Οι πιο δυνατές φωτογραφίες της εβδομάδας που μας πέρασε

Οι πιο δυνατές φωτογραφίες της εβδομάδας

sri lanka eklipsi ektokseusi buffalo Associated Press, κόσμος, οι καλυτερεΣ φωτογραφιεΣ τηΣ εβδομαδαΣ

Μια φωτογραφία μπορεί να πει πολλά, αλλά μπορεί να ερμηνευτεί και με πολλούς τρόπους από αυτούς που την αντικρίζουν. Ωστόσο, οι ιστορίες που κρύβονται πίσω από τις πιο δυνατές φωτογραφίες της εβδομάδας, όπως αυτές καταγράφηκαν από τον φακό των επαγγελματιών ανά τον κόσμο, είναι πολλές φορές αντικρουόμενες. Όπως, άλλωστε, και η ίδια η ζωή.

Οι πλέον αντιπροσωπευτικές εικόνες της εβδομάδας έχουν πάντα τα εξής συστατικά: Χρώματα, πάθος, δάκρυα, προσπάθεια, επιβίωση, χαρά, πόνος και αυτό δεν αλλάζει. Και αυτό διότι, εάν μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις τότε σίγουρα δεν χρειάζονται πολλά λόγια για τις παρακάτω φωτογραφίες. Στις εικόνες που ακολουθούν, λοιπόν, συμπυκνώνονται όσα έγιναν στον κόσμο την εβδομάδα που πέρασε.

Κολόμπο, Σρι Λάνκα: Με δακρυγόνα η αστυνομία αντιμετωπίζει φοιτητές

Κολόμπο, Σρι Λάνκα

Ένας τραυματισμένος διαδηλωτής υποφέρει από τον πόνο καθώς η αστυνομία ρίχνει δακρυγόνα για να διαλύσει διαμαρτυρόμενα μέλη της Διαπανεπιστημιακής Φοιτητικής Ομοσπονδίας κατά τη διάρκεια αντικυβερνητικής διαμαρτυρίας στο Κολόμπο της Σρι Λάνκα. Οι κάτοικοι της Σρι Λάνκα διαδηλώνουν εδώ και περισσότερο από ένα μήνα ζητώντας την παραίτηση του προέδρου Γκοταμπάγια Ρατζαπάκσα, θεωρώντας τον υπεύθυνο για τη χειρότερη οικονομική κρίση της χώρας στην πρόσφατη ιστορία.

Velyka Kostromka, Ουκρανία: Μαζεύοντας ό,τι απέμεινε από τα συντρίμμια

πόλεμος Ουκρανία

Η Iryna Martsyniuk, 50 ετών, συλλέγει τα υπάρχοντά της από το σπίτι της, που υπέστη σοβαρές ζημιές μετά από ρωσικό βομβαρδισμό στο χωριό Velyka Kostromka. Η Martsyniuk και τα τρία μικρά παιδιά της βρίσκονταν στο σπίτι όταν σημειώθηκε η επίθεση στο χωριό, λίγα χιλιόμετρα από τις γραμμές του μετώπου, αλλά όλοι επέζησαν σώοι και αβλαβείς.

Διαστημικός σταθμός Cape Canaveral, Φλόριντα: Εντυπωσιακή εκτόξευση πυραύλου

Εκτόξευση πυραύλου

Ένας πύραυλος Atlas V της United Launch Alliance που μεταφέρει την κάψουλα πληρώματος Boeing Starliner απογειώνεται σε μια δεύτερη δοκιμαστική πτήση προς τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό από το διαστημικό εκτοξευόμενο συγκρότημα 41 στον διαστημικό σταθμό Cape Canaveral στο Cape Canaveral της Φλόριντα.

Λονδίνο, Μεγάλη Βρετανία: Η βασίλισσα Ελισάβετ στα εγκαίνια της γραμμής Elizabeth

βασίλισσα Ελισάβετ

Η βασίλισσα της Βρετανίας Ελισάβετ Β’ αποκαλύπτει την πλακέτα που σηματοδοτεί τα επίσημα εγκαίνια της γραμμής Elizabeth στο σταθμό Paddington στο Λονδίνο, με αφορμή την ολοκλήρωση του έργου Crossrail στο Λονδίνο.

Μανχάταν, Νέα Υόρκη: Όταν η ομίχλη καλύπτει, σχεδόν, τα πάντα

Μανχάταν, Νέα Υόρκη

Ο ορίζοντας του Μανχάταν είναι ορατός ελάχιστα, καθώς τα αυτοκίνητα διασχίζουν τη γέφυρα Verrazzano-Narrows, που συνδέει τους δήμους Μπρούκλιν και Στάτεν Άιλαντ της Νέας Υόρκης, ενώ η ομίχλη καλύπτει τα νερά του Ατλαντικού Ωκεανού και του κόλπου της Νέας Υόρκης.

Φέρφαξ, ΗΠΑ: Η δίκη των δύο σταρ που έχει στρέψει τα βλέμματα της κοινής γνώμης πάνω τους

Άμπερ Χερντ

Η Άμπερ Χερντ, σε τραγική ψυχολογική κατάσταση, καταθέτει στην αίθουσα του δικαστηρίου στο δικαστήριο της κομητείας Φέρφαξ στο Φέρφαξ. Ο ηθοποιός Τζόνι Ντεπ μήνυσε την πρώην σύζυγό του Άμπερ Χερντ για συκοφαντική δυσφήμιση στο περιφερειακό δικαστήριο της κομητείας Φέρφαξ, αφού εκείνη έγραψε ένα άρθρο στην εφημερίδα The Washington Post το 2018 αναφερόμενη στον εαυτό της ως «δημόσια προσωπικότητα που εκπροσωπεί την ενδοοικογενειακή κακοποίηση».

Ρώμη, Ιταλία: Ένα φιλί για τη νίκη

τουρνουά τένις Italian Open

Ο Σέρβος Νόβακ Τζόκοβιτς φιλάει το τρόπαιο μετά τη νίκη του στον τελικό αγώνα με αντιμέτωπο τον Στέφανο Τσιτσιπά στο τουρνουά τένις Italian Open, στη Ρώμη.

Μπουένος Άιρες, Αργεντινή: Διαμαρτυρία για τα προβλήματα δημόσιας υγείας

Μπουένος Άιρες, Αργεντινή: Διαμαρτυρία για τα προβλήματα δημόσιας υγείας

Ένας ακτιβιστής του Extinction Rebellion σημαδεύει το παράθυρο ενός κτιρίου όπου έχει γραφεία η εταιρεία γεωργίας και βιοτεχνολογίας Monsanto, με κόκκινα αποτυπώματα χεριών σε ένδειξη διαμαρτυρίας κατά της αγροβιομηχανικής επιχείρησης, της υποβάθμισης του περιβάλλοντος και για να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη για τα προβλήματα δημόσιας υγείας που προκαλούνται από τα λιπάσματα, στο Μπουένος Άιρες της Αργεντινής.

Σιάτλ, ΗΠΑ: Το δικαίωμά τους στις αμβλώσεις υπερασπίζονται οι γυναίκες στις ΗΠΑ

Το δικαίωμά τους στις αμβλώσεις υπερασπίζονται οι γυναίκες στις ΗΠΑ

Η Auriea Moore ακούει ομιλητές σε διαμαρτυρία και συγκέντρωση για τα δικαιώματα στην άμβλωση στο Σιάτλ. Οι διαδηλωτές συγκεντρώνονται από άκρη σε άκρη στις ΗΠΑ μπροστά στην αναμενόμενη απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου που θα μπορούσε να ανατρέψει το δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση.

Τορίνο, Ιταλία: Σε μια ιστορική νίκη, η Ουκρανία στην κορυφή της Ευρώπης στο διαγωνισμό της Eurovision

Η Ουκρανία στη Eurovision

Το συγκρότημα Kalush Orchestra από την Ουκρανία τραγουδάει το Stefania κατά τη διάρκεια του Μεγάλου Τελικού του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision στην αρένα Palaolimpico, στο Τορίνο της Ιταλίας. Πρόκειται για την νικήτρια συμμετοχή της βραδιάς, σε μια ιστορική νίκη για τη χώρα.

Μπάφαλο, Νέα Υόρκη: Θρήνος για το ρατσιστικό έγκλημα μίσους στο Μπάφαλο

Θρήνος για το ρατσιστικό έγκλημα μίσους στο Μπάφαλο

Ένα άτομο αποτίει φόρο τιμής έξω από τον τόπο των πυροβολισμών σε σούπερ μάρκετ, στο Μπάφαλο, που κόστισε την ζωή σε 10 ανθρώπους. Κατά την αποτρόπαια πράξη ο 18χρονος μακελάρης έκανε livestream την ώρα της επίθεσης.

Μόσχα, Αϊντάχο: Απίστευτες εικόνες από την πλήρη έκλειψη της Σελήνης

έκλειψη Σελήνης

Σε αυτή τη συλλογή φωτογραφιών, το φεγγάρι απεικονίζεται κατά τη διάρκεια μιας πλήρους έκλειψης Σελήνης, πάνω αριστερά, και στη συνέχεια σε διάφορα στάδια καθώς βγαίνει από τη σκιά της γης, την Κυριακή 15 Μαΐου 2022, κοντά στη Μόσχα του Αϊντάχο. Το πορτοκαλί χρώμα του φεγγαριού προκαλείται από το πέρασμα της Σελήνης στη σκιά της Γης.

 

via: Newsbeast