Οι πιο δυνατές φωτογραφίες της εβδομάδας που μας πέρασε

Οι πιο δυνατές φωτογραφίες της εβδομάδας

papas afghanistan xristougenna kairos Associated Press, κόσμος, οι καλυτερεΣ φωτογραφιεΣ τηΣ εβδομαδαΣ

Μία εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις λέει ο θυμόσοφος λαός. Και έχει δίκιο. Τότε σίγουρα δεν χρειάζονται πολλά λόγια για τις παρακάτω φωτογραφίες. Εικόνες που αποτυπώνουν κάποια από τα πιο σημαντικά γεγονότα που συνέβησαν τις προηγούμενες ημέρες ανά την υφήλιο.

Οι πλέον αντιπροσωπευτικές εικόνες της εβδομάδας πρέπει να έχουν κάποια βασικά συστατικά: Χρώματα, πάθος, δάκρυα, προσπάθεια, επιβίωση, χαρά, και πόνο. Και αυτό δεν αλλάζει γιατί όλα αυτά είναι που μας κάνουν ανθρώπους. Στις εικόνες παρακάτω, λοιπόν, συμπυκνώνονται όσα έγιναν στον κόσμο την εβδομάδα που πέρασε.

Έτσι λοιπόν κατέγραψαν οι φωτογράφοι του Associated Press τα γεγονότα που συνέβησαν στον κόσμο τις τελευταίες επτά ημέρες.

Αθήνα, Ελλάδα: Η επίσκεψη του Πάπα και η ατυχία

Ο Πάπας σκοντάφτει στα σκαλιά του αεροπλάνου

Η επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου στην Ελλάδα θεωρείται ιστορική για πολλούς. Από τις δηλώσεις και τα μηνύματά του προς πάσα κατεύθυνση για την πανδημία και τους πρόσφυγες μέχρι την τελετή που τέλεσε στο Μέγαρο Μουσικής. Φεύγοντας ωστόσο ο Ποντίφικας είχε μία μικρή άτυχη στιγμή καθώς ανεβαίνοντας τις σκάλες του αεροπλάνου σκόνταψε. Γεγονός που φυσικά κατέγραψαν οι κάμερες.

Καταρράκτες του Νιαγάρα, ΗΠΑ: Η αγωνιώδης προσπάθεια διάσωσης

Διασώστης τραβάει γυναίκα από αυτοκίνητο στους καταρράκτες του Νιαγάρα

Συγκλονιστικές εικόνες κατέγραψε η κάμερα του Associated Press σε μία επιχείρηση διάσωσης στους καταρράκτες του Νιαγάρα. Μία γυναίκα, που αποδείχθηκε, οδήγησε το αυτοκίνητό της επίτηδες στο νερό εν τέλει απεγκλωβίζεται από το όχημά της αλλά δυστυχώς ήταν αργά για την ζωή της.

Χονολουλού, Χαβάη: Περιμένοντας την καταιγίδα

Μαύρα σύννεφα προμηνύουν καταιγίδα

Άνθρωποι κρατούν ομπρέλες καθώς αρχίζει να βρέχει σε μια κατά τα άλλα άδεια παραλία στη Χονολουλού περιμένοντας την σφοδρή καταιγίδα να έρθει. Η καταιγίδα πλημμύρισε δρόμους και έριξε καλώδια ρεύματος και κλαδιά δέντρων στη Χαβάη, με τους αξιωματούχους να προειδοποιούν για επιδείνωση των φαινομένων.

Χεράτ, Αφγανιστάν: Τα καραβάνια που φεύγουν μακριά από την εξαθλίωση

Πρόσφυγες από το Αφγανιστάν σε λεωφορείο

Καραβάνια Αφγανών προσπαθούν να φύγουν από τη χώρα. Στη φωτογραφία του Πέτρου Γιαννακούρη Αφγανοί κάθονται σε ένα λεωφορείο στη Χεράτ του Αφγανιστάν, για ένα ταξίδι 300 μιλίων νότια στη Νιμρούζ κοντά στα ιρανικά σύνορα. Αφγανοί διασχίζουν τα σύνορα προς το Ιράν, οδηγούμενοι από την απόγνωση μετά την κατάρρευση της οικονομίας της χώρας τους μετά την ανάληψη της εξουσίας από τους Ταλιμπάν.

Δύο παιδιά στο Αφγανιστάν

Και στην 2η φωτογραφία του Έλληνα φωτογράφου ένα αγόρι σπρώχνει ένα καρότσι και τον μικρότερο αδερφό του, στο δρόμο τους για να μαζέψουν νερό από μια λιμνάζουσα πισίνα, περίπου 3 χιλιόμετρα από το σπίτι τους στο χωριό Kamar Kalagh. Η ξηρασία του Αφγανιστάν είναι η χειρότερη των τελευταίων δεκαετιών.

Βουκουρέστι, Ρουμανία: Χριστουγεννιάτικο χρώμα στα εμβόλια

Associated Press, κόσμος, οι καλυτερεΣ φωτογραφιεΣ τηΣ εβδομαδαΣ

Φώτα LED τοποθετούνται μέσα σε δοχεία με εμβόλια για τον κορονοϊό και λάμπουν δίπλα σε ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο από άδεια δοχεία εμβολίων σε ένα κέντρο εμβολιασμού στο Βουκουρέστι. Το προσωπικό σε ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα εμβολιασμού COVID-19 στο Βουκουρέστι έχει κατασκευάσει ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο ύψους τριών μέτρων από 19 χιλιάδες κενά δοχεία εμβολίου COVID-19, τα οποία συγκέντρωσαν από τον Μάρτιο του 2021 μόνο για αυτό το σκοπό.

Φλόριντα, ΗΠΑ: Η αυξημένη κίνηση για το διάστημα συνεχίζεται

Άνθρωποι παρατηρούν εκτόξευση της NASA

Οι φωτογράφοι παρακολουθούν τον πύραυλο της SpaceX, Falcon 9 καθώς απογειώνεται από το Launch Complex 39A στο Διαστημικό Κέντρο Kennedy στο Ακρωτήρι Κανάβεραλ της Φλόριντα, Πέμπτη. Το Falcon 9 θα αξιοποιήσει την τροχιά του Imaging X, του διαστημικού σκάφος Polarimetry Explorer (IXPE), της NASA για μια αποστολή μελέτης μαύρων οπών και αστέρων νετρονίων.

Αμαζίχ Τιμαχτίντε, Μαρόκο: Μια λευκή εικόνα που δεν βλέπουμε πολύ συχνά

Το χιονισμένο Μαρόκο

Μια οικογένεια διασχίζει έναν δρόμο εν μέσω έντονης χιονόπτωσης για να μαζέψει νερό στο χωριό Αμαζίχ Τιμαχτίντε κοντά στο Αζρού. Η χώρα πλήττεται από σφοδρές χιονοπτώσεις και πρωτόγνωρες θερμοκρασίες.

Μπάφαλο, ΗΠΑ: Η χαρά για το σωματείο

Εργαζόμενοι των Starbucks πανηγυρίζουν

Οι εργαζόμενοι των Starbucks πανηγυρίζουν καθώς διαβάζονται οι ψήφοι κατά τη διάρκεια της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων των εκλογών του συνδικάτου τους στο Μπάφαλο της Νέας Υόρκης. Μία ιστορική μέρα καθώς οι εργαζόμενοι στα Starbucks ψήφισαν υπέρ της συνδικαλιστικής οργάνωσης, παρά τις αντιρρήσεις της εταιρείας, δείχνοντας τον δρόμο για ένα νέο εργασιακό μοντέλο στον κολοσσό της εστίασης.

Ντέιρ Εζό, Συρία: Καμένη γη

Αμερικανοί στρατιώτες οδηγούν ένα μαχητικό όχημα Bradley στη Συρία

Αμερικανοί στρατιώτες οδηγούν ένα μαχητικό όχημα Bradley κατά τη διάρκεια κοινής άσκησης με τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις στην επαρχία της Ντέιρ Εζόρ στη βορειοανατολική Συρία. Μία φωτογραφία που αποτυπώνει πλήρως ό,τι έχει αφήσει πίσω του ο πόλεμος και η παρέμβαση των ξένων δυνάμεων στη χώρα: Καμμένη γη.

Λονδίνο, Βρετανία: Ζωντάνεψαν οι πασαρέλες

άνδρες μοντέλα κάνουν πασαρέλα

Οι πασαρέλες έχουν ζωντανέψει για τα καλά και οι μεγάλοι οίκοι μόδας παρουσιάζουν τις νέες τους κολεξιόν. Εδώ άνδρες μοντέλα κάνουν πασαρέλα φορώντας δημιουργίες του Οίκου Dior στο Λονδίνο.

 

via: Newsbeast