Οι πιο δυνατές φωτογραφίες της εβδομάδας που μας πέρασε

Οι πιο δυνατές φωτογραφίες της εβδομάδας

photo of the week tetrapli Associated Press, κόσμος, οι καλυτερεΣ φωτογραφιεΣ τηΣ εβδομαδαΣ

Αν θέλει κανείς να αφουγκραστεί τα σημάδια των καιρών, μία φωτογραφία, τις περισσότερες φορές είναι αρκετή για να περιγράψει την πραγματικότητα. Φωτογραφίες που αποτυπώνουν με τον πιο γλαφυρό τρόπο τα πιο σημαντικά γεγονότα που συνέβησαν τις προηγούμενες ημέρες απ’ άκρη σ’ άκρη του κόσμου.

Με το θυμόσοφο λαό να υποστηρίζει, και δικαίως, ότι μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις, τότε δεν χρειάζονται πολλά λόγια για τις παρακάτω φωτογραφίες. Στις εικόνες που ακολουθούν συμπυκνώνονται όσα έγιναν στον κόσμο την εβδομάδα που πέρασε.

Pokrovsk, Ουκρανία: Δάκρυα χαράς για τη νέα ζωή

Άντρας αγκαλιάζει το μωρό του

Ο Andrii Dobrelia, φιλάει τον γιο του, Timur, καθώς τον κρατάει για πρώτη φορά λίγα λεπτά μετά τη γέννησή του στο Περιγεννητικό Νοσοκομείο Pokrovsk στο Pokrovsk, στην περιοχή Donetsk, στην ανατολική Ουκρανία. Σχεδόν φοβούμενος να αναπνεύσει, ο Dobrelia φίλησε τρυφερά το κεφάλι του γιου του και καθώς το νεογέννητο ηρεμούσε στο στήθος του πατέρα του, δάκρυα ευγνωμοσύνης και χαράς έτρεχαν από τα μάτια του νεαρού άνδρα.  

Carimallin, Χιλή: Το τελετουργικό για την απομάκρυνση της αρνητικής ενέργειας

Χιλιανός με παραδοσιακή στολή

Άνδρες Mapuche ποζάρουν για μια φωτογραφία φορώντας τελετουργικές μάσκες, έξω από το σπίτι τους στο Carimallin, στη νότια Χιλή. Είναι υπεύθυνοι για την απομάκρυνση των αρνητικών ενεργειών κατά τη διάρκεια των πολυήμερων τελετών του We Tripantu, του νέου έτους των Μαπούτσε.

Πράγα, Τσεχία: Το σήμα της ειρήνης για την Ουκρανία

Το σήμα της ειρήνης

Ένα άγαλμα ενός χεριού με νύχια ζωγραφισμένα στα εθνικά χρώματα της Ουκρανίας μπροστά από τη ρωσική πρεσβεία στην Πράγα της Τσεχίας. Οι Ευρωπαίοι ηγέτες υπόσχονται ακλόνητη υποστήριξη στην Ουκρανία, καθώς η κατεστραμμένη από τον πόλεμο χώρα γιορτάζει την Ημέρα Ανεξαρτησίας της. Οι εορτασμοί της περασμένης Τετάρτης συμπίπτουν με το εξάμηνο ορόσημο από την εισβολή της Ρωσίας.

Κίεβο, Ουκρανία: Βόλτα ανάμεσα στα απομεινάρια του πολέμου

Τανκς στην Ουκρανία

Ουκρανοί πολίτες περπατούν γύρω από κατεστραμμένα ρωσικά στρατιωτικά οχήματα που έχουν εγκατασταθεί στο κέντρο του Κιέβου. Οι αρχές του Κιέβου απαγόρευσαν τις μαζικές συγκεντρώσεις στην πρωτεύουσα μέχρι την προηγούμενη Πέμπτη, υπό το φόβο ρωσικών πυραυλικών επιθέσεων.

Μπραζίλια, Βραζιλία: Η καρδιά του αυτοκράτορα

καρδιά στον ουρανό

Η αεροπορική μοίρα επίδειξης Smoke Squadron της Βραζιλίας δημιουργεί το σχήμα μιας καρδιάς στον ουρανό πάνω από το προεδρικό μέγαρο Planalto κατά την άφιξη της λειψανοθήκης που περιέχει την καρδιά του πρώην αυτοκράτορα της Βραζιλίας Dom Pedro I στην Μπραζίλια της Βραζιλίας. Η καρδιά έφτασε από την Πορτογαλία για να εκτεθεί για τους εορτασμούς της 200ης επετείου της ανεξαρτησίας της Βραζιλίας στις 7 Σεπτεμβρίου.

Λος Άντζελες, ΗΠΑ: Ημέρα Μνήμης Κόμπι Μπράιαντ

τοιχογραφία του Κόμπι Μπράιαν

Ένας φωτογράφος φωτογραφίζει μια τοιχογραφία που απεικονίζει τον Κόμπι Μπράιαντ στο Λος Άντζελες. Η τοιχογραφία, ζωγραφισμένη από τους Odeith και Nikkolas Smith, αποκαλύφθηκε την Τετάρτη κατά τους εορτασμούς την Ημέρας Μνήμης του Κόμπι Μπράιαντ.

Ισραήλ: Ο Βαν Γκογκ στην εικονική πραγματικότητα

έργα του Βαν Γκογκ

Επισκέπτες αλληλεπιδρούν με έργα του ζωγράφου Βίνσεντ βαν Γκογκ που παρουσιάζονται στο Tomorrow, μια ψηφιακή έκθεση πολυμέσων στο στάδιο Ramat Gan στο Ισραήλ. Η έκθεση συνδυάζει τα έργα των Claude Monet, Wassily Kandinsky, Paul Cézanne, Vincent van Gogh, Gustav Klimt, Aubrey Beardsley μεταξύ άλλων με ψηφιακή, πολυμεσική τέχνη από το χώρο του NFT και της Εικονικής Πραγματικότητας. Η διάρκειά της είναι μέχρι τις 17 Οκτωβρίου.

Ρώμη, Ιταλία: Η προσπάθεια για την επίτευξη του τέλειου

άντρες που ετοιμάζονται για βουτιά

Ο Anthony Harding, δεξιά, και ο Jack Laugher από τη Βρετανία καταδύονται κατά τη διάρκεια του συγχρονισμένου διαγωνισμού των ανδρών στα 3μ. με εφαλτήριο, στο πλαίσιο των Ευρωπαϊκών Αγώνων Υγρού Στίβου 2022 στη Ρώμη, σε μια φωτογραφία «ύμνο» στην απόλυτη συμμετρία και συγχρονισμό.

Κωνσταντινούπολη, Τουρκία: Το μεγαλείο της φύσης υπό τη μορφή αστραπής

astraph Associated Press, κόσμος, οι καλυτερεΣ φωτογραφιεΣ τηΣ εβδομαδαΣ

Η φύση χαρίζει τα πιο εντυπωσιακά φωτογραφικά κλικ αρκεί να βρεθεί κανείς στο σωστό μέρος τη σωστή στιγμή για να αποτυπώσει όλη την μαγεία της στο φωτογραφικό του φακό. Όπως συνέβη και στην περίπτωση του συνεργάτη του Associated Press που κατάφερε να «κλειδώσει» για το κοινό την εντυπωσιακή αστραπή πάνω από τα κτίρια της Κωνσταντινούπολης στην Τουρκία.

Βατικανό: Όλη η αγωνία της ανθρωπότητας σε ένα γλυπτό

photo of the week6 Associated Press, κόσμος, οι καλυτερεΣ φωτογραφιεΣ τηΣ εβδομαδαΣ

Ο Πάπας Φραγκίσκος φεύγει σε αναπηρικό καροτσάκι μετά το τέλος της εβδομαδιαίας γενικής ακρόασης στην αίθουσα Παύλος VI στο Βατικανό. Ακριβώς από πάνω του ορθώνεται, σχεδόν, σαρωτικό, το χάλκινο γλυπτό της Ανάστασης. Με σκοπό να αποτυπώσει την αγωνία της ανθρωπότητας του 20ού αιώνα που ζει υπό την απειλή του πυρηνικού πολέμου, το La Resurrezione απεικονίζει τον Ιησού να αναδύεται από έναν πυρηνικό κρατήρα στον κήπο της Γεθσημανής.

 

via: Newsbeast