Οι πιο δυνατές φωτογραφίες της εβδομάδας που μας πέρασε

Οι πιο δυνατές φωτογραφίες της εβδομάδας

nasa iliovasilema psaria festival Associated Press, Ελλάδα, οι καλυτερεΣ φωτογραφιεΣ τηΣ εβδομαδαΣ

Φωτογραφίες που αποτυπώνουν γλαφυρά τα πιο σημαντικά γεγονότα που συνέβησαν τις προηγούμενες ημέρες από τη μία άκρη του κόσμου μέχρι την άλλη. Οι πλέον αντιπροσωπευτικές εικόνες της εβδομάδας οφείλουν να έχουν κάποια βασικά συστατικά: Χρώματα, πάθος, δάκρυα, προσπάθεια, επιβίωση, χαρά, και πόνο. Όλα αυτά δηλαδή που μας κάνουν ανθρώπους.

Ο θυμόσοφος λαός λέει ότι μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις. Τότε σίγουρα δεν χρειάζονται πολλά λόγια για τις παρακάτω φωτογραφίες. Στις εικόνες που ακολουθούν συμπυκνώνονται όσα έγιναν στον κόσμο την εβδομάδα που πέρασε.

Όλη η μαγεία του σύμπαντος σε μία εικόνα

nasa tileskopio Associated Press, Ελλάδα, οι καλυτερεΣ φωτογραφιεΣ τηΣ εβδομαδαΣ

Αυτή την εβδομάδα η NASA παρουσίασε τις πιο λεπτομερείς εικόνες του σύμπαντος που έχει δει ποτέ η ανθρωπότητα. Οι πρωτοποριακές απεικονίσεις σμηνών γαλαξιών, ατμοσφαιρών εξωπλανητών και άστρων που πεθαίνουν είναι μόνο η αρχή για το διαστημικό τηλεσκόπιο James Webb, το οποίο, σύμφωνα με τους αστρονόμους, εγκαινίασε μια νέα εποχή διαστημικής παρατήρησης. Ικανό να εξετάζει το βαθύ διάστημα μακρύτερα από οποιοδήποτε άλλο τηλεσκόπιο και σε ένα επίπεδο λεπτομέρειας που δεν έχει ξαναγίνει ποτέ, το τηλεσκόπιο Webb στοχεύει στην κατανόηση της προέλευσης του σύμπαντος -σαρώνοντας την πρώιμη κοσμική ιστορία και τη γέννηση των αστρονομικών αντικειμένων.

Σαντορίνη, Ελλάδα: Το διασημότερο ηλιοβασίλεμα της Ελλάδας

santorini iliovasilema Associated Press, Ελλάδα, οι καλυτερεΣ φωτογραφιεΣ τηΣ εβδομαδαΣ

Το διασημότερο ηλιοβασίλεμα της Ελλάδας, αυτό της Σαντορίνης, κάθε χρόνο προσελκύει χιλιάδες τουρίστες στο ηφαιστειογενές νησί των Κυκλάδων. Εδώ, μια γυναίκα ποζάρει για μια φωτογραφία με φόντο το ηλιοβασίλεμα, έξω από τον σφυρήλατο σιδερένιο περίβολο της Καθολικής Εκκλησίας Κοιμήσεως της Θεοτόκου, την Τετάρτη 15 Ιουνίου 2022. Το μοναστήρι της Αγίας Αικατερίνης φιλοξενεί περισσότερες από δώδεκα μοναχές.

Τόκιο, Ιαπωνία: Το τελευταίο αντίο

shinze abe dolofonia Associated Press, Ελλάδα, οι καλυτερεΣ φωτογραφιεΣ τηΣ εβδομαδαΣ

Κάτοικοι του Τόκιο αποχαιρετούν τη νεκροφόρα που μεταφέρει τη σορό του πρώην πρωθυπουργού της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε καθώς φεύγει από το ναό Zojoji μετά την κηδεία του. Ο Άμπε δολοφονήθηκε την προηγούμενη Παρασκευή, με τον δράστη να τον πυροβολεί πισώπλατα κατά την διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του στη Νάρα, στη δυτική Ιαπωνία.

Μιλάνο, Ιταλία: Το εντυπωσιακό «Φεγγάρι του Ελαφιού»

italia panselinos Associated Press, Ελλάδα, οι καλυτερεΣ φωτογραφιεΣ τηΣ εβδομαδαΣ

Η πανσέληνος του Ιουλίου ανατέλλει πάνω από το γλυπτό «Mr Arbitrium» του Ιταλού καλλιτέχνη Emanuele Giannelli που ακουμπά στην Αψίδα της Ειρήνης. Η πανσέληνος, γνωστή και ως το «Φεγγάρι του Ελαφιού» ή υπερπανσέληνος, πρόσφερε στον κόσμο ανά τον πλανήτη μοναδικά, φωτογραφικά κλικ.

Παρίσι, Γαλλία: Φαντασμαγορικοί εορτασμοί για την Ημέρα της Βαστίλης

gallia bastille Associated Press, Ελλάδα, οι καλυτερεΣ φωτογραφιεΣ τηΣ εβδομαδαΣ

Πυροτεχνήματα φωτίζουν τον Πύργο του Άιφελ στο Παρίσι κατά τη διάρκεια του εορτασμού της Ημέρας της Βαστίλης. Πρόκειται για μια πολύ σημαντική ημέρα στο Παρίσι, αλλά και σε ολόκληρη τη Γαλλία. Η ετήσια στρατιωτική παρέλαση στα Ηλύσια Πεδία ξεκίνησε από την Αψίδα του Θριάμβου και κατέληξε στην Place de la Concorde.

Λίμνη Mead, Νεβάδα: Η φύση υποφέρει από την αλλαγή του κλίματος

limni psaria Associated Press, Ελλάδα, οι καλυτερεΣ φωτογραφιεΣ τηΣ εβδομαδαΣ

Νεκρά και αποξηραμένα ψάρια που τοποθετήθηκαν από έναν επισκέπτη της Εθνικής Περιοχής Αναψυχής Lake Mead μοιάζουν να «αναδύονται» από την αποξηραμένη γη, κοντά στο Boulder City, στη Νεβάδα. Η περιοχή, που κάποτε βρισκόταν κάτω από τα νερά της λίμνης Mead, αποξηράνθηκε καθώς η στάθμη του νερού έπεσε.

Κολόμπο, Σρι Λάνκα: Αναβρασμός και κατά τη ηγεσίας στη χειρότερη οικονομική κρίση στην ιστορία της χώρας

sri lanka000 Associated Press, Ελλάδα, οι καλυτερεΣ φωτογραφιεΣ τηΣ εβδομαδαΣ

Η αστυνομία χρησιμοποιεί δακρυγόνα καθώς οι εξοργισμένοι διαδηλωτές της Σρι Λάνκα εισβάλλουν στο γραφείο του πρωθυπουργού Ranil Wickremesinghe, το οποίο μετατράπηκε σε πεδίο μάχης, απαιτώντας την παραίτησή του, αφού ο πρόεδρος Γκοταμπάγια Ρατζαπάξα εγκατέλειψε τη χώρα εν μέσω οικονομικής κρίσης -τη χειρότερη οικονομική κρίση στην ιστορία της Σρι Λάνκα. Τελικά το αίτημα των πολιτών για παραίτηση της ηγεσίας της χώρας εισακούστηκε.

Παμπλόνα, Ισπανία: Δαμάζοντας τον ταύρο

festival ispania Associated Press, Ελλάδα, οι καλυτερεΣ φωτογραφιεΣ τηΣ εβδομαδαΣ

Ένας ταυρομάχος προσπαθεί να δαμάσει τον ταύρο κατά την διάρκεια του «Recortadores de Anillas» στο φεστιβάλ San Fermin στην Παμπλόνα στη βόρεια Ισπανία. Χιλιάδες κόσμου κάθε χρόνο συρρέει στην πόλη για να παρευρεθεί στο διάσημο φεστιβάλ της πόλης, το οποίο είχε ανασταλεί τα τελευταία δύο χρόνια λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Βινίτσια, Ουκρανία: Γροθιά στο στομάχι οι εικόνες του πολέμου

oukrania rosia polemos Associated Press, Ελλάδα, οι καλυτερεΣ φωτογραφιεΣ τηΣ εβδομαδαΣ

Ρωσικά στρατεύματα εξαπέλυσαν επίθεση με ρουκέτες στο κέντρο της Βινίτσια -τρεις ρουκέτες έπληξαν κτίριο με χώρους γραφείων, το Σπίτι των Αξιωματικών, ενώ και κοντινά κτίρια κατοικιών υπέστησαν, επίσης, ζημιές. Σε μία από τις πιο τραγικές επιθέσεις από την έναρξη της ρωσικής εισβολής, περίπου 50 αυτοκίνητα πήραν φωτιά στο σημείο της πρόσκρουσης, ενώ ανάμεσα στα θύματα και μικρά παιδιά. Όπως και το κοριτσάκι που βρισκόταν στο καρότσι της φωτογραφίας και είχε βγει βόλτα με την μητέρα του, λίγο πριν την επίθεση.

Ιερουσαλήμ, Ισραήλ: Αντίδραση μικρού παιδιού

biden 1 Associated Press, Ελλάδα, οι καλυτερεΣ φωτογραφιεΣ τηΣ εβδομαδαΣ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, σε μια παιδική, θα έλεγε κανείς, αντίδραση καθώς στέκεται μαζί με τον Ισραηλινό πρόεδρο Ισαάκ Χέρτζογκ στην κατοικία του Ισραηλινού στην Ιερουσαλήμ. Ο Τζο Μπάιντεν ταξίδεψε στην Ιερουσαλήμ στο πλαίσιο του πρώτου του ταξιδιού στη Μέση Ανατολή, σε μια πραγματική άσκηση ισορροπίας μεταξύ του Μεσανατολικού, της έντασης με το Ιράν και τις διαπραγματεύσεις με την πλούσια σε πετρέλαιο Σαουδική Αραβία.

 

via: Newsbeast