Οι πιο δυνατές φωτογραφίες της εβδομάδας που μας πέρασε

Οι πιο δυνατές φωτογραφίες της εβδομάδας

oukrania polemos south korea nea orleani vrazilia Associated Press, κόσμος, οι καλυτερεΣ φωτογραφιεΣ τηΣ εβδομαδαΣ

Οι φακοί των φωτογράφων έχουν «πιάσει» με τον πλέον γλαφυρό τρόπο τα πιο σημαντικά γεγονότα που συνέβησαν την προηγούμενη εβδομάδα απ’ άκρη σ’ άκρη του κόσμου. Οι πιο αντιπροσωπευτικές εικόνες των τελευταίων ημερών οφείλουν να έχουν κάποια βασικά συστατικά: Χρώματα, πάθος, δάκρυα, προσπάθεια, επιβίωση, χαρά, και πόνο. Ανεξάρτητα από τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε και είναι πολλές και παντού, όλα εκείνα δηλαδή που κάνουν τη ζωή μας να έχει κάποιο νόημα.

Το γεγονός ότι μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις είναι σίγουρο και αποδεδειγμένο. Δεν χρειάζονται πολλά λόγια για τις παρακάτω φωτογραφίες. Σε αυτές συμπυκνώνονται όσα έγιναν στον κόσμο την εβδομάδα που πέρασε.

Έτσι λοιπόν κατέγραψαν οι φωτογράφοι του Associated Press τα γεγονότα που συνέβησαν στον κόσμο τις τελευταίες επτά μέρες.

Ουκρανία: Το κλάμα των προσφύγων και το θλιμμένο Κίεβο

Πόλεμος στην Ουκρανία

Ο πόλεμος στην Ουκρανία έφτασε αισίως τον ένα μήνα. Βομβαρδισμοί, θάνατος, πόνος και προσφυγιά. Οι εχθροπραξίες δεν έχουν τέλος με το τίμημα που πληρώνουν Ουκρανία και Ρωσία να είναι τεράστιο ενώ ο αντίκτυπος της πολεμικής σύρραξης παγκοσμίως έχει οδηγήσει σε πλήθος οικονομικών και πολιτικών αδιεξόδων.

Πόλεμος στην Ουκρανία

Η πρωτεύουσα της Ουκρανίας, Κίεβο δέχεται σφοδρά πλήγματα από τους ρωσικούς βομβαρδισμούς ενώ οι κάτοικοι και ο στρατός προσπαθούν να αμυνθούν και να οχυρώσουν στρατηγικά σημεία της πόλης χρησιμοποιώντας όποιο μέσο μπορούν.

Πόλεμος στην Ουκρανία

Εν τω μεταξύ το προσφυγικό κύμα που περνάει τα σύνορα προς Πολώνια, Μολδαβία και Ρουμανία είναι τεράστιο με τις σκηνές που εκτυλίσσονται στους σταθμούς των τρένων να είναι τουλάχιστον συγκινητικές.

Μόσχα, Ρωσία: Η πόζα για φωτογραφία μπροστά στο Κρεμλίνο

Μία γυναίκα φωτογραφίζεται με φόντο το Κρεμλίνο

Μπορεί η ηγεσία της Ρωσίας να έχει πάρει μία ολέθρια απόφαση για τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων μετά την εισβολή και τον πόλεμο στην Ουκρανία αλλά αυτό δε σημαίνει ότι η ζωή δεν βρίσκει, με κάποιο τρόπο, την φόρμουλα για να συνεχίζεται και να έχει μια ροή. Αυτό δείχνει τουλάχιστον η εικόνα με τη γυναίκα η οποία ποζάρει χαρούμενη στη Μόσχα με φόντο το Κρεμλίνο.

Βουκουρέστι, Ρουμανία: Η εκτοπισμένη από τον πόλεμο μπαλαρίνα

Μια μπαλαρίνα στο σανίδι

Η Bogdana Alekseeva, χορεύτρια μπαλέτου που εκτοπίστηκε από τον πόλεμο στην Ουκρανία, κάνει παύση πριν από το ανέβασμα του μπαλέτου Ζιζέλ στη μουσική του Adolphe Charles Adam, στη Ρουμανική Εθνική Όπερα, στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας. Ουκρανοί χορευτές μπαλέτου που διέφυγαν από τον πόλεμο στη χώρα τους εμφανίστηκαν μαζί με τους Ρουμάνους συναδέλφους τους, αφού τους προσφέρθηκε η ευκαιρία να παίξουν στο μπαλέτο Ζιζέλ, από την Εθνική Όπερα της Ρουμανίας.

Λουιζιάνα, ΗΠΑ: Ο εφιάλτης του τυφώνα Κατρίνα επανήλθε

Καταστροφικό πέρασμα τυφώνα στη Νέα Ορλεάνη

Κατεστραμμένα σπίτια, που φωτίζονται από τα φώτα των πυροσβεστικών οχημάτων, φαίνονται μετά από ένα ανεμοστρόβιλο που έπληξε την περιοχή στο Αραμπί. Ένας ανεμοστρόβιλος διέσχισε τμήματα της Νέας Ορλεάνης και των προαστίων της το βράδυ της Τρίτης 22/3, γκρέμισε γραμμές ηλεκτροδότησης και σκόρπισε συντρίμμια σε ένα τμήμα της πόλης που είχε υποστεί σοβαρές ζημιές από τον τυφώνα Κατρίνα πριν από 17 χρόνια.

Βαλένθια, Ισπανία: Φλογερό φεστιβάλ

Φωτιά σε φεστιβάλ στην Ισπανία

Μια Φάλα καίγεται κατά τη διάρκεια του παραδοσιακού φεστιβάλ Fallas στη Βαλένθια. Οι Fallas είναι γιγαντιαίες κατασκευές από χαρτόνι που απεικονίζουν τρέχοντα γεγονότα και προσωπικότητες, στις οποίες τοποθετούνται μεμονωμένες φιγούρες ή κατασκευές Ninots.

Λονδίνο: Αγγλία: Ο γάμος πίσω από τα κάγκελα

Η σύζυγος του Τζούλιαν Ασάνζ

Η Στέλλα Μόρις μιλάει στα μέσα ενημέρωσης και στους υποστηρικτές της μετά την κοπή της γαμήλιας τούρτας, αφού παντρεύτηκε τον σύντροφό της, τον ιδρυτή του WikiLeaks Τζούλιαν Ασάνζ, σε μια μικρή γαμήλια τελετή που πραγματοποιήθηκε μέσα στη φυλακή υψηλής ασφαλείας Belmarsh, στο νοτιοανατολικό Λονδίνο, την Τετάρτη 23 Μαρτίου 2022. Ο Ασάνζ, ο οποίος βρίσκεται σε δικαστική διαμάχη για την απόφαση να εκδοθεί στις ΗΠΑ για να αντιμετωπίσει κατηγορίες για κατασκοπεία, κρατείται στη φυλακή Belmarsh από το 2019, όταν συνελήφθη για παράλειψη εγγύησης κατά τη διάρκεια μιας δικαστικής διαμάχης.

Μασέιο, Βραζιλία: Η θέα της εγκατάλειψης

Ένα παλιό μπλε παράθυρο

Το παράθυρο ενός εγκαταλελειμμένου σπιτιού φαίνεται στη γειτονιά Μπεμπεδούρο του Μασέιο, στην πολιτεία Αλαγκόας της Βραζιλίας. Το σπίτι εγκαταλείφθηκε εξαιτίας της απειλής καθίζησης του εδάφους που προκαλείται από το ορυχείο της Braskem, το οποίο έχει αναγκάσει περισσότερους από 55 χιλιάδες ανθρώπους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους στην περιοχή.

Μασσαλία, Γαλλία: Ο χορός πλάι πλάι με τους συντρόφους

Οι οπαδοί της Μαρσέιγ χορεύουν

Οι οπαδοί της Μασσαλίας γυρίζουν την πλάτη τους στον αγωνιστικό χώρο κατά τη διάρκεια του αγώνα ποδοσφαίρου της πρώτης κατηγορίας της Γαλλίας μεταξύ της Μαρσέιγ και της Νις στο Orange Velodrome στη Μασσαλία.

Σεούλ, Νότια Κορέα: Πολύχρωμοι εορτασμοί

Πολύχρωμα λαμπιόνια

Ένας εργάτης ελέγχει τα ηλεκτρικά καλώδια για να κρεμάσει φανάρια για τον επερχόμενο εορτασμό των γενεθλίων του Βούδα στις 8 Μαΐου στο ναό Jogye στη Σεούλ της Νότιας Κορέας.

Φρανκφούρτη, Γερμανία: Όπου φύγει φύγει

Ένα λαγός τρέχει

Οι λαγοί είναι εξαιρετικά δύσκολο να βρεθούν. Πόσο μάλλον να τους πιάσει κάμερα φωτογράφου. Ο Michael Probst του Associated Press ωστόσο ήταν εκεί που έπρεπε χαρίζοντας ένα από τα καλύτερα κλικ της εβδομάδας.

 

via: Newsbeast