Οι πιο δυνατές φωτογραφίες της εβδομάδας που μας πέρασε

Οι πιο δυνατές φωτογραφίες της εβδομάδας

tetrapli 2 Associated Press, κόσμος, οι καλυτερεΣ φωτογραφιεΣ τηΣ εβδομαδαΣ

Όταν ο φωτογράφος βρεθεί την σωστή στιγμή στο σωστό σημείο καταφέρνει με την φωτογραφική του μηχανή να απαθανατίσει μια εικόνα η οποία χρειάζεται 1.000 λέξεις για να την περιγράψει κανείς. Σε κάποιες περιπτώσεις, ακόμα και αυτές οι 1.000 λέξεις να μην είναι αρκετές για να αναλυθούν τα συναισθήματα που «κρύβει» ένα καρέ.

Στις εικόνες που ακολουθούν συμπυκνώνονται όσα έγιναν στον κόσμο την εβδομάδα που πέρασε.

Οι φωτογράφοι του Associated Press ήταν εκεί και με το φωτογραφικό τους φακό κατέγραψαν τα γεγονότα που συνέβησαν στον κόσμο τις τελευταίες επτά μέρες.

Μιχμορέτ, Ισραήλ: Η αποκατάσταση της υγείας μιας χελώνας διαρκεί μήνες

Associated Press, κόσμος, οι καλυτερεΣ φωτογραφιεΣ τηΣ εβδομαδαΣ

Η Maayan, μια θαλάσσια χελώνα κατευθύνεται προς τη Μεσόγειο μετά την απελευθέρωσή της από το Κέντρο Διάσωσης Θαλάσσιας Χελώνας, που διευθύνεται από την Εθνική Αρχή Φύσης και Πάρκων του Ισραήλ, στο Μιχμορέτ την Παρασκευή, 19 Αυγούστου 2022. Πέντε χελώνες απελευθερώθηκαν και αφέθηκαν πίσω στο φυσικό τους περιβάλλον μετά από μήνες αποκατάστασης στο κέντρο διάσωσης στο Ισραήλ εξαιτίας τραυμάτων που είχαν υποστεί από δίχτυα ψαρέματος, ρύπανση και υποβρύχια εκρηκτικά.

Φρανκφούρτη, Γερμανία: Η φιγούρα που «χάνεται» σε ένα λαβύρινθο γεμάτο καλαμπόκια

lavyrinthos Associated Press, κόσμος, οι καλυτερεΣ φωτογραφιεΣ τηΣ εβδομαδαΣ

Η φιγούρα ενός χαριτωμένου παιδιού που γελά και παίζει, εμφανίζεται σε έναν λαβύρινθο καλαμποκιού στα περίχωρα της Φρανκφούρτης, στη Γερμανία την Πέμπτη που μας πέρασε.

Ντνίπρο, Ουκρανίας: Η ελπίδα βρίσκεται στο χαμόγελο των παιδιών

oukrania polemos Associated Press, κόσμος, οι καλυτερεΣ φωτογραφιεΣ τηΣ εβδομαδαΣ

Μια γυναίκα φιλά ένα μωρό το οποίο έχει στην αγκαλιά της καθώς άλλα παιδιά παίζουν σε ένα πάρκο στο Ντνίπρο της Ουκρανίας την Τετάρτη 17 Αυγούστου 2022. Η ελπίδα για το τέλος του πολέμου στη χώρα «κρύβεται» στα χαμόγελα των παιδιών τα οποία απαθανατίστηκαν μέσα από μια εγκοπή των παιχνιδιών.

Δέλτα του Παναμά, Αργεντινή: Η καταστροφική μανία της φωτιάς

panamas Associated Press, κόσμος, οι καλυτερεΣ φωτογραφιεΣ τηΣ εβδομαδαΣ

Υδροβιότοποι καίγονται στο Δέλτα του Παναμά κοντά στη Βικτώρια, στην επαρχία Entre Rios στην Αργεντινή την Τρίτη 16 Αυγούστου 2022. Οι πυρκαγιές μαίνονται στο Δέλτα του Παναμά εδώ και αρκετές εβδομάδες προκαλώντας ανυπολόγιστη ζημιά στο οικοσύστημα.

Μόναχο, Γερμανία: Η «χρυσή» πτήση του Μίλτου Τεντόγλου

tentoglou Associated Press, κόσμος, οι καλυτερεΣ φωτογραφιεΣ τηΣ εβδομαδαΣ

Ο Μίλτος Τεντόγλου είναι Πρωταθλητής Ευρώπης για δεύτερη διαδοχική φορά και μάλιστα με ρεκόρ αγώνων (8.52μ.). Το τρομερό παιδί των Γρεβενών, μετά το χρυσό στο Βερολίνο το 2018, ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου και στο Μόναχο και έγινε ο πρώτος Έλληνας αθλητής του μήκους που κατακτά δύο σερί χρυσά μετάλλια σε Ευρωπαϊκό ανοικτού και δεύτερος στον ελληνικό στίβο. Στη φωτογραφία, απαθανατίστηκε ο Μίλτος Τεντόγλου να κάνει την προσπάθεια του στον τελικό του άλματος εις μήκος Ανδρών κατά τη διάρκεια των αγώνων στίβου στο Ολυμπιακό Στάδιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Μόναχο της Γερμανίας την Τρίτη 16 Αυγούστου 2022.

Λευκός Οίκος, Ουάσινγκτον: Νομοσχέδιο – «μαμούθ» για κλιματική αλλαγή και υγεία υπέγραψε ο Τζο Μπάιντεν

biden 3 Associated Press, κόσμος, οι καλυτερεΣ φωτογραφιεΣ τηΣ εβδομαδαΣ

Ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δίνει το στυλό που χρησιμοποίησε για να υπογράψει το φιλόδοξο και μεγαλόπνοο νομοσχέδιο ορόσημο των Δημοκρατικών για την κλιματική αλλαγή και την υγειονομική περίθαλψη, στον γερουσιαστή Τζο Μάντσιν, του οποίου η υποστήριξη ήταν καθοριστικής σημασίας για την έγκριση του λεγόμενου Νόμου για τη Μείωση του Πληθωρισμού, καθώς ο γερουσιαστής είχε αρχικά αντιταχθεί σε ανάλογες προτάσεις, στον Λευκό Οίκο στην Ουάσιγκτον την Τρίτη, 16 Αυγούστου 2022.

Λα Παζ, Βολιβία: Ο Saint Roch, προστάτης των σκύλων να βάλει το χέρι του

skylos bolivia Associated Press, κόσμος, οι καλυτερεΣ φωτογραφιεΣ τηΣ εβδομαδαΣ

Ένας σκύλος ντυμένος σαν Ewok από τη σειρά ταινιών «Star Wars» διαγωνίζεται σε έναν διαγωνισμό κοστουμιών σε εκδήλωση που γιορτάζει την ημέρα του Saint Roch, προστάτη των σκύλων, στη Λα Παζ της Βολιβίας την Τρίτη 16 Αυγούστου 2022.

Τζια, Ελλάδα: Γλέντι και χορός στο πανηγύρι για τον εορτασμό της Παναγιάς

tzia panigiri Associated Press, κόσμος, οι καλυτερεΣ φωτογραφιεΣ τηΣ εβδομαδαΣ

Πλήθος κόσμου χορεύει και τραγουδά κατά τη διάρκεια ενός Πανηγυριού, στο νησί Τζιά ή Κέα του Αιγαίου Πελάγους, την Τρίτη 16 Αυγούστου 2022. Η Κοίμηση της Θεοτόκου γιορτάζεται στις 15 Αυγούστου. Το θρησκευτικό γεγονός συνδυάζεται με εορταστικές εκδηλώσεις, γνωστές ως Πανηγύρια, που συχνά διαρκούν περισσότερο από μία ημέρα με μουσική, γαστρονομικά γλέντια και, σε πολλές περιπτώσεις, υπαίθριες αγορές.

Αφγανιστάν, Καμπούλ: Οι χαλαρές στιγμές ενός Ταλιμπάν στην πρώτη επέτειο

taliban Associated Press, κόσμος, οι καλυτερεΣ φωτογραφιεΣ τηΣ εβδομαδαΣ

Ένας μαχητής των Ταλιμπάν επανδρώνει το όπλο του κατά τη διάρκεια εορτασμών ένα χρόνο αφότου οι Ταλιμπάν κατέλαβαν την πρωτεύουσα του Αφγανιστάν, Καμπούλ, μπροστά από την Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Καμπούλ τη Δευτέρα 15 Αυγούστου 2022. Οι Ταλιμπάν γιόρτασαν την πρώτη επέτειο από την κατάκτησή τους αφότου η υποστηριζόμενη από τη Δύση κυβέρνηση της χώρας τράπηκε σε φυγή και ο αφγανικός στρατός κατέρρευσε μπροστά στην προέλαση των ανταρτών.

 

via: Newsbeast