Οι πιο δυνατές φωτογραφίες της εβδομάδας που μας πέρασε

Οι πιο δυνατές φωτογραφίες της εβδομάδας

ukrania karanavali vazilia Associated Press, κόσμος, οι καλυτερεΣ φωτογραφιεΣ τηΣ εβδομαδαΣ

Αυτές είναι κάποιες από τις φωτογραφίες που έχουν «πιάσει» με τον πλέον γλαφυρό τρόπο τα πιο σημαντικά γεγονότα που συνέβησαν την προηγούμενη εβδομάδα στην υφήλιο. Οι πιο αντιπροσωπευτικές εικόνες των τελευταίων ημερών οφείλουν να έχουν κάποια βασικά συστατικά: Χρώματα, πάθος, δάκρυα, προσπάθεια, επιβίωση, χαρά, και πόνο. Όλα εκείνα δηλαδή που κάνουν τη ζωή μας να έχει κάποιο νόημα. Ανεξάρτητα από τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε και είναι πολλές και παντού.

Μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις. Αυτό είναι σίγουρο και αποδεδειγμένο. Τότε σίγουρα δεν χρειάζονται πολλά λόγια για τις παρακάτω φωτογραφίες. Στις εικόνες που ακολουθούν συμπυκνώνονται όσα έγιναν στον κόσμο την εβδομάδα που πέρασε.

Να πώς κατέγραψαν οι φωτογράφοι του Associated Press τα γεγονότα που συνέβησαν στον κόσμο τις τελευταίες επτά μέρες.

Ουκρανία: Ένα φιλί, μια αγκαλιά υπό τον ήχο των οβίδων

oukrania rwsia polemos1 Associated Press, κόσμος, οι καλυτερεΣ φωτογραφιεΣ τηΣ εβδομαδαΣ

Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία τελικά έγινε πραγματικότητα και ο πόλεμος που μαίνεται στη χώρα για δέκα μέρες έχει σκορπίσει θάνατο, αίμα, πόνο και ξεριζωμό. Τα ρωσικά στρατεύματα προελαύνουν από τρία σημεία μέσα στην Ουκρανία με τους Ουκρανούς πολίτες να προσπαθούν να αμυνθούν.

oukrania rwsia polemos4 Associated Press, κόσμος, οι καλυτερεΣ φωτογραφιεΣ τηΣ εβδομαδαΣ

Μία ανθρωπιστική τραγωδία λαμβάνει χώρα στα σύνορα της Ουκρανίας με την Πολωνία, τη Ρουμανία και τη Μολδαβία όπου πάνω από ένα εκατομμύριο πρόσφυγες προσπαθούν να ξεφύγουν από τη φρίκη του πολέμου.

oukrania rwsia polemos5 Associated Press, κόσμος, οι καλυτερεΣ φωτογραφιεΣ τηΣ εβδομαδαΣ

Τα φέρετρα με τους νεκρούς και από τις δύο πλευρές γεμίζουν με γοργούς ρυθμούς με πληροφορίες να κάνουν λόγο για πάνω από 6.000 νεκρούς συνολικά.

Πατέρας κλαίει πάνω στο άψυχο σώμα του γιου του

Ούτε οι ελέφαντες δεν μπόρεσαν να γλιτώσουν από τους βομβαρδισμούς στο Κίεβο, με τον υπάλληλο του ζωολογικού κήπου στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας να προσπαθεί να ηρεμήσει το μεγάλο ζώο που έχει τρομοκρατηθεί.

oukrania rwsia polemos6 Associated Press, κόσμος, οι καλυτερεΣ φωτογραφιεΣ τηΣ εβδομαδαΣ

oukrania rwsia polemos3 Associated Press, κόσμος, οι καλυτερεΣ φωτογραφιεΣ τηΣ εβδομαδαΣ

Κολόνια Τοβάρ, Βενεζουέλα: Υπάρχει και ένα καρναβάλι μήπως και ξεχαστούμε

Καρναβάλι στη Βενεζουέλα

Ένας άνδρας με κοστούμι γορίλα καπνίζει πριν από την έναρξη μιας καρναβαλικής παρέλασης στην Κολόνια Τοβάρ της Βενεζουέλας. Οι άνθρωποι ξεχύθηκαν στους δρόμους αυτού του χωριού που ιδρύθηκε από τη Γερμανία για να απολαύσουν μια παρέλαση ανθρώπων ντυμένων σαν Αρλεκίνους και ως γορίλες που αποτελούν μέρος των καρναβαλικών εορτασμών της χώρας.

Πράγα, Τσεχία: Η απελπισία δεν καταλαβαίνει από ψύχος

Ανθρωπος ζητά χρήματα στην Πράγα

Σοκάρει η εικόνα ενός ανθρώπου που βρίσκεται στα γόνατά του και ζητάει χρήματα από τους περαστικούς εν μέσω σφοδρής χιονόπτωσης και ψύχους στην Πράγα.

Κατμαντού, Νεπάλ: Αστυνομικοί – Γαλάτες

Συγκρούσεις

Οι αστυνομικοί του Νεπάλ χρησιμοποιούν ασπίδες για να προστατευτούν καθώς διαδηλωτές που αντιτίθενται στην προτεινόμενη επιχορήγηση μισού δισεκατομμυρίου δολαρίων για το Νεπάλ συγκρούονται μαζί τους έξω από το κοινοβούλιο στο Κατμαντού του Νεπάλ. Το «δώρο» των ΗΠΑ αντιτίθεται κυρίως από τα κομμουνιστικά κόμματα στο Νεπάλ, δύο εκ των οποίων είναι στην κυβέρνηση του κυβερνητικού συνασπισμού. Τα χρήματα προορίζονται να χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή γραμμών μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας και τη βελτίωση των δρόμων στο Νεπάλ, αλλά οι αντίπαλοι ισχυρίζονται ότι έρχονται με όρους που δεν είναι αποδεκτοί.

Θιουδάδ Βικτόρια, Μεξικό: Πάνω από 100.000 οι αγνοούμενοι

Ανθρώπινο κρανίο στο Μεξικό

Ένα κρανίο κάθεται σε ένα ράφι στο εργαστήριο εγκληματολογίας στο Θιουδάδ Βικτόρια, Μεξικό, Παρασκευή, 4 Φεβρουαρίου 2022. Το επίσημο σύνολο των αγνοουμένων στο Μεξικό είναι σχεδόν 100.000. Ακόμη και χωρίς τους εμφύλιους πολέμους ή τις στρατιωτικές δικτατορίες που έπληξαν άλλες χώρες της Λατινικής Αμερικής, τους εξαφανισμένους του Μεξικού ξεπερνούν στην περιοχή μόνο η κατεστραμμένη από τον πόλεμο Κολομβία.

Λονδίνο, Μεγάλη Βρετανία: Ο Μπάτμαν στο Μπιγκ Μπεν

Ο Μπάτμαν στο Λονδίνο

Μία φιγούρα ντυμένη Μπάτμαν στέκεται πάνω από ένα λοβό στο London Eye, το τουριστικό αξιοθέατο-ορόσημο στο κεντρικό Λονδίνο, με το Μπιγκ Μπεν στο βάθος, πριν από την κυκλοφορία του The Batman στους κινηματογράφους σε όλη τη Βρετανία.

Ναζάρε, Πορτογαλία: Κύματα κτήνη στη Μέκκα των σέρφερ

Τεράστια κύματα στην Πορτογαλία

Ένα τζετ σκι απομακρύνεται από ένα κύμα που «σκάει» κατά τη διάρκεια ενός αγώνα σερφ μεγάλων κυμάτων στην Praia do Norte, ή North Beach, στο Ναζάρε της Πορτογαλίας η οποία θεωρείται η Μέκκα για τους σέρφερ παγκοσμίως.

Σριναγκάρ, Κασμίρ: Προσευχή για λύτρωση

Φεστιβάλ στο Κασμίρ

Μουσουλμάνες γυναίκες από το Κασμίρ προσεύχονται καθώς ο αρχιερέας επιδεικνύει ένα λείψανο στο ιερό Hazratbal με την ευκαιρία του Mehraj-u-Alam, που πιστεύεται ότι σηματοδοτεί την ανάληψη του Προφήτη Μωάμεθ στον ουρανό, στο Σριναγκάρ, του ελεγχόμενου από την Ινδία Κασμίρ.

Νέα Ορλεάνη, ΗΠΑ: Πολύχρωμες γκριμάτσες με λουλούδια

Γυναίκα με αστεία γκριμάτσα

Μία γυναίκα κάνει γκριμάτσες καθώς βαδίζει στην παρέλαση της Societe de Sainte Anne κατά τη διάρκεια του Mardi Gras στη Νέα Ορλεάνη. Το Mardi Gras είναι το διάσημο καρναβάλι της νέας Ορλεάνης που συγκεντρώνει χιλιάδες κόσμου στους στολισμένους της δρόμους για αρκετά χειμωνιάτικα Σαββατοκύριακα από τις 6 Ιανουαρίου, έως την Mardi Gras – Fat Tuesday, 46 μέρες πριν την ημέρα του Πάσχα. Όλοι οι κεντρικοί δρόμοι της πόλης στολίζονται, ενώ καρναβαλιστές σε πληρώματα ή και σε απλές ομάδες γυρνούν στην πόλη, μοιράζουν χρωματιστές γιρλάντες από χάντρες, ενώ μπάντες παίζουν ξέφρενους ρυθμούς.

Σάο Πάολο, Βραζιλία: Μία πανδημία μέσα στην πανδημία

Άστεγος σε δρόμο του Σάο Πάολο

Ένας άστεγος κοιμάται στο πεζοδρόμιο στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας, ενώ άνθρωποι περνούν δίπλα του. Ο πληθυσμός των αστέγων στο Σάο Πάολο έχει αυξηθεί κατά 30% κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19, σύμφωνα με πρόσφατη απογραφή.

 

via: Newsbeast