Οι πιο δυνατές φωτογραφίες της εβδομάδας που μας πέρασε

Οι πιο δυνατές φωτογραφίες της εβδομάδας

week 000 Associated Press, κόσμος, οι καλυτερεΣ φωτογραφιεΣ τηΣ εβδομαδαΣ

Μερικά από τα σημαντικότερα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν τις προηγούμενες ημέρες σε όλο τον πλανήτη ακολουθούν στις επόμενες φωτογραφίες. Οι πλέον αντιπροσωπευτικές εικόνες της εβδομάδας έχουν πάντα τα εξής συστατικά: Χρώματα, πάθος, δάκρυα, προσπάθεια, επιβίωση, χαρά, πόνος και αυτό δεν αλλάζει.

Και αυτό διότι, εάν μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις τότε σίγουρα δεν χρειάζονται πολλά λόγια για τις παρακάτω φωτογραφίες. Στα στιγμιότυπα που ακολουθούν, λοιπόν, συμπυκνώνονται όσα έγιναν στον κόσμο την εβδομάδα που πέρασε.

Δείτε πώς κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός του Associated Press τα γεγονότα που συνέβησαν στον κόσμο τις τελευταίες επτά ημέρες.

Ελ Καλαφάτε, Αργεντινή: Οι παγετώνες χάνονται

Οι φωτογραφίες της εβδομάδας

Ο παγετώνας Perito Moreno βρίσκεται στο Εθνικό Πάρκο Los Glaciares κοντά στο Ελ Καλαφάτε στην Αργεντινή και εδώ και χρόνια βρίσκεται σε μεγάλο κίνδυνο λόγω της κλιματικής αλλαγής. Οι ηγέτες του πλανήτη συγκεντρώθηκαν στη Σκωτία σε μια σύνοδο κορυφής των Ηνωμένων Εθνών για το κλίμα, γνωστή ως COP26, για να ωθήσουν τα κράτη να εντείνουν τις προσπάθειές τους για τον περιορισμό κρίσης. Οι ειδικοί λένε ότι η ποσότητα ενέργειας που απελευθερώνεται από την υπερθέρμανση των πλανητών θα μπορούσε να λιώσει μεγάλο μέρος των πάγων του πλανήτη, να ανεβάσει την παγκόσμια στάθμη της θάλασσας και να αυξήσει τα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Λα Πάλμα, Ισπανία: Η λάβα από το Κούμπρε Βιέχο δεν σταματά πουθενά

Οι φωτογραφίες της εβδομάδας

Η επέλαση του καυτού ποταμιού λάβας που ξερνάει το ηφαίστειο Κούμπρε Βιέχο στο νησί Λα Πάλμα της Ισπανίας συνεχίζεται απρόσκοπτη το καταστροφικό της έργο. Για πάνω από 40 μέρες το ηφαίστειο βγάζει από τα σωθικά του καυτό μάγμα το οποίο κατατρώει τα πάντα. Στην παρακάτω φωτογραφία το σπίτι το κατάπιε η λάβα λίγα λεπτά μετά το κλικ.

Οι φωτογραφίες της εβδομάδας

Σεντ Λουί, Σενεγάλη: Μία πόλη από κλιματικούς μετανάστες

Οι φωτογραφίες της εβδομάδας

Χαρακτηριστική είναι η εικόνα από drone η οποία δείχνει έναν καταυλισμό για εσωτερικά εκτοπισμένους που έχασαν τα παράκτια σπίτια τους λόγω διάβρωσης από τον Ατλαντικό Ωκεανό στο Σεντ Λουί της Σενεγάλης. Οι ειδικοί λένε ότι η ποσότητα ενέργειας που απελευθερώνεται από την υπερθέρμανση του πλανήτη, θα ανέβαζε τη στάθμη της παγκόσμιας θάλασσας ως αποτέλεσμα των πάγων που λιώνουν κάτι που θα οδηγήσει εκατομμύρια ανθρώπους στην προσφυγιά. Ενώ θα αλλάξει και το χερσαίο τοπίο του πλανήτη.

Γλασκώβη, Σκωτία: Οι νέοι θέλουν πράξεις και όχι λόγια

Οι φωτογραφίες της εβδομάδας

Εκστρατείες πραγματοποιούνται από την περιβαλλοντική ομάδα Ocean Rebellion στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΟΗΕ για το κλίμα COP26. Οι διαδηλωτές φορώντας μάσκες με κεφάλια ψαριού συμμετέχουν σε μια διαμαρτυρία ενάντια στο Marine Stewardship Council (MSC).

ap21309470643195 Associated Press, κόσμος, οι καλυτερεΣ φωτογραφιεΣ τηΣ εβδομαδαΣ

Χιλιάδες διαδηλωτών έχουν κατακλύσει όλη την εβδομάδα την σκωτσέζικη μητρόπολη ζητώντας από τους κρατούντες του πλανήτη να «κόψουν το μπλα μπλα και να περάσουν στις πράξεις».

Ρόουντ Άιλαντ, ΗΠΑ: Ο φόβος για τη βελόνα και η ανυπομονησία για την ελευθερία

ap21308719043131 Associated Press, κόσμος, οι καλυτερεΣ φωτογραφιεΣ τηΣ εβδομαδαΣ

Ο Michael Farias, αριστερά, κρατά την 8χρονη κόρη του, McKenzie, καθώς παρακολουθεί τον αδερφό της, Mikey, 10, να λαμβάνει το εμβόλιο Pfizer COVID-19 για παιδιά ηλικίας 5-11 ετών σε ένα ιατρείο στο Ρόουντ Άιλαντ. Ο φόβος στα μάτια του κοριτσιού ίσως να μην είναι μεγαλύτερος από την ανυπομονησία για ένα ελεύθερο παιχνίδι με τους φίλους της.

Πεκίνο, Κίνα: Όλοι με αυχενικό

Οι φωτογραφίες της εβδομάδας

Η χρήση έξυπνων κινητών αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητάς μας. Όλο και περισσότερες καθημερινές λειτουργίες και ανάγκες μας πρέπει υποχρεωτικά να περάσουν μέσα από το smartphone μας. όπως έχουν διαπιστώσει οι επιστήμονες μία (ή και παραπάνω) ολόκληρη γενιά έχει αποξενωθεί πολύ πριν τον Covid από την ανθρώπινη επαφή ενώ δημιουργείται μία νέα με μόνιμα αυχενικά προβλήματα.

Μαδρίτη, Ισπανία: Ο Κάρλο και οι μασκοφόροι

Οι φωτογραφίες της εβδομάδας

Ο προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης, Κάρλο Αντσελότι, στέκεται στην άκρη του πάγκου κατά τη διάρκεια του αγώνα για τον 4ο όμιλο του μεταξύ της Ρεάλ Μαδρίτης και της Σαχτάρ Ντόνετσκ στο στάδιο Santiago Bernabeu στη Μαδρίτη. Στο φόντο οι οπαδοί των Μερένχες φορώντας τις μάσκες τους για να προστατευτούν από τον κορονοϊό.

Βάλει Φορζ, Πενσιλβάνια: Μία φωτογραφία μέσα σε μια φωτογραφία

Οι φωτογραφίες της εβδομάδας

Ένα από τα πλέον αγαπημένα μοτίβα των φωτογράφων (επαγγελματικών και μη) είναι η φωτογραφία μέσα στη φωτογραφία. Το κλικ δηλαδή τη στιγμή που ένας άνθρωπος τραβάει και εκείνος μία φωτογραφία. Όπως στην περίπτωση μιας γυναίκας που ποζάρει με φόντο ένα υπέροχο φθινοπωρινό τοπίο.

Φρανκφούρτη, Γερμανία: Τέλος στην αποψίλωση των δασών

Οι φωτογραφίες της εβδομάδας

Πολύχρωμα δέντρα στέκονται κοντά σε έναν δρόμο μέσω της περιοχής Τάουνους κοντά στη Φρανκφούρτη. Περισσότερες από 100 χώρες δεσμεύονται να τερματίσουν την αποψίλωση των δασών, η οποία, σύμφωνα με τους επιστήμονες, είναι η κύρια κινητήρια δύναμη της κλιματικής αλλαγής. Η Βρετανία χαιρέτισε τη δέσμευση ως το πρώτο μεγάλο επίτευγμα της διάσκεψης των Ηνωμένων Εθνών για το κλίμα στη Γλασκώβη.

Λειτάουν, Ιρλανδία: Ο αγώνας πάνω από το νερό

Οι φωτογραφίες της εβδομάδας

Μια γενική άποψη και υπέροχη λήψη των αναβατών και των αλόγων σε δράση καθώς αγωνίζονται στο στον ιππόδρομο του Λειτάουν της Ιρλανδίας. Ο φακός και ο φωτογράφος είχαν κέφια αποθανατίζοντας τους διαγωνιζόμενους σαν να αιωρούνται πάνω από το νερό.

Πεκίνο, Κίνα: Ποια είναι τα μοντέλα άραγε;

Οι φωτογραφίες της εβδομάδας

Ένα ζευγάρι που φοράει μάσκες κρατά τα σκυλιά του καθώς ποζάρουν για μια selfie με φόντο δέντρα ginkgo των οποίων τα φύλλα έχουν κιτρινίσει κατά μήκος ενός δρόμου στην περιοχή των πρεσβειών στο Πεκίνο. Την προσοχή ωστόσο κλέβουν τα αξιαγάπητα ζώα τα οποία ποζάρουν και αυτά με χάρη.

 

via: Newsbeast