Οι πιο δυνατές φωτογραφίες της εβδομάδας που μας πέρασε

Δείτε πώς κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός του Associated Press τα γεγονότα που συνέβησαν στον κόσμο τις τελευταίες επτά ημέρες

week 2 Associated Press, Ελλάδα, οι καλυτερεΣ φωτογραφιεΣ τηΣ εβδομαδαΣ

Μερικά από τα σημαντικότερα γεγονότα που διαδραματίστηκαν τις προηγούμενες ημέρες σε όλο τον πλανήτη ακολουθούν στις επόμενες φωτογραφίες. Οι πλέον αντιπροσωπευτικές εικόνες της εβδομάδας αποτυπώνουν πάντα τα εξής συστατικά: Χρώματα, πάθος, δάκρυα, προσπάθεια, επιβίωση, χαρά, πόνος και αυτό δεν αλλάζει.

Και αυτό διότι, εάν μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις τότε σίγουρα δεν χρειάζονται πολλά λόγια για τις παρακάτω φωτογραφίες. Στις εικόνες που ακολουθούν, λοιπόν, συμπυκνώνονται όσα έγιναν στον κόσμο την εβδομάδα που πέρασε.

Δείτε πώς κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός του AssociatedPress τα γεγονότα που συνέβησαν στον κόσμο τις τελευταίες επτά ημέρες.

Αφγανιστάν: Εκατόμβη νεκρών και δεκάδες τραυματίες από το τρομοκρατικό χτύπημα του ISIS στο αεροδρόμιο της Καμπούλ

afghanistan 3 Associated Press, Ελλάδα, οι καλυτερεΣ φωτογραφιεΣ τηΣ εβδομαδαΣ

kabul airport explosion 4 Associated Press, Ελλάδα, οι καλυτερεΣ φωτογραφιεΣ τηΣ εβδομαδαΣ

«Μουδιασμένη» η παγκόσμια κοινότητα παρακολουθεί την ανείπωτη τραγωδία που συντελείται από το απόγευμα της Πέμπτης στο Αφγανιστάν, μετά την πολύνεκρη επίθεση του ISIS στο αεροδρόμιο της Καμπούλ, ενώ σοκάρουν τα νέα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Εκατοντάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ ο αριθμός των τραυματιών συνεχώς αυξάνεται.

biden 1 Associated Press, Ελλάδα, οι καλυτερεΣ φωτογραφιεΣ τηΣ εβδομαδαΣ

Στο μεταξύ, αίσθηση προκάλεσε το στιγμιότυπο του AP που αποτύπωσε την αντίδραση του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν την ώρα που πληροφορήθηκε την ανείπωτη τραγωδία που εκτυλίσσονταν στο Αφγανιστάν.

Η Αφγανή μάνα

afghanistan1 6 Associated Press, Ελλάδα, οι καλυτερεΣ φωτογραφιεΣ τηΣ εβδομαδαΣ

Κρατά το παιδί της σφιχτά στην αγκαλιά και τρέχει να σωθεί από την έλευση των Ταλιμπάν. Μέχρι την τελευταία της ανάσα θα προσπαθεί να προστατεύσει το σπλάχνο της. Η καρδιά της θα μπορούσε να ξεκολλήσει από την αγωνία και το φόβο, αν θα τα καταφέρει… Προτεραιότητα το μωρό της και μετά ο εαυτό της…  

ΗΠΑ: Φονικές πλημμύρες στο Τενεσί

tennessee2 Associated Press, Ελλάδα, οι καλυτερεΣ φωτογραφιεΣ τηΣ εβδομαδαΣ

Οι «καταστροφικές» πλημμύρες στην πολιτεία Τενεσί στοίχισαν τη ζωή σε δεκάδες ανθρώπους στην πολιτεία του αμερικανικού νότου, ενώ τα μέλη των σωστικών συνεργείων αναζητούν δεκάδες κατοίκους που αγνοούνται.  Στο Τενεσί σύμφωνα με τις μετεωρολογικές υπηρεσίες, σημειώθηκαν «ιστορικές» βροχοπτώσεις που προκάλεσαν τις φονικές πλημμύρες, με το ύψος του νερού να φτάνει τα 38 εκατοστά.

tennessee Associated Press, Ελλάδα, οι καλυτερεΣ φωτογραφιεΣ τηΣ εβδομαδαΣ

Τόκιο: Έναρξη παραολυμπιακών αγώνων

paralympics Associated Press, Ελλάδα, οι καλυτερεΣ φωτογραφιεΣ τηΣ εβδομαδαΣ

paralympics2 Associated Press, Ελλάδα, οι καλυτερεΣ φωτογραφιεΣ τηΣ εβδομαδαΣ

Μπορεί οι Ολυμπιακοί Αγώνες να ολοκληρώθηκαν, ωστόσο η αθλητική δράση στο Τόκιο συνεχίζεται με την διεξαγωγή των Παραολυμπιακών Αγώνων. Η τελετή έναρξης που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη (24/8), ήταν εξίσου φαντασμαγορική και εντυπωσιακή με την αντίστοιχη των Ολυμπιακών Αγώνων. Το συναρπαστικό αθλητικό γεγονός θα διαρκέσει έως τις 5 Σεπτεμβρίου.

Γερμανία: Η τέχνη της «μαγείας» της μουσικής

germany afghanistan Associated Press, Ελλάδα, οι καλυτερεΣ φωτογραφιεΣ τηΣ εβδομαδαΣ

Η μουσική μπορεί να φέρει κοντά ανθρώπους από διαφορετικούς τόπους ή με άλλη κουλτούρα. Έχει την ικανότητα να βρει έναν αδιόρατο κοινό τόπο αναφοράς. Το στιγμιότυπο, με έναν Αμερικανό στρατιώτη που παίζει κιθάρα για παιδιά που απομακρύνθηκαν από το Αφγανιστάν, στην αεροπορική βάση Ramstein των ΗΠΑ, στη Γερμανία, συγκινεί… Τα λόγια εμφανίζονται «φτωχά», καθώς η μελωδία κάνει τα παιδικά μάτια να χαμογελούν…

Βρετανία: Μια βασιλική παράδοση άρχισε ξανά στο Λονδίνο

britain2 1 Associated Press, Ελλάδα, οι καλυτερεΣ φωτογραφιεΣ τηΣ εβδομαδαΣ

britain Associated Press, Ελλάδα, οι καλυτερεΣ φωτογραφιεΣ τηΣ εβδομαδαΣ

Μετά από 18 μήνες μια βασιλική παράδοση πραγματοποιείται στο παλάτι του Μπάκιγχαμ, με τους θαυμαστές της βασιλικής οικογένειας και τους τουρίστες να μην μπορούν να κρύψουν τη χαρά τους. Η αλλαγή φρουράς πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα (23/8) στην κατοικία της Βασίλισσας Ελισάβετ στο Λονδίνο, ωστόσο η ίδια  βρίσκεται στο Balmoral στη Σκωτία.

Αϊτή: Το φονικό «χτύπημα» του εγκέλαδου χαραγμένο στα μάτια ενός παιδιού

haiti earthquake hospital homeless Associated Press, Ελλάδα, οι καλυτερεΣ φωτογραφιεΣ τηΣ εβδομαδαΣ

Η καταστροφική «επίσκεψη» του Εγκέλαδου, εντάσεως 7,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ αποτυπώνεται στα μάτια ενός κοριτσιού, της Younaika, η οποία στέκεται καρτερικά στο πλευρό της μητέρας της στο νοσοκομείο. Από την ισχυρή δόνηση έχασαν τη ζωή τους ο πατέρας της και δυο συγγενείς της, τραυματίστηκε ο αδελφός της, ενώ το σπίτι τους «κατάπιε» ο σεισμός.

Ισραήλ: Ημέρα κατάνυξης και εσωτερικής περισυλλογής 

israel virgin mary Associated Press, Ελλάδα, οι καλυτερεΣ φωτογραφιεΣ τηΣ εβδομαδαΣ

Το πρωί της 25ας Αυγούστου, οι ορθόδοξες μοναχές κρατούν κεριά και λουλούδια καθώς περπατούν σε πομπή για να φέρουν την εικόνα της Παναγίας στον τάφο όπου πιστεύεται ότι είναι θαμμένη, λίγο έξω από την Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ. Κάθε χρόνο πριν την Εορτή της Κοίμησης, η εικόνα μεταφέρεται από την Εκκλησία του Παναγίου Τάφου στον τάφο της Παναγίας για να τιμηθεί η Κοίμησή της.

Βίλια: Μαυρίλα και θλίψη, το αποτύπωμα της φωτιάς

greece wildfires3 Associated Press, Ελλάδα, οι καλυτερεΣ φωτογραφιεΣ τηΣ εβδομαδαΣ

greece wildfires2 Associated Press, Ελλάδα, οι καλυτερεΣ φωτογραφιεΣ τηΣ εβδομαδαΣ

Τιτάνιο το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων για μερόνυχτα στα Βίλια, 60 χιλιόμετρα ΒΑ της Αττικής. Οι πυροσβέστες με τη βοήθεια πεζοπόρων τμημάτων, αλλά και με την συνδρομή εναέριων μέσων προσπαθούσαν να περιορίσουν την πύρινη λαίλαπα και να σώσουν τις περιουσίες των κατοίκων. Οι ισχυροί άνεμοι δυσχέραιναν σημαντικά το έργο της κατάσβεσης.

greece wildfires Associated Press, Ελλάδα, οι καλυτερεΣ φωτογραφιεΣ τηΣ εβδομαδαΣ

Νότια Κορέα: Η δύναμη της ελπίδας… όχημα προς την ελευθερία

asia 1 Associated Press, Ελλάδα, οι καλυτερεΣ φωτογραφιεΣ τηΣ εβδομαδαΣ

Ένα κοριτσάκι από το Αφγανιστάν μέσα σε ένα λεωφορείο περιμένει να φύγει, αφού έφτασε με την οικογένειά της στο Διεθνές Αεροδρόμιο Incheon, στη Νότια Κορέα. Ξεριζώθηκε από τον τόπο του, αλλά πρόλαβε να πάρει το εισιτήριο της ελευθερίας, μαζί με τους δικούς της. Σε στάση «αναμονής» για το αύριο, μπορεί να ονειρευτεί πως η ζωή συνεχίζεται…

 

via: Newsbeast