Οι πιο δυνατές φωτογραφίες της εβδομάδας που μας πέρασε

Οι πιο δυνατές φωτογραφίες της εβδομάδας

real bretania hpa oukrania Associated Press, κόσμος, οι καλυτερεΣ φωτογραφιεΣ τηΣ εβδομαδαΣ

Οι φωτογραφίες τις περισσότερες φορές μιλούν από μόνες τους, χωρίς να χρειαστεί εμείς που τις βλέπουμε να πούμε και πολλά. Χαρά, θλίψη, πανηγυρισμοί ανεμελιά, πόνος είναι κάποια μόνο από τα συστατικά που αντιπροσωπεύουν τις πλέον αντιπροσωπευτικές φωτογραφίες, μιας εβδομάδας που, στην κυριολεξία, τα είχε όλα. Στα στιγμιότυπα που ακολουθούν, λοιπόν, συμπυκνώνονται όσα έγιναν στον κόσμο την εβδομάδα που πέρασε. Δείτε πώς κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός του Associated Press τα γεγονότα που συνέβησαν στον κόσμο τις τελευταίες επτά ημέρες.

Λονδίνο, Μεγάλη Βρετανία: Εορτασμοί για το Πλατινένιο Ιωβηλαίο της Βασίλισσας Ελισάβετ Β’

bretania Associated Press, κόσμος, οι καλυτερεΣ φωτογραφιεΣ τηΣ εβδομαδαΣ

Εντυπωσιακοί σχηματισμοί στον αέρα από τη Βασιλική Πολεμική Αεροπορία με τα χρώματα της βρετανικής σημαίας, στο πλαίσιο των εορτασμών του Πλατινένιου Ιωβηλαίου της Βασίλισσας Ελισάβετ Β΄ στο Λονδίνο. Φέτος, η Μονάρχης της Μεγάλης Βρετανίας κλείνει 70 χρόνια στο θρόνο, καθιστώντας την, έτσι, τη μακροβιότερη μονάρχη στην ιστορία της χώρας. Λαοθάλασσα κόσμου συγκεντρώθηκε έξω από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ για να τιμήσει τη βασίλισσα.

Λονδίνο, Μεγάλη Βρετανία: Ο πρίγκιπας Λούις και οι γκριμάτσες του που έγιναν viral

vasilissa eliesavet00 Associated Press, κόσμος, οι καλυτερεΣ φωτογραφιεΣ τηΣ εβδομαδαΣ

Ο τετράχρονος πρίγκιπας Λούις, γιος του πρίγκιπα Γουίλιαμ και της Δούκισσας του Κέιμπτριτζ, εθεάθη να κάνει γκριμάτσες και να καλύπτει τα αυτιά του με τα χέρια του για να μην ακούσει τον εκκωφαντικό θόρυβο των αεροσκαφών της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας κατά τη διάρκεια της πτήσης για τον εορτασμό του Πλατινένιου Ιωβηλαίου της Βασίλισσας Ελισάβετ Β’. Από τα στιγμιότυπα που έχουν γίνει ήδη viral.

Ουάσιγκτον, ΗΠΑ: Η ομιλία του Μπάιντεν για τον περιορισμό της οπλοκατοχής

biden Associated Press, κόσμος, οι καλυτερεΣ φωτογραφιεΣ τηΣ εβδομαδαΣ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν φτάνει στο Λευκό Οίκο για να μιλήσει για τον τελευταίο γύρο μαζικών πυροβολισμών που σημειώθηκε στη χώρα και σόκαρε την παγκόσμια κοινή γνώμη, από την Ανατολική Αίθουσα του Λευκού Οίκου. Ο Μπάιντεν προσπαθεί να αυξήσει την πίεση στο Κογκρέσο για την υιοθέτηση αυστηρότερων περιορισμών στην οπλοκατοχή, αφού τέτοιες προσπάθειες απέτυχαν μετά από προηγούμενα κρούσματα.

Λβιβ, Ουκρανία: Ανάσα δροσιάς, ελπίδα για το μέλλον

rosia ukrania 1 Associated Press, κόσμος, οι καλυτερεΣ φωτογραφιεΣ τηΣ εβδομαδαΣ

Μέσα στο σκοτεινό χρώμα του πολέμου στην Ουκρανία, μετά την επίθεση της Ρωσίας η οποία διαρκεί περισσότερες από 100 μέρες, υπάρχει ελπίδα. Κι αυτή έρχεται από τα μικρά παιδιά, που κόντρα στις αντιξοότητες και την σκληρή καθημερινότητα, μέσα από την άγνοιά τους, προσφέρουν εικόνες φωτεινές και ελπιδοφόρες, για ένα καλύτερο και ειρηνικό, για όλους, αύριο.

Φέρφαξ, ΗΠΑ: Μια αγκαλιά για την… ενοχή

aber heard010 Associated Press, κόσμος, οι καλυτερεΣ φωτογραφιεΣ τηΣ εβδομαδαΣ

Η ηθοποιός Άμπερ Χερντ αγκαλιάζει τη δικηγόρο της μετά την ανάγνωση της ετυμηγορίας στο δικαστήριο της κομητείας Φέρφαξ, την Τετάρτη 1 Ιουνίου του 2022. Οι ένορκοι επιδίκασαν στον Τζόνι Ντεπ περισσότερα από 10 εκατομμύρια δολάρια στην αγωγή του για συκοφαντική δυσφήμιση εναντίον της πρώην συζύγου του Άμπερ Χερντ. Μια απόφαση που δικαιώνει τη θέση του ότι η Χερντ κατασκεύασε ισχυρισμούς ότι κακοποιήθηκε από τον Ντεπ πριν και κατά τη διάρκεια του σύντομου γάμου τους.

Τέξας, ΗΠΑ: Ένα βραχιολάκι για τις ψυχές που χάθηκαν άδικα

Associated Press, κόσμος, οι καλυτερεΣ φωτογραφιεΣ τηΣ εβδομαδαΣ

Παγκόσμιο το σοκ που προκάλεσε ο θάνατος των 19 μαθητών και των δύο δασκάλων τους την προηγούμενη εβδομάδα στο Τέξας από έναν 18χρονο, ο οποίος έπεσε, επίσης, νεκρός μετά από ανταλλαγή πυρών με την αστυνομία. Πολλοί είναι εκείνοι που κάνουν το λιγότερο που μπορούν σε τέτοιες περιπτώσεις, να αποτίνουν, δηλαδή, φόρο τιμής ακόμη και εναποθέτοντας βραχιολάκια στο μνημείο για τα θύματα της αποτρόπαιας αυτής πράξης.

Πεκίνο, Κίνα: Εορτασμοί με παιχνίδι σε λούνα παρκ για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού

kina paidia Associated Press, κόσμος, οι καλυτερεΣ φωτογραφιεΣ τηΣ εβδομαδαΣ

Μετά την άρση του αυστηρού κοινωνικού αποκλεισμού στην Κίνα για την προστασία της χώρας από την πανδημία, τα εμπορικά κέντρα, τα καταστήματα λιανικής και τα πάρκα άνοιξαν και πάλι για το κοινό στην πρωτεύουσα της χώρας. Η Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού δεν θα μπορούσε να εορταστεί με καλύτερο τρόπο για τα παιδιά στο Πεκίνο.

Ουάσιγκτον, ΗΠΑ: Εορτασμοί για την Ημέρα Μνήμης στην Ουάσινγκτον

washington Associated Press, κόσμος, οι καλυτερεΣ φωτογραφιεΣ τηΣ εβδομαδαΣ

Το Μνημείο της Ουάσινγκτον πλαισιώνεται από κορδέλες σε ένα μνημειακό στεφάνι στο Μνημείο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου την Ημέρα Μνήμης στην Ουάσινγκτον. Φέτος, για πρώτη φορά από το 2019, η παρέλαση, που αποτίνει φόρο τιμής στους βετεράνους και τους άνδρες και τις γυναίκες των υπηρεσιών που έχουν θυσιάσει τη ζωή τους από την εποχή της Αμερικανικής Επανάστασης, πραγματοποιήθηκε ζωντανά.

Ποκρόβσκ, Ουκρανία: Το τρένο- ελπίδα σωτηρίας για εκατοντάδες ανθρώπους

rosia ukrania2 Associated Press, κόσμος, οι καλυτερεΣ φωτογραφιεΣ τηΣ εβδομαδαΣ

Κυνηγημένοι στην ίδια τους τη χώρα νιώθουν οι άνθρωποι που διαφεύγουν από το Λισιτσάνσκ και άλλες περιοχές με ένα τρένο εκκένωσης στον σιδηροδρομικό σταθμό του Ποκρόβσκ, στην ανατολική Ουκρανία. Οι μάχες μαίνονται γύρω από το Λισιτσάνσκ και το γειτονικό Σιβεροντονέτσκ, τις τελευταίες μεγάλες πόλεις υπό ουκρανικό έλεγχο στην περιοχή του Λουχάνσκ.

Κάννες, Γαλλία: Βραβείο καλύτερου ηθοποιού για τον Νοτιοκορεάτη Song Kang-ho

gallia kanes Associated Press, κόσμος, οι καλυτερεΣ φωτογραφιεΣ τηΣ εβδομαδαΣ

Ο Song Kang-ho, στο κέντρο, σηκώνεται για να παραλάβει το βραβείο καλύτερου ηθοποιού για την ταινία «Broker» κατά τη διάρκεια της τελετής απονομής των βραβείων του 75ου διεθνούς φεστιβάλ κινηματογράφου, στις Κάννες. Ο Νοτιοκορεάτης Song Kang-ho θεωρείται ένας ηθοποιός που έχει γίνει κάτι σαν εθνικός θησαυρός, καθώς έχει πρωταγωνιστήσει σε αρκετές από τις μεγαλύτερες ταινίες της διαιρεμένης χώρας.

Τέξας, ΗΠΑ: Ο πρόεδρος και η πρώτη κυρία των ΗΠΑ σε μια συγκινητική στιγμή στο Τέξας

Associated Press, κόσμος, οι καλυτερεΣ φωτογραφιεΣ τηΣ εβδομαδαΣ

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και η πρώτη κυρία Τζιλ Μπάιντεν επισκέπτονται το μνημείο στο δημοτικό σχολείο Robb για να αποτίσουν φόρο τιμής στα θύματα των μαζικών πυροβολισμών, σε ένα περιστατικό βίας και ρατσισμού που προκάλεσε σοκ στην παγκόσμια κοινότητα την προηγούμενη εβδομάδα.

Μαδρίτη, Ισπανία: Πανηγυρισμοί της Ρεάλ Μαδρίτης για τη νίκη του Champions League

real madritis Associated Press, κόσμος, οι καλυτερεΣ φωτογραφιεΣ τηΣ εβδομαδαΣ

Ο παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης Μαρσέλο κρατάει το τρόπαιο στην πλατεία Cibeles κατά τη διάρκεια της παρέλασης των τροπαίων μπροστά από το Δημαρχείο της Μαδρίτης. Η Ρεάλ Μαδρίτης νίκησε 1-0 τη Λίβερπουλ στον τελικό του Champions League στο Παρίσι και στέφθηκε η νικήτρια της Ευρώπης.

 

via: Newsbeast