Οι πιο δυνατές φωτογραφίες της εβδομάδας που μας πέρασε

Οι πιο δυνατές φωτογραφίες της εβδομάδας

fwtografies evdomadas 002 Associated Press, κόσμος, οι καλυτερεΣ φωτογραφιεΣ τηΣ εβδομαδαΣ

Εάν μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις τότε σίγουρα δεν χρειάζονται πολλά λόγια για τις παρακάτω φωτογραφίες. Φωτογραφίες που αποτυπώνουν κάποια από τα πιο σημαντικά γεγονότα που συνέβησαν τις προηγούμενες ημέρες απ’ άκρη σ’ άκρη του κόσμου.

Οι πλέον αντιπροσωπευτικές εικόνες της εβδομάδας πρέπει να αποτελούνται από τα εξής συστατικά: Χρώματα, πάθος, δάκρυα, προσπάθεια, επιβίωση, χαρά, και πόνο. Και αυτό δεν αλλάζει γιατί όλα αυτά είναι που μας κάνουν ανθρώπους. Στις εικόνες παρακάτω, λοιπόν, συμπυκνώνονται όσα έγιναν στον κόσμο την εβδομάδα που πέρασε.

Έτσι κατέγραψαν οι φωτογράφοι του Associated Press τα γεγονότα που συνέβησαν στον κόσμο τις τελευταίες επτά ημέρες.

Κακόβκα, Ουκρανία: Τιτάνια αλλά άνιση μάχη με τον Covid που σπέρνει θάνατο

fwtografies evdomadas 1 Associated Press, κόσμος, οι καλυτερεΣ φωτογραφιεΣ τηΣ εβδομαδαΣ

Ο Δρ Oleksandr Molchanov, και ένας άλλος υγειονομικός προσπαθούν να κρατήσουν στη ζωή έναν ασθενή σε νοσοκομείο της Ουκρανίας. Οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας όπως ο Molchanov βρίσκονται στα όριά τους λόγω της αύξησης των λοιμώξεων και των θανάτων από κορονοϊό. Εργάζεται σε βάρδια 42 ωρών, φροντίζοντας ασθενείς σε νοσοκομείο και σε παρακείμενες σκηνές πριν πάρει δύο μέρες άδεια.

fwtografies evdomadas 2 Associated Press, κόσμος, οι καλυτερεΣ φωτογραφιεΣ τηΣ εβδομαδαΣ

Μπουένος Άιρες, Αργεντινή: Ένας χρόνος χωρίς τον μεγάλο Ντιέγκο

fwtografies evdomadas 8 Associated Press, κόσμος, οι καλυτερεΣ φωτογραφιεΣ τηΣ εβδομαδαΣ

Σαν ψέματα φαίνεται αλλά είναι η πικρή πραγματικότητα. Στις 25 Νοεμβρίου έκλεισε ένας χρόνος από τότε που ο τεράστιος Ντιέγκο Μαραντόνα αποχαιρέτισε τον μάταιο τούτο κόσμο. Ένας οπαδός του Ντιεγκίτο ετοιμάζεται να φύγει με τη μοτοσικλέτα του δίπλα σε μια τοιχογραφία που απεικονίζει τον αείμνηστο αστέρα του ποδοσφαίρου έξω από το κλαμπ «Estrella de Fiorito», την πρώτη ομάδα του Μαραντόνα, στη γειτονιά Fiorito του Μπουένος Άιρες.

Σαντιάγκο, Χιλή: Οι γυναίκες στο προσκήνιο

fwtografies evdomadas 11 Associated Press, κόσμος, οι καλυτερεΣ φωτογραφιεΣ τηΣ εβδομαδαΣ

Συγκεντρώσεις, πορείες και διαδηλώσεις σε κάθε γωνιά του πλανήτη πραγματοποιήθηκαν την 25η Νοεμβρίου που έχει καθιερωθεί ως η Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών. Από την Ελλάδα μέχρι τη Χιλή γυναίκες βροντοφώναξαν ένα μεγάλο «φτάνει»!

Χιούστον, ΗΠΑ: Μπαλάκι που βγάζει μάτι

fwtografies evdomadas 6 Associated Press, κόσμος, οι καλυτερεΣ φωτογραφιεΣ τηΣ εβδομαδαΣ

Η Andrea Todorovic της Σερβίας παρακολουθεί την μπάλα να έρχεται πολύ κοντά στο μάτι της καθώς σερβίρει στη Lily Zhang από τις Ηνωμένες Πολιτείες κατά τη διάρκεια ενός αγώνα πινγκ πονγκ γυναικών στο δεύτερο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης 2021.

Φρανκφούρτη, Γερμανία: Ο Σπάιντερμαν έφτασε στην Ευρώπη

fwtografies evdomadas 7 Associated Press, κόσμος, οι καλυτερεΣ φωτογραφιεΣ τηΣ εβδομαδαΣ

Ο Γάλλος αστικός ορειβάτης Alain Robert ανεβαίνει στο πολυώροφο κτίριο Skyper στο κέντρο της Φρανκφούρτης της Γερμανίας, καθώς ένας άνδρας τον παρακολουθεί έκπληκτος από το γραφείο του.

Μπόσνεκ, Βουλγαρία: Απίστευτη τραγωδία με θύματα και παιδιά

fwtografies evdomadas 3 Associated Press, κόσμος, οι καλυτερεΣ φωτογραφιεΣ τηΣ εβδομαδαΣ

Πυροσβέστες και ιατροδικαστές επιθεωρούν τη σκηνή του δυστυχήματος ενός λεωφορείου που, σύμφωνα με τις αρχές, στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 45 ανθρώπους σε αυτοκινητόδρομο κοντά στο χωριό Μπόσνεκ, στη δυτική Βουλγαρία, την Τρίτη, 23 Νοεμβρίου 2021. Το λεωφορείο, εξερράγη γύρω στις 2 τα ξημερώματα και ανάμεσα στα θύματα υπήρχαν και παιδιά, ανέφεραν οι αρχές.

Μάντσεστερ, Μεγάλη Βρετανία: Να ξορκίσει το κακό η Σίτι

fwtografies evdomadas 5 Associated Press, κόσμος, οι καλυτερεΣ φωτογραφιεΣ τηΣ εβδομαδαΣ

Η Μάντσεστερ Σίτι του Πεπ Γκουαρδιόλα έχει γιγαντωθεί εντός των συνόρων με πρωταθλήματα και πλήθος τίτλων. Εκτός των συνόρων ωστόσο αγκομαχά. Ειδικά στα μεγάλα παιχνίδια. Την Τετάρτη 24/11 ωστόσο έδειξε στόφα μεγάλης ομάδας επικρατώντας της Παρί Σεν Ζερμέν με 2-1 και μάλιστα με ανατροπή.

Φιλαδέλφεια, ΗΠΑ: Η μεγάλη φυγή

fwtografies evdomadas 4 Associated Press, κόσμος, οι καλυτερεΣ φωτογραφιεΣ τηΣ εβδομαδαΣ

Η γιορτή των ευχαριστιών για τους Αμερικάνους είναι ιερή. Χιλιάδες πολιτών δεν χάνουν την ευκαιρία να ταξιδέψουν και να δουν αγαπημένα τους πρόσωπα. Σε αυτήν την εικόνα που τραβήχτηκε με έκθεση 20 δευτερολέπτων, τα οχήματα κινούνται κατά μήκος του Interstate 76 ενόψει των διακοπών της Ημέρας των Ευχαριστιών στη Φιλαδέλφεια, δείχνοντας ότι οι αμερικάνοι είναι και αυτοί «όπου φύγει φύγει».

Χεράτ, Αφγανιστάν: Το χαμόγελο του πωλητή

fwtografies evdomadas 9 Associated Press, κόσμος, οι καλυτερεΣ φωτογραφιεΣ τηΣ εβδομαδαΣ

Ένα νεαρό αγόρι γελάει δυνατά προσπαθώντας να πουλήσει την πραμάτεια του στην υπαίθρια αγορά του Χεράτ στο Αφγανιστάν. Ένα εξαιρετικό καρέ του Έλληνα φωτογράφου Πέτρου Γιαννακούρη σε μια χώρα που δοκιμάζεται μετά την επάνοδο των Ταλιμπάν στην εξουσία.

Αμαζονία, Βραζιλία: Χρυσός στο ποτάμι

fwtografies evdomadas 10 Associated Press, κόσμος, οι καλυτερεΣ φωτογραφιεΣ τηΣ εβδομαδαΣ

Φορτηγίδες που λειτουργούν από παράνομους μεταλλωρύχους συγκλίνουν στον ποταμό Μαδέρα, παραπόταμο του ποταμού Αμαζονίου, αναζητώντας χρυσό, στο Autazes, στην πολιτεία της Αμαζονίας, στη Βραζιλία. Εκατοντάδες φορτηγίδες εξόρυξης έχουν φτάσει τις τελευταίες δύο εβδομάδες μετά τις φήμες για χρυσό, με τους περιβαλλοντολόγους να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την άνευ προηγουμένου μποτιλιάρισμα σκαφών στο ευαίσθητο οικοσύστημα.

 

via: Newsbeast