Οι πιο δυνατές φωτογραφίες της εβδομάδας που μας πέρασε

Οι πιο δυνατές φωτογραφίες της εβδομάδας

4apli evdomadas Associated Press, κόσμος, οι καλυτερεΣ φωτογραφιεΣ τηΣ εβδομαδαΣ

Συχνά μια φωτογραφία είναι αρκετή για να αποτυπώσει με τον καλύτερο τρόπο την εκάστοτε στιγμή που αντικρίζει ο φωτογράφος. Στιγμές ξεγνασιάς και ανεμελιάς, ανείπωτου πόνου, απερίφραστης θλίψης και κούρασης, πολύχρωμων ή/ και ατμοσφαιρικών ενσταντανέ αποτυπώνονται σε αντιφατικές, μεταξύ τους, φωτογραφίες, που έχουν να κάνουν με την καθημερινότητα και την ζωή σε κάθε σημείο του πλανήτη.

Στις εικόνες που ακολουθούν, λοιπόν, συμπυκνώνονται όσα έγιναν στον κόσμο την εβδομάδα που πέρασε.

Παλαιστίνη: Ένα κεράκι για την δολοφονημένη δημοσιογράφο

dimosiografos israil Associated Press, κόσμος, οι καλυτερεΣ φωτογραφιεΣ τηΣ εβδομαδαΣ

Παλαιστίνιοι κρατούν ένα κερί και μια φωτογραφία της δολοφονημένης δημοσιογράφου του Al Jazeera Shireen Abu Akleh, για να καταδικάσουν τη δολοφονία της, μπροστά από τα γραφεία του δικτύου Al Jazeera, στην πόλη της Γάζας. Η Abu Akleh πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε ενώ κάλυπτε ισραηλινή επιδρομή στην κατεχόμενη πόλη Τζενίν της Δυτικής Όχθης νωρίς το πρωί της Τετάρτης.

Lomoputh, Κένυα: Η ξηρασία στην Κένυα σοβαρή ανθρωπιστική κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Ξηρασία στην Κένυα

Χωρικοί συγκεντρώνονται κατά τη διάρκεια επίσκεψης του Αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα Ανθρωπιστικών Υποθέσεων των Ηνωμένων Εθνών Martin Griffiths, στο χωριό Lomoputh στη βόρεια Κένυα. Ο Griffiths επισκέφθηκε την περιοχή για να δει τις επιπτώσεις της ξηρασίας, η οποία σύμφωνα με τον ΟΗΕ αποτελεί σοβαρή ανθρωπιστική κατάσταση έκτακτης ανάγκης που προκαλείται από το κλίμα στο Κέρας της Αφρικής.

Τορίνο, Ιταλία: Η προσπάθεια της Κύπρου στον δεύτερο ημιτελικό της Eurovision

Τορίνο Eurovision, η εμφάνιση της Κύπρου

Η Ανδρομάχη από την Κύπρο τραγουδάει το «Ela» κατά τη διάρκεια του δεύτερου ημιτελικού του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision στο Τορίνο της Ιταλίας. Η τραγούδιστρα και η χώρα που εκπροσωπούσε δεν κατάφεραν να προκριθούν στον τελικό της διοργάνωσης.

Μπουένος Άιρες, Αργεντινή: Διαμαρτυρία για την ανεργία και τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης

Διαμαρτυρία για την ανεργία στο Μπουένος Άιρες στην Αργεντινή

Διαδηλωτές φτάνουν στην Plaza de Mayo, στο Μπουένος Άιρες στην Αργεντινή, για να απαιτήσουν υψηλότερους μισθούς και περισσότερες θέσεις εργασίας. Πρόκειται για την τελευταία τεράστια διαμαρτυρία κατά της εκτίναξης του πληθωρισμού στη χώρα.

Λονδίνο, Βρετανία: «Επίσημη πρώτη» για τον πρίγκιπα Κάρολο στη Βουλή

Ο πρίγκιπας Κάρολος στη Βουλή

Ιστορική στιγμή για τη μοναρχία στη Βρετανία καθώς ο πρίγκιπας Κάρολος για πρώτη φορά κάθεται δίπλα στο στέμμα της βασίλισσας κατά τη διάρκεια των κρατικών εγκαινίων του Κοινοβουλίου, στο Παλάτι του Ουεστμίνστερ στο Λονδίνο. Η βασίλισσα Ελισάβετ Β’ δεν παρέστη στην έναρξη των εργασιών του Κοινοβουλίου λόγω συνεχιζόμενων προβλημάτων κινητικότητας. Είναι η τρίτη φορά κατά τη βασιλεία της που δεν παρευρίσκεται στη θέση της. Η βασίλισσα απείχε από την τελετή αυτή δύο φορές κατά τη διάρκεια της 70χρονης βασιλείας της –το 1959 και το 1963, όταν ήταν έγκυος στους γιους της Άντριου και Έντουαρντ. 

Μαριούπολη, Ουκρανία: Η ελπίδα και η θέληση για τη νίκη εν μέσω πολέμου

Μαριούπολη, Ουκρανία

Ένας στρατιώτης του Συντάγματος Ειδικών Δυνάμεων Azov, τραυματισμένος κατά τη διάρκεια μαχών εναντίον των ρωσικών δυνάμεων, ποζάρει για τον φωτογράφο μέσα στο εργοστάσιο χάλυβα Azovstal στη Μαριούπολη της Ουκρανίας.

Κίεβο, Ουκρανία: Η ανεμελιά της παιδικής ηλικίας σε μία μόνο φωτογραφία

Μαριούπολη, Ουκρανία

Ο Maksym, 3 ετών, φωτογραφίζεται με τον αδελφό του, Dmytro, 16 ετών, πάνω από ένα κατεστραμμένο ρωσικό τανκ, στα περίχωρα του Κιέβου. Τα παιδιά είναι τα μόνα που αποτελούν πηγή έμπνευσης, δύναμης και ελπίδας για το αύριο που έρχεται.

Μόσχα, Ρωσία: Ειρωνική σύμπτωση η 77η επέτειος για το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου

poutin 1 Associated Press, κόσμος, οι καλυτερεΣ φωτογραφιεΣ τηΣ εβδομαδαΣ

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν παρακολουθεί την τελετή κατάθεσης στεφάνων στον τάφο του Άγνωστου Στρατιώτη μετά τη στρατιωτική παρέλαση για την 77η επέτειο από το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στη Μόσχα.

Αβάνα, Κούβα: Απελπισία, θλίψη και ταλαιπωρία σε ένα μόλις βλέμμα

Αβάνα, Κούβα

Ένα μέλος του Ερυθρού Σταυρού της Κούβας κάνει διάλειμμα μετά την προσφορά του στα συντρίμμια στο σημείο της φονικής έκρηξης που κατέστρεψε το ιστορικό, πεντάστερο ξενοδοχείο Saratoga στην Παλιά Αβάνα στην Κούβα. Το θρυλικό ξενοδοχείο ήταν γνωστό ιδίως επειδή φιλοξένησε τα προηγούμενα χρόνια διάφορες διασημότητες, από τον Μικ Τζάγκερ ως τη Μπιγιονσέ και τη Μαντόνα.

Μαϊάμι, Φλόριντα: Η επιστήμη και η τέχνη για την σωτηρία των κοραλλιογενών υφάλων

πετρώδη κοράλλια στο Μαϊάμι

Μια ποικιλία από φθορίζοντα και σαρκώδη μοναχικά πετρώδη κοράλλια εκτίθενται στο εργαστήριο μορφολογίας κοραλλιών στο Μαϊάμι. Το Coral Morphologic ιδρύθηκε από τον θαλάσσιο βιολόγο Colin Foord και τον μουσικό J.D. McKay για να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες σχετικά με το θάνατο των κοραλλιογενών υφάλων, παρουσιάζοντας το θέμα μέσω της επιστήμης και της τέχνης.

Φρανκφούρτη, Γερμανία: Προετοιμασίες για το θέρος

germania sitari Associated Press, κόσμος, οι καλυτερεΣ φωτογραφιεΣ τηΣ εβδομαδαΣ

Ένας αγρότης οδηγεί το τρακτέρ του σε ένα χωράφι στο Wehrheim κοντά στη Φρανκφούρτη. Το έντονο πράσινο σπάει τη γήινη μονοχρωμία και μονοτονία, εκπέμποντας το μήνυμα της ισορροπίας, της ελπίδας, της αναγέννησης και της ευημερίας.

 

via: Newsbeast