τελευταίες επτά ημέρες.

Μαϊάμι, ΗΠΑ: Ο τραγικός επίλογος της κατάρρευσης του κτηρίου

Στις 5 Ιουλίου έπεσε η αυλαία του τραγικού δυστυχήματος στη Φλόριντα και την ολοκληρωτική κατεδάφιση του κτηρίου που οδήγησε στο θάνατο 54 ανθρώπους. Το μεγαλύτερο μέρος του κτιρίου με τους 12 ορόφους, του λεγόμενου Champlain Towers South, κατέρρευσε μέσα στη νύχτα της 24ης Ιουνίου μέσα σε σύννεφο σκόνης.

Τα σωστικά συνεργεία αποφάσισαν να βάλουν τέλος στην έρευνα για επιζώντες στα συντρίμμια της πολυκατοικίας με τον τραγικό απολογισμό να μετρά και 86 αγνοούμενους.

Κύπρος, Λεμεσός: Η μεγαλύτερη τραγωδία μετά την εισβολή το 1974

Θλίψη και βουβός πόνος για τη μεγαλύτερη καταστροφή που βρήκε την Κύπρο μετά την τουρκική εισβολή το 1974.

Η φονική πυρκαγιά που έκαιγε για πάνω από 3 μέρες σε περιοχές της Λεμεσού και της Λάρνακας άφησε πίσω της τέσσερις νεκρούς και καμμένη γη σε απόσταση μεγαλύτερη των 55 χλμ.

Λονδίνο, Αγγλία: Λύτρωση και αγωνία για έναν τελικό μετά από 55 χρόνια

Από το βράδυ της Τετάρτης 7/7 η Αγγλία καίγεται από τις αντιδράσεις των φιλάθλων μετά την δύσκολη πρόκριση της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου στον τελικό του Euro 2020, μετά από ένα εξαιρετικό ματς απέναντι στους εξίσου πολύ καλούς Δανούς με 2-1.

Το κοντράστ των συναισθημάτων και η ευφορία μιας χώρας στις κερκίδες ενός γηπέδου. Την ώρα του αγώνα ωστόσο τα πάντα στο νησί σταμάτησαν. Και οι τηλεοράσεις μπήκαν ακόμα και στα σοκάκια χωριών.

Σικελία, Ιταλία: Η τρομακτική θέα της Αίτνας

Από τον Φεβρουάριο του 2021 η Αίτνα έχει ξυπνήσει. Το ηφαίστειο της Σικελίας ξερνάει λάβα και καπνό ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Ένας πεζοπόρος αποφάσισε να αποθανατίσει, εν μέσω της βόλτας του στην κοιλάδα Μπουβέ, την απόκοσμη θέα.

Πορτ ο Πρινς, Αϊτή: Μια δολοφονία που βύθισε μια χώρα στο χάος

Η δολοφονία του προέδρου Μοΐζ, που χτυπήθηκε από 12 σφαίρες στο σπίτι του μέσα στη νύχτα της Τρίτης 6/7 προς Τετάρτη, διαπράχθηκε από ομάδα 28 ενόπλων, σύμφωνα με την αστυνομία. H δολοφονία βύθισε τη χώρα στο χάος. Οι νέοι ωστόσο για να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν τη φτώχεια και τη βία γύρω τους καταφεύγουν στο πιο ασφαλές αποκούμπι: Το παιχνίδι.

Φοίνιξ, ΗΠΑ: Τα όργια του Αντετοκούνμπο δεν ήταν αρκετά

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο σημείωσε 42 πόντους στο δεύτερο game των τελικών με τους Φοίνιξ Σανς αλλά τα ρεκόρ του δεν ήταν αρκετά ώστε να οδηγήσει την ομάδα του στη νίκη. Πλέον τα Ελάφια βρίσκονται στα σχοινιά καθώς βρπισκονται πίσω στη σειρά με 2-0 και καλούνται να γίνουν μόλις η 5η ομάδα στην ιστορία του NBA που επιστρέφει από τέτοιο σκορ.

Θιουδάδ Χουάρεζ, Μεξικό: Γιόγκα στα βουνά στον καιρό του κορονοϊού

Ποιος είπε ότι η γιόγκα δεν πάει στα βουνά; Οι διοργανωτές του φεστιβάλ γιόγκα Yoga Meeting in the Samalayuca Dunes μετέφεραν τις εργασίες τους έξω από την Θιουδάδ Χουάρεζ. Οι λάτρεις της γιόγκα σχημάτισαν έναν κύκλο σαν ένα σύμβολο ελπίδας για όσους επέζησαν από τον κορονοϊό και σαν μήνυμα τιμής σε όσους έχασαν τη ζωή τους.

Σολτ Λέικ, Καναδάς: Κοιτώντας τα αποτελέσματα της κλιματικής αλλαγής

Ο Καναδάς είναι από τις χώρες που τα τελευταία χρόνια έχει πληγεί περισσότερο από τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής. Ακραίες θερμοκρασίες, καταστροφικές φωτιές και ξηρασία. Μία οικογένεια παρατηρεί τα απτά αποτελέσματα της καταστροφής του περιβάλλοντος στην λίμνη Σολτ Λέικ η οποία έχει συρρικνωθεί σε μεγάλο βαθμό.

Νέα Υόρκη, ΗΠΑ: Η πόλη τιμά τους μαχόμενους υγειονομικούς

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπλάζιο και η σύζυγός του βρίσκονται πάνω στο όχημα που διασχίζει τη Νέα Υόρκη σε μία γιορτή-ένδειξη ευγνωμοσύνης στους μαχόμενους υγειονομικούς που εδώ και 17 μήνες δίνουν μία τιτάνια μάχη με την πανδημία.

Μπαλί, Ινδονησία: Η αγωνιώδης προσπάθεια για τη ζωή

Χιλιάδες μωρά θαλάσσιων χελώνων του είδους Λεκάνγκ βγήκαν από τα αυγά τους και ξεκίνησαν το αγωνιώδες και κοπιώδες μαραθώνιό τους μέχρι τον ωκεανό. Σκοπός του ταξιδιού; Η ζωή η ίδια.

Μόσχα, Ρωσία: Καλπάζει ο κορονοϊός, ουρές για τα εμβόλια

Δεν υπάρχει άλλη απάντηση στην επέλαση του κορονοϊού πέραν του εμβολιασμού. Οι Μοσχοβίτες σχηματίζουν τεράστιες ουρές για να λάβουν την πολυπόθητη δόση που θα τους θωρακίσει σε ένα βαθμό απέναντι στην πανδημία. Και αυτό συμβαίνει εν μέσω μιας αρκετά τεταμένης κατάστασης στη χώρα καθώς ο δείκτης νοσηρότητας αυξήθηκε κατά 17% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Γκέινσβιλ, ΗΠΑ: Οι προπονήσεις εντείνονται ενόψει Ολυμπιακών

Ο κορονοϊός μπορεί να έχει επηρεάσει πλήρως τους Ολυμπιακούς Αγώνες εδώ και δύο καλοκαίρια, ωστόσο η καθημερινότητα των αθλητών δεν σταματά. Η παγκόσμια πρωταθλήτρια του κανόε προπονείται σκληρά ενόψει των αγώνων στη λίμνη Λανιέ στο Ολυμπιακό Πάρκο.

 

via: Newsbeast

Ροη Ειδησεων

Θεόδωρος Πυρίλλης: “Δε χρωστάω τίποτα σε κανένα κόμμα” (ΒΙΝΤΕΟ-ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ)

Ο Δήμαρχος Παραλιμνίου Θεόδωρος Πυρίλλης καλεσμένος στην εκπομπή Famagusta Talks με τη Γαβριέλλα Ζάρτηλα. Μιλάει…

18 Μαΐου, 2024

Κουμής: Εντός των στόχων μας τα στατιστικά στοιχεία των αφίξεων

Τα στατιστικά στοιχεία αφίξεων του πρώτου τετραμήνου του 2024 καταδεικνύουν ότι είμαστε μέσα στους στόχους…

17 Μαΐου, 2024

Κιβωτός του Κόσμου: Ξεκίνησε η δίκη του πατέρα Αντώνιου για τις κακοποιήσεις παιδιών

Με την κατάθεση της Σαμάνθας Στρατιδάκη, η οποία είναι ειδική επιστήμονας στον Συνήγορο του Πολίτη…

17 Μαΐου, 2024

Υπουργός Εσωτερικών: «Ταύτιση απόψεων στην Υπουργική»

Από τη σημερινή συζήτηση καταγράφεται η ταύτιση απόψεων σε σχέση με την πρωτοβουλία της Κυπριακής…

17 Μαΐου, 2024

H ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας για τα απειλητικά email στα σχολεία

Το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΑΝ), ενημερώνει ότι μεγάλος αριθμός δημόσιων σχολείων στην Κύπρο…

17 Μαΐου, 2024

Νεκρή 77χρονη στην άσφαλτο – Την εγκατέλειψε ο οδηγός

Σε νέα θανατηφόρα οδική σύγκρουση που σημειώθηκε γύρω στις 6:00 το πρωί σήμερα στην Κοκκινοτριμιθιά,…

17 Μαΐου, 2024