Οι πιο δυνατές φωτογραφίες της εβδομάδας που μας πέρασε

Οι πιο δυνατές φωτογραφίες της εβδομάδας

ukrania rosia polemos karxaries ellada ploio moda italia Associated Press, κόσμος, οι καλυτερεΣ φωτογραφιεΣ τηΣ εβδομαδαΣ

Φωτογραφίες που αποτυπώνουν απολύτως χαρακτηριστικά τα πιο σημαντικά γεγονότα που συνέβησαν την προηγούμενη εβδομάδα απ’ άκρη σ’ άκρη του κόσμου. Οι πιο αντιπροσωπευτικές εικόνες της εβδομάδας οφείλουν να έχουν κάποια βασικά συστατικά: Χρώματα, πάθος, δάκρυα, προσπάθεια, επιβίωση, χαρά, και πόνο.

Όλα αυτά δηλαδή που κάνουν τη ζωή μας να έχει όλη αυτή τη γκάμα των συναισθημάτων.

Κάποιοι λένε ότι μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις. Τότε σίγουρα δεν χρειάζονται πολλά λόγια για τις παρακάτω φωτογραφίες. Στις εικόνες που ακολουθούν συμπυκνώνονται όσα έγιναν στον κόσμο την εβδομάδα που πέρασε.

Έτσι λοιπόν κατέγραψαν οι φωτογράφοι του Associated Press τα γεγονότα που συνέβησαν στον κόσμο τις τελευταίες επτά μέρες.

Κίεβο, Ουκρανία: Η φρίκη του πολέμου ξανά στην Ευρώπη

ukrania rosia polemos2 Associated Press, κόσμος, οι καλυτερεΣ φωτογραφιεΣ τηΣ εβδομαδαΣ

Ο πόλεμος και η οδύνη του επέστρεψαν στην Ευρώπη. Μάχες σημειώνονται από το πρωί της Παρασκευής 25/2 σε βόρειο προάστιο του Κιέβου, καθώς ο ρωσικός στρατός φαίνεται να σφίγγει τον κλοιό γύρω από την ουκρανική πρωτεύουσα, μετά την ρωσική εισβολή ευρείας κλίμακας που σημειώθηκε την Πέμπτη 24/2.

ukrania rosia polemos4 Associated Press, κόσμος, οι καλυτερεΣ φωτογραφιεΣ τηΣ εβδομαδαΣ

Χιλιάδες άνθρωποι προσπαθούν να πάρουν τα αγαπημένα τους πρόσωπο και να φύγουν από τις εμπόλεμες ζώνες ενώ χτυπήματα από βομβαρδισμούς είναι πλέον φανερά σε μεγάλο μέρος της ουκρανικής επικράτειας.

ukrania rosia polemos5 Associated Press, κόσμος, οι καλυτερεΣ φωτογραφιεΣ τηΣ εβδομαδαΣ

Ωστόσο οι εξελίξεις είναι ραγδαίες και σε πολιτικό επίπεδο, καθώς το αίτημα Ζελένσκι για διαπραγματεύσεις, απαντήθηκε από τον Πούτιν. Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, κάλεσε τον Ρώσο Πρόεδρο, Βλαντίμιρ Πούτιν, να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, λέγοντας: «Θα ήθελα να απευθυνθώ στον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας για άλλη μια φορά. Οι μάχες διεξάγονται σε όλη την Ουκρανία. Ας καθίσουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Για να σταματήσουμε τους θανάτους».

Εισβολή στην Ουκρανία

Λίγη ώρα αργότερα ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, αποδέχθηκε την πρόσκληση του Ουκρανού ομόλογού του, Βολοντίμιρ Ζελένσκι να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Αυτό που μένει είναι να φανεί η ειλικρίνεια των προθέσεών τους.

Εισβολή στην Ουκρανία

Εισβολή στην Ουκρανία

Ηγουμενίτσα, Ελλάδα: Τραγωδία εν πλω

Το πλόιο Euroferry Olympia

Στο λιμάνι Πλατυγιαλίου Αιτωλοακαρνανίας έδεσε το πρωί της Τετάρτης (23/2) το πλοίο Euroferry Olympia το οποίο τα ξημερώματα της Παρασκευής (18/2) τυλίχτηκε στις φλόγες ενώ έπλεε ανοικτά της Ηγουμενίτσας με προορισμό το Μπρίντεζι. Απανθράκωση ή εγκαύματα είναι οι αιτίες θανάτου των τεσσάρων ατόμων που ανασύρθηκαν νεκρά από το πλοίο. Όπως διαπιστώθηκε η αιτία θανάτου ήταν διαφορετική για την κάθε μία σορό, οι οποίες δεν ήταν αναγνωρίσιμες σύμφωνα με την ιατροδικαστική έρευνα.

Πεντάρα, Ιταλία: Η Αίτνα βρυχάται και πάλι

Καπνοί από την Αίτνα

Ηφαιστειακή τέφρα αναδύεται από τον νοτιοανατολικό κρατήρα του ηφαιστείου της Αίτνας όπως φαίνεται από την Πεντάρα της Σικελίας. Η δεύτερη ισχυρότερη έκρηξη του 2022 παρήγαγε ηφαιστειακό καπνό και στάχτη που υψώθηκε για 10 χιλιόμετρα αναγκάζοντας το προσωρινό κλείσιμο του κοντινού διεθνούς αεροδρομίου Vincenzo Bellini στην Κατάνια.

Πόρθκολ, Ουαλίας: Ο Φράνκλιν χτύπησε για τα καλά τη Βρετανία

Τεράστιο κύμα

Τεράστια κύματα χτυπούν το θαλάσσιο τείχος στο Πόρθκολ της Ουαλίας, μετά την έναρξη της καταιγίδας Φράνκλιν, λίγες μέρες μετά την καταστροφή κτηρίων που άφησε πάνω από 1 εκατομμύριο σπίτια στη Βρετανία χωρίς ρεύμα.

Πόλη του Μεξικού, Μεξικό: Ο ταύρος αντεπιτίθεται

Ταύρος και ταυρομάχοι

Μέλη του Forcados Amadores de Mexico ανατρέπονται από έναν ταύρο κατά τη διάρκεια μιας ταυρομαχίας στην Plaza de toros Mexico στην Πόλη του Μεξικού. Οι ταυρομαχίες αυτής της σεζόν στην Πόλη του Μεξικού μπορεί να είναι οι τελευταίες, καθώς οι νομοθέτες στην πόλη επιδιώκουν να αναβιώσουν ένα νομοσχέδιο που απαγορεύει τη εν λόγω δραστηριότητα.

Νησί του Πάσχα: Η επιστροφή της μνήμης

Παιδί ιθαγενείς στην Χιλή

Οι ιθαγενείς από το Ράπα Νούι, γνωστό και ως Νησί του Πάσχα, είναι έτοιμοι για μια τελετή στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας για να σηματοδοτήσουν την επερχόμενη επιστροφή ενός αγάλματος Moai Tau del Ivi Tupuna στο Σαντιάγο της Χιλής. Το άγαλμα βρίσκεται στο μουσείο από το 1870 και έχει προγραμματιστεί να αποσταλεί στο νησί του Πάσχα στο τέλος της εβδομάδας.

Χαντέρα, Ισραήλ: Μια φαινομενικά επικίνδυνη βουτιά και ένα είδος προς εξαφάνιση

Δύτης με καρχαρίες

Οι καρχαρίες του Sandbar κολυμπούν δίπλα σε ένα ψαροντουφεκά στη Μεσόγειο Θάλασσα κοντά σε ένα εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στα ανοικτά των ακτών της Χαντέρα, στο Ισραήλ. Το ζεστό νερό που αναβλύζει από ένα βιομηχανικό εργοστάσιο στη βόρεια πόλη του Ισραήλ έλκει αυτούς τους καρχαρίες που δεν θεωρούνται επικίνδυνοι για τους ανθρώπους, αλλά κινδυνεύουν όλο και περισσότερο από την υπεραλίευση.

Μπούνια, Κονγκό: Μαξιλάρι για τους εκτοπισμένους

Παιδιά στην Ουγκάντα

Άτομα που εκτοπίστηκαν λόγω συγκρούσεων περιμένουν την άφιξη του Αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για τις Ειρηνευτικές Επιχειρήσεις Ζαν Πιερ Λακρουά στην Μπούνια, στο ανατολικό Κονγκό. Ο Λακρουά αντικατέστησε τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες που έπρεπε να ακυρώσει την τριήμερη επίσκεψη στην περιοχή και να επιστρέψει στη Νέα Υόρκη ενόψει της κατάστασης στην Ουκρανία.

Κολίνα, Χιλή: Οι μέλισσες σε σοβαρό κίνδυνο

Μία Μέλισσα

Μια μέλισσα τρέφεται με μέλι από κηρήθρα σε φάρμα μελισσοκόμου στην Κολίνα, στα περίχωρα του Σαντιάγο της Χιλής. Η ξηρασία κυριεύει τη Χιλή εδώ και 13 χρόνια και τα λουλούδια που ταΐζουν τις μέλισσες στην κεντρική Χιλή έχουν γίνει όλο και πιο σπάνιο.

Μιλάνο, Ιταλία: Η μόδα ξανά στην πρωτεύουσά της

Μοντέλο σε επίδειξη μόδας

Μπορεί στην Ουκρανία ο πόλεμος να μαίνεται, αλλά στην πρωτεύουσα της μόδας στο Μιλάνο η ζωή για τις πασαρέλες συνεχίζεται κανονικά. Ένα μοντέλο φοράει μια δημιουργία ως μέρος της συλλογής Moschino Φθινόπωρο/Χειμώνας 2022-2023, που αποκαλύφθηκε κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Μόδας στο Μιλάνο.

 

via: Newsbeast