Οι πιο δυνατές φωτογραφίες της εβδομάδας που μας πέρασε

Οι πιο δυνατές φωτογραφίες της εβδομάδας

ellada afganistan oukrania australia Associated Press, κόσμος, οι καλυτερεΣ φωτογραφιεΣ τηΣ εβδομαδαΣ

Αν θέλει κανείς να αφουγκραστεί τα σημάδια των καιρών, μία φωτογραφία, τις περισσότερες φορές είναι αρκετή για να περιγράψει την πραγματικότητα. Φωτογραφίες που αποτυπώνουν με τον πιο γλαφυρό τρόπο τα πιο σημαντικά γεγονότα που συνέβησαν τις προηγούμενες ημέρες απ’ άκρη σ’ άκρη του κόσμου.

Με το θυμόσοφο λαό να υποστηρίζει, και δικαίως, ότι μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις, τότε δεν χρειάζονται πολλά λόγια για τις παρακάτω φωτογραφίες. Στις εικόνες που ακολουθούν συμπυκνώνονται όσα έγιναν στον κόσμο την εβδομάδα που πέρασε.

Αθήνα, Ελλάδα: Δροσιστικές βουτιές στην παραλία του Αλίμου

ellada paralia Associated Press, κόσμος, οι καλυτερεΣ φωτογραφιεΣ τηΣ εβδομαδαΣ

Δροσιστικές βουτιές στην παραλία του Αλίμου, όταν οι θερμοκρασίες στην Αττική την Πέμπτη έφτασαν σε πολλές περιοχές τους 40 βαθμούς Κελσίου, καθώς το κύμα καύσωνα του Ιουνίου μαστίζει περιοχές της κεντρικής Ευρώπης. Οι υψηλές θερμοκρασίες και οι συνθήκες ξηρασίας σε τμήματα της ηπείρου έχουν αυξήσει τις ανησυχίες για τον κίνδυνο δασικών πυρκαγιών.

Gayan, Αφγανιστάν: Ψάχνοντας για ζωντανούς στα συντρίμμια

Σεισμός στο Αφγανιστάν

Αφγανοί ανάμεσα σε κατεστραμμένες περιουσίες μετά τον ισχυρό σεισμό στο χωριό Gayan, στην επαρχία Paktika στο Αφγανιστάν, που έπληξε μια τραχιά, ορεινή περιοχή του ανατολικού Αφγανιστάν νωρίς το πρωί της Τετάρτης, ισοπεδώνοντας πέτρινα και λασποπλινθόκτιστα σπίτια. Στον φονικότερο σεισμό της χώρας εδώ και δύο δεκαετίες, οι νεκροί αγγίζουν τους 1.500.

Βουκουρέστι, Ουγγαρία: Η δραματική προσπάθεια διάσωσης Αμερικανίδας κολυμβήτριας

Διάσωση Αλβάρεζ

Η προπονήτριά της και ένας διασώστης βγάζουν από την πισίνα την Αμερικανίδα κολυμβήτρια καλλιτεχνικής κολύμβησης Anita Alvarez, η οποία κατέρρευσε κατά τη διάρκεια του τελικού του ελεύθερου σόλο της καλλιτεχνικής κολύμβησης στο 19ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα FINA στη Βουδαπέστη της Ουγγαρίας.

Κιγκάλι, Ρουάντα: Ο Μπόρις Τζόνσον θεατής παραδοσιακών χορών

Μπόρις Τζόνσον

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον παρακολουθεί την παράσταση παραδοσιακών χορών κατά τη διάρκεια της τελετής έναρξης της Συνόδου των Αρχηγών Κυβερνήσεων της Κοινοπολιτείας στο Κιγκάλι της Ρουάντα. Οι ηγέτες των χωρών της Κοινοπολιτείας συναντήθηκαν στη Ρουάντα την Παρασκευή σε μια σύνοδο κορυφής που υπόσχεται να αντιμετωπίσει την κλιματική αλλαγή, τις τροπικές ασθένειες και άλλες προκλήσεις που έχουν βαθύνει από την πανδημία COVID-19.

Βουκουρέστι, Ρουμανία: Ο «Μεγάλος Αδελφός» τα βλέπει όλα

Μάσκες κεφάλια

Ακτιβιστές στο Βουκουρέστι με μάσκες που απεικονίζουν μεγάλους βολβούς ματιών συμμετέχουν σε διαμαρτυρία κατά των σχεδιαζόμενων επικαιροποιήσεων των νόμων εθνικής ασφάλειας της χώρας, αφού ένα σχέδιο διέρρευσε στα μέσα ενημέρωσης νωρίτερα αυτό το μήνα. Δεκάδες ακτιβιστές συγκεντρώθηκαν έξω από την έδρα της κυβέρνησης για να διαμαρτυρηθούν κατά των προτεινόμενων αλλαγών στους νόμους που προσφέρουν αυξημένες εξουσίες στην υπηρεσία πληροφοριών της Ρουμανίας (SRI), οι οποίες περιλαμβάνουν την υποχρέωση των πολιτών και των εταιρειών να προσφέρουν υποστήριξη στην υπηρεσία, εάν τους ζητηθεί.

Σίδνεϊ, Αυστραλία: Οι γοργόνες βγήκαν στη στεριά

Ουρά γοργόνας σε παραλία

Η ουρά της Lauren Metzler, ιδρύτριας των Γοργόνων του Σίδνεϊ, βρίσκεται στην άμμο καθώς ετοιμάζεται για πρωινό κολύμπι στην παραλία Manly Cove στο Σίδνεϊ. «Κάποιοι πίνουν καφέ το πρωί για να ξυπνήσουν, κάποιοι άλλοι κολυμπούν με γοργόνες», λέει γελώντας η Metzler καθώς γλιστράει στο νερό, με το δέρμα της στολισμένο με αστραφτερές πούλιες. «Αυτή η ουρά είναι τόσο διασκεδαστική για να κολυμπάς!».

Κίεβο, Ουκρανία: Ύστατος αποχαιρετισμός σε κηδεία Ουκρανού ακτιβιστή και στρατιώτη

Στρατιώτες με πυρσούς στην Ουκρανία

Στρατιώτες κρατούν φωτοβολίδες καθώς παρευρίσκονται στην κηδεία του ακτιβιστή και στρατιώτη Roman Ratushnyi στο Κίεβο. Ο Ratushnyi πέθανε σε μάχη κοντά στο Izyum, όπου ρωσικά και ουκρανικά στρατεύματα μάχονται για τον έλεγχο της περιοχής.

Σαν Φρανσίσκο, ΗΠΑ: Πανηγυρισμοί για τη νίκη των Golden State Warriors

Πανηγυρισμοί για το NBA

Πανηγυρισμοί για τη νίκη του πρωταθλήματος NBA από τους Golden State Warriors. Χιλιάδες κομφετί έβαψαν τον ουρανό με τα χρώματα της ομάδας κατά την διάρκεια της καθιερωμένης παρέλασης των νικητών που πραγματοποιήθηκε στην Market Street στο Σαν Φρανσίσκο.

 

via: Newsbeast