Οι πιο δυνατές φωτογραφίες της εβδομάδας που μας πέρασε

Οι πιο δυνατές φωτογραφίες της εβδομάδας

g7 serena ouggaria vraveia Associated Press, Ελλάδα, οι καλυτερεΣ φωτογραφιεΣ τηΣ εβδομαδαΣ

Όταν πρόκειται για τις φωτογραφίες της εβδομάδας, αυτές αντιπροσωπεύουν με τον πιο γλαφυρό τρόπο την καθημερινότητα που βιώνουν εκατομμύρια άνθρωποι ανά τον κόσμο. Οι φωτογράφοι βρίσκονται εκεί που πρέπει για να «πιάσουν» τα πιο σημαντικά γεγονότα που συνέβησαν την προηγούμενη εβδομάδα σε όλο τον κόσμο, ενώ οι πιο αντιπροσωπευτικές εικόνες των τελευταίων ημερών αποτελούνται από κάποια βασικά στοιχεία. Χρώματα, πάθος, δάκρυα, προσπάθεια, επιβίωση, χαρά, και πόνο.

Ανεξάρτητα από τις πολλές δυσκολίες και προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε, όλα εκείνα δηλαδή που κάνουν τη ζωή μας να έχει κάποιο νόημα. Το γεγονός ότι μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις είναι αποδεδειγμένο. Δεν χρειάζονται πολλά λόγια για τις παρακάτω φωτογραφίες. Σε αυτές συμπυκνώνονται όσα έγιναν στον κόσμο την εβδομάδα που πέρασε.

Σχιστό, Ελλάδα: Η φωτιά στο Σχιστό στα διεθνή μέσα

φωτιά στο Σχιστό

Η φωτιά που εκδηλώθηκε την προηγούμενη Τρίτη στο Σχιστό απασχόλησε, ακόμη, και τα διεθνή μέσα. Η φωτιά που τέθηκε υπό έλεγχο μετά από ολονύκτιες προσπάθειες της πυροσβεστικής εκδηλώθηκε σε χαμηλή βλάστηση και για τον περιορισμό της επιχείρησαν 53 πυροσβέστες, με τέσσερις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 13 οχήματα, ενώ συνέβαλλαν εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ.

Garmisch-Partenkirchen, Γερμανία: Η Ειρήνη, παγκόσμια επιθυμία όλων

το σήμα της ειρήνης με κεριά

Ακτιβιστές της περιβαλλοντικής οργάνωσης Greenpeace άναψαν μεγάλα κεριά για να σχηματίσουν το σήμα της ειρήνης σε ένα βουνό κοντά στο Garmisch-Partenkirchen, στη Γερμανία το περασμένο Σάββατο, με αφορμή τη Σύνοδο Κορυφή της G7 που έλαβε χώρα στο κοντινό Κάστρο Elmau από τις 26 έως τις 28 Ιουνίου.

Λονδίνο, Μεγάλη Βρετανία: Επιστροφή στο τερέν για τη «Grande Dame» του τένις

Σερένα Γουίλιαμς

Η επιτυχημένη τενίστρια Σερένα Γουίλιαμς πανηγυρίζει αφού κέρδισε ένα πόντο εναντίον της Γαλλίδας Harmony Tan στον αγώνα του πρώτου γύρου στο μονό γυναικών κατά τη δεύτερη ημέρα του πρωταθλήματος τένις του Γουίμπλεντον στο Λονδίνο.

Μαδρίτη, Ισπανία: Χαλαρό «πηγαδάκι»

Ερντογάν, Μπάιντεν, Τζόνσον

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον έστησαν χαλαρό «πηγαδάκι» κατά τη διάρκεια συνάντησης στρογγυλής τραπέζης στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη.

Βουδαπέστη, Ουγγαρία: Η απόλυτη συμμετρία

Αγώνες συγχρονισμένου άλματος στην Ουγγαρία

Ο Cao Yuan και ο Wang Zongyuan από την Κίνα αγωνίζονται κατά τη διάρκεια του τελικού των καταδύσεων 3μ. συγχρονισμένου άλματος ανδρών στο 19ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα FINA στη Βουδαπέστη στην Ουγγαρία, πετυχαίνοντας, σχεδόν, την απόλυτη συμμετρία.

Λος Άντζελες, ΗΠΑ: Φαντασμαγορικό σόου με τον μεγιστάνα της μουσικής Sean «Diddy» Combs

vraveia bet Associated Press, Ελλάδα, οι καλυτερεΣ φωτογραφιεΣ τηΣ εβδομαδαΣ

Ο Sean «Diddy» Combs σε ένα φαντασμαγορικό ενσταντανέ κατά την εμφάνισή του σε ένα αφιέρωμα προς τιμήν του στα βραβεία BET στο θέατρο Microsoft στο Λος Άντζελες. Ο μεγιστάνας της μουσικής έφερε τη χαρακτηριστική ενέργεια του Bad Boy στη σκηνή των βραβείων BET με μια live performance, στην οποία συμμετείχαν καλλιτέχνες όπως οι Jodeci, Mary J. Blige, Shyne, Lil’ Kim, Jadakiss και Sheek, Busta Rhymes και Faith Evans!

Ουάσινγκτον, ΗΠΑ: Δικαίωμα στην άμβλωση για όλες τις γυναίκες

Ουάσινγκτον, ΗΠΑ: Δικαίωμα στην άμβλωση για όλες τις γυναίκες στον κόσμο

Μια ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των αμβλώσεων φοράει ταινία που γράφει «Πολίτης 2ης κατηγορίας» στο στόμα της καθώς διαμαρτύρεται έξω από το Ανώτατο Δικαστήριο στην Ουάσιγκτον. Το Ανώτατο Δικαστήριο έθεσε τέρμα στη συνταγματική προστασία των αμβλώσεων που ίσχυε σχεδόν 50 χρόνια με την απόφαση της συντηρητικής πλειοψηφίας του να ανατρέψει την υπόθεση Roe v. Wade.

Μαδρίτη, Ισπανία: Και πρόεδρος και τζέντλεμαν

Μαδρίτη, Ισπανία: Και πρόεδρος και τζέντλεμαν

Ο Εμανουέλ Μακρόν φιλά το χέρι της βασίλισσας Λετίσια της Ισπανίας, ενώ η σύζυγός του Μπριζίτ Μακρόν μιλά με τον βασιλιά Φελίπε της Ισπανίας κατά τη διάρκεια δεξίωσης στο βασιλικό παλάτι στη Μαδρίτη. Οι αρχηγοί κρατών του Οργανισμού Βορειοατλαντικού Συμφώνου συναντήθηκαν, επίσης, στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη από την Τρίτη έως την Πέμπτη.

Μουμπάι, Ινδία: Βουτιά στη λάσπη

asia Associated Press, Ελλάδα, οι καλυτερεΣ φωτογραφιεΣ τηΣ εβδομαδαΣ

Όταν έχεις να δεις νερό για πολύ καιρό, ακόμη και το λασπωμένο για κάποιους αποτελεί πηγή χαράς και παιχνιδιού! Στη συγκεκριμένη φωτογραφία ένα αγόρι βουτάει σε μια λακκούβα με λασπωμένο νερό καθώς απολαμβάνει τις βροχές στη Μουμπάι της Ινδίας.

Elmau, Γερμανία: Αναμνηστική φωτογραφία των μελών της G7

Elmau, Γερμανία: Αναμνηστική φωτογραφία των μελών της G7

Τα μέλη της G7 από αριστερά, ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Mario Draghi, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden, ο καγκελάριος της Γερμανίας Olaf Scholz, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Boris Johnson, ο πρωθυπουργός του Καναδά Justin Trudeau, ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Fumio Kishida, ο πρόεδρος της Γαλλίας Emmanuel Macron και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Charles Michel στέκονται για μια φωτογραφία στο Schloss Elmau μετά το δείπνο τους στη Σύνοδο Κορυφής της G7 στο Elmau της Γερμανίας. Ο ξύλινος φράχτης πίσω τους έγινε διάσημος όταν η πρώην καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ και ο πρώην πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα φωτογραφήθηκαν να συνομιλούν δίπλα του.

Κρεμεντσούκ, Ουκρανία: Τα συντρίμμια του πολέμου

Κρεμεντσούκ, Ουκρανία: Τα συντρίμμια του πολέμου

Σοκαριστικές εικόνες από την επόμενη μέρα στο βομβαρδισμένο εμπορικό κέντρο Κρεμεντσούκ  στην Ουκρανία από τη βόμβα που έριξε η Ρωσία με πυραύλους. Ουκρανοί πυροσβέστες της Κρατικής Υπηρεσίας Έκτακτης Ανάγκης εργάζονται για να απομακρύνουν συντρίμμια, σε μια επίθεση που είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 18 άνθρωποι.

Βερολίνο, Γερμανία: Η εγκατάσταση που μετατρέπει την ηλιακή και αιολική ενέργεια σε θερμότητα

Βερολίνο, Γερμανία: Η εγκατάσταση που μετατρέπει την ηλιακή και αιολική ενέργεια σε θερμότητα

Ο πάροχος ηλεκτρικής ενέργειας Vattenfall παρουσίασε την Πέμπτη στο Βερολίνο μια νέα εγκατάσταση που μετατρέπει την ηλιακή και την αιολική ενέργεια σε θερμότητα, η οποία μπορεί να αποθηκευτεί σε μια τεράστια θερμική δεξαμενή και να απελευθερωθεί στο δίκτυο της γερμανικής πρωτεύουσας ανάλογα με τις ανάγκες, εξομαλύνοντας το πρόβλημα της κυμαινόμενης παροχής των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

 

via: Newsbeast