Οι πιο δυνατές φωτογραφίες της εβδομάδας που μας πέρασε

Οι πιο δυνατές φωτογραφίες της εβδομάδας

naos poseidona macon zelenskyy wallstreet venezuela Associated Press, κόσμος, οι καλυτερεΣ φωτογραφιεΣ τηΣ εβδομαδαΣ

Οι καλύτερες φωτογραφίες της εβδομάδας αποτυπώνουν με τον πιο γλαφυρό τρόπο την ζωή. Τη χαρά, το γέλιο, την ξεγνοιασιά, τον πόνο, τη θλίψη, την προσμονή, την ελπίδα που ανά πάσα ώρα και στιγμή χαρακτηρίζουν τις ζωές των ανθρώπων ανά τον πλανήτη. Οι πλέον αντιπροσωπευτικές εικόνες της εβδομάδας, λοιπόν, διακρίνονται για όλα αυτά τα χαρακτηριστικά και τα στοιχεία, που μας κάνουν όλους ανθρώπους και μας συντροφεύουν, καλώς ή κακώς, στην καθημερινότητά μας. 

Ο θυμόσοφος λαός λέει ότι μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις. Τότε σίγουρα δεν χρειάζονται πολλά λόγια για τις παρακάτω φωτογραφίες. Στις εικόνες που ακολουθούν συμπυκνώνονται όσα έγιναν στον κόσμο την εβδομάδα που πέρασε.

Κίεβο, Ουκρανία: Η αμήχανη αγκαλιά Μακρόν-Ζελένσκι

Κίεβο, Ουκρανία: Η αμήχανη αγκαλιά Μακρόν- Ζελένσκι

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας σφίγγει το χέρι με τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν σε μια αμήχανη αγκαλιά μετά από συνέντευξη Τύπου στο Κίεβο. Οι ηγέτες τεσσάρων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης επισκέφθηκαν την Ουκρανία την Πέμπτη, υποσχόμενοι να στηρίξουν την αίτηση του Κιέβου να γίνει επίσημος υποψήφιος για ένταξη στο μπλοκ, σε μια υψηλού προφίλ επίδειξη υποστήριξης προς τη χώρα, η οποία αντιμετωπίζει σθεναρά τη ρωσική εισβολή εδώ και μήνες.

Λονδίνο, Μεγάλη Βρετανία: Ακόμη μία δικαστική περιπέτεια για τον Κέβιν Σπέισι

Λονδίνο, Μεγάλη Βρετανία: Ακόμη μία δικαστική περιπέτεια για τον Κέβιν Σπέισι

Ο ηθοποιός Κέβιν Σπέισι φτάνει στο δικαστήριο του Γουέστμινστερ στο Λονδίνο, μετά από καταγγελίες που του απαγγέλθηκαν για σεξουαλικά αδικήματα σε βάρος τριών ανδρών. Ο 62χρονος Σπέισι κατηγορήθηκε για τέσσερις κατηγορίες σεξουαλικής επίθεσης και μία κατηγορία για την πρόκληση ενός ατόμου σε διεισδυτική σεξουαλική δραστηριότητα χωρίς συναίνεση, για τις οποίες ο ίδιος δηλώνει αθώος. Ο ηθοποιός αφέθηκε ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους, μετά την απόφαση του δικαστηρίου.

Νέα Υόρκη, ΗΠΑ: Η απελπισία ζωγραφισμένη στο πρόσωπο

Νέα Υόρκη, ΗΠΑ: Η απελπισία ζωγραφισμένη στο πρόσωπο

Ένας απελπισμένος, στην κυριολεξία, χρηματιστής στον όροφο του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης. Οι αγορές παγκοσμίως επιστρέφουν σε πτώση την Πέμπτη, καθώς οι ανησυχίες για την εύθραυστη οικονομία επανέρχονται στο προσκήνιο. Ο S&P 500 σημείωσε πτώση 3,9% στις απογευματινές συναλλαγές, υπερ-αντιστρέφοντας την κατρακύλα του ράλι 1,5% από την προηγούμενη ημέρα.

Καράκας, Βενεζουέλα: Σε… ελεύθερη πτώση

venezouela Associated Press, κόσμος, οι καλυτερεΣ φωτογραφιεΣ τηΣ εβδομαδαΣ

Αλεξιπτωτιστές εξασκούνται σε εσωτερική αεροσήραγγα στο Καράκας της Βενεζουέλας. Σύμφωνα με τον διευθυντή του εργοταξίου Gian Carlo Trimarchi «πρόκειται για τη μεγαλύτερη αεροσήραγγα στη Λατινική Αμερική και την πιο οικονομική σε ολόκληρο τον κόσμο».

Βοστώνη, ΗΠΑ: Τέταρτο πρωτάθλημα ΝΒΑ για τους Golden State Warriors

Βοστώνη, ΗΠΑ: Τέταρτο πρωτάθλημα ΝΒΑ για τους Golden State Warriors

Ο γκαρντ των Golden State Warriors, Stephen Curry, στο κέντρο, κρατάει το τρόπαιο του πρωταθλήματος Larry O’Brien μαζί με τους συμπαίκτες του μετά τη νίκη επί των Boston Celtics στο Game 6 των τελικών του NBA,  με 103-90. Με αυτή τους τη νίκη κατάφεραν να κατακτήσουν το τέταρτο πρωτάθλημα ΝΒΑ στις τελευταίες οκτώ σεζόν.

Σούνιο, Ελλάδα: Το φεγγάρι της «φράουλας» παίζει «κρυφτό» με το ναό του Ποσειδώνα

Σούνιο, Ελλάδα: Το «φεγγάρι της φράουλας» ξεπροβάλλει πίσω από το ναό του Ποσειδώνα

Η πανσέληνος του Ιουνίου προβάλλει πίσω από τον αρχαίο ναό του Ποσειδώνα στο ακρωτήριο του Σουνίου. Το φεγγάρι έφτασε στην πλήρη φάση του την Τρίτη, κατά τη διάρκεια ενός φαινομένου που είναι γνωστό ως υπερπανσέληνος λόγω της εγγύτητάς του στη Γη, και χαρακτηρίζεται επίσης ως «φεγγάρι της φράουλας» επειδή είναι η πανσέληνος κατά την εποχή της συγκομιδής φράουλας.

Ιερουσαλήμ, Ισραήλ: Η αναγέννηση μέσα από τις στάχτες

Παραδοσιακός γάμος στην Ιερουσαλήμ

Η Παλαιστίνια νύφη Rabiha al-Rajby και ο γαμπρός Mohyeldin Nasrallah ξεκινούν τη γαμήλια τελετή τους από τα ερείπια του σπιτιού της al-Rajby στην ανατολική Ιερουσαλήμ, στη γειτονιά Silwan. Οι ισραηλινές αρχές κατεδάφισαν το κτίριο, εκτοπίζοντας τους 35 κατοίκους του, τον περασμένο μήνα, λέγοντας ότι χτίστηκε χωρίς δημοτική άδεια στο πλαίσιο της ευρύτερης διαμάχης μεταξύ της πόλης και των Παλαιστινίων κατοίκων.

Μαριούπολη, Ουκρανία: Επιστροφή στην πρότερη καθημερινότητα για τους κατοίκους της ουκρανικής πόλης

Μαριούπολη, Ουκρανία: Επιστροφή στην πρότερη καθημερινότητα για τους κατοίκους της ουκρανικής πόλης

Ηθοποιοί από τη Μαριούπολη σε θεατρική παράσταση κατά τη διάρκεια πρόβας για το έργο Vaudeville του Άντον Τσέχωφ στη σκηνή της Φιλαρμονικής στη Μαριούπολη, στο έδαφος που βρίσκεται υπό τον έλεγχο της κυβέρνησης της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ, στην ανατολική Ουκρανία.

Κάντιθ, Ισπανία: Η Ισπανία «βράζει» από την ζέστη στους 43 βαθμούς Κελσίου

Κάντιθ, Ισπανία: Η Ισπανία «βράζει» από την ζέστη στους 43 βαθμούς Κελσίου

Μια ομάδα γυναικών παίζουν μπίνγκο, ενώ προστατεύονται από τον ήλιο καθισμένες κάτω από ομπρέλες, στην παραλία στο Κάντιθ στην Ισπανία. Η μετεωρολογική υπηρεσία της Ισπανίας ανέφερε ότι μια μάζα θερμού αέρα από τη βόρεια Αφρική προκάλεσε το πρώτο μεγάλο κύμα καύσωνα της χώρας για φέτος, με τις θερμοκρασίες να αγγίζουν ακόμη και τους 43 βαθμούς Κελσίου σε ορισμένες περιοχές.

Σαντορίνη, Ελλάδα: Το διάσημο ηλιοβασίλεμα της Σαντορίνης

Σαντορίνη, Ελλάδα: Το διάσημο ηλιοβασίλεμα της Σαντορίνης

Το δημοφιλέστερο ηλιοβασίλεμα της χώρας, εκθειάζεται ακόμη μία φορά στα διεθνή μέσα, αυτήν τη φορά από το Associated Press. Καθώς ο ήλιος δύει σε ένα από τα πιο όμορφα νησιά των Κυκλάδων, τουρίστες απολαμβάνουν την στιγμή, απαθανατίζοντας με κάθε τρόπο τις μαγευτικές εικόνες που αντικρίζουν μπροστά τους.

Κοζάνη, Ελλάδα: Σταθμοί ηλεκτρικής ενέργειας, έρμαια της παγκόσμιας κρίσης στην ενέργεια

Κοζάνη, Ελλάδα: Σταθμοί ηλεκτρικής ενέργειας που είχαν χαρακτηριστεί για απόσυρση συνεχίζουν το έργο τους

Ατμός βγαίνει από πύργο ψύξης στο εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας στον Άγιο Δημήτριο, έξω από την Κοζάνη. Η αναταραχή στην αγορά ενέργειας που προκλήθηκε από τον πόλεμο στην Ουκρανία προκάλεσε αύξηση της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με καύση άνθρακα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και προσωρινή επιβράδυνση του κλεισίματος σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας που είχαν από καιρό χαρακτηριστεί για απόσυρση.

 

via: Newsbeast