Οι πιο δυνατές φωτογραφίες της εβδομάδας που μας πέρασε

Οι πιο δυνατές φωτογραφίες της εβδομάδας

metanastes nasa vretania israil Associated Press, κόσμος, οι καλυτερεΣ φωτογραφιεΣ τηΣ εβδομαδαΣ

Σε μία περίοδο που οι εντάσεις παγκοσμίως έχουν χτυπήσει κόκκινο και η ανθρωπότητα αντιμετωπίζει αυξανόμενες δυσκολίες, ευτυχώς υπάρχουν οι φακοί και η ματιά των φωτογράφων που αποτυπώνουν αυτή την καθημερινή «μάχη».

Στις εικόνες που ακολουθούν συμπυκνώνονται όσα έγιναν στον κόσμο την εβδομάδα που πέρασε. Έτσι λοιπόν κατέγραψαν οι φωτογράφοι του Associated Press τα γεγονότα που συνέβησαν στον κόσμο τις τελευταίες επτά μέρες.

Λαμπεζντούζα, Ιταλία: Σώζοντας αθώες ψυχές με ελπίδα ένα καλύτερο αύριο

Μετανάστες με σωσίβια σε βάρκα

Μετανάστες με σωσίβια που παρέχονται από εθελοντές του Ocean Viking, ενός πλοίου έρευνας και διάσωσης μεταναστών που διαχειρίζονται οι ΜΚΟ SOS Mediterranee και η Διεθνής Ομοσπονδία Ερυθρού Σταυρού (IFCR), σε μια ξύλινη βάρκα κατά την επιχείρηση διάσωσής τους περίπου 26 ναυτικά μίλια νότια του ιταλικού νησιού Λαμπεντούζα στη Μεσόγειο. Συνολικά, διασώθηκαν 87 επιζώντες, μεταξύ των οποίων 3 γυναίκες και 25 ανήλικοι.

Ρατζανπούρ, Πακιστάν: Σοβαρή κλιματική καταστροφή οι πλημμύρες στο Πακιστάν

Οι πλημμύρες στο Πακιστάν

Ένας συνδυασμός φωτογραφιών της 24ης Μαρτίου και της 28ης Αυγούστου 2022, που παραχωρήθηκε από την Maxar Technologies, δείχνει τον ποταμό Indus μετά τις πλημμύρες στο Ρατζανπούρ στο Πακιστάν. Οι θάνατοι από εκτεταμένες πλημμύρες στο Πακιστάν ξεπέρασαν τους 1.000 από τα μέσα Ιουνίου, σύμφωνα με όσα δήλωσαν αξιωματούχοι την περασμένη Κυριακή, την ώρα που ο υπουργός για το κλίμα της χώρας χαρακτήρισε τη θανατηφόρα περίοδο των μουσώνων «σοβαρή κλιματική καταστροφή».

Φλόριντα, ΗΠΑ: Ταξίδι στο φεγγάρι

Ο σεληνιακός πύραυλος της NASA

Ο σεληνιακός πύραυλος της NASA στέκεται έτοιμος κατά την ανατολή του ήλιου στην εξέδρα 39B πριν από την αποστολή Artemis 1 σε τροχιά γύρω από το φεγγάρι στο Διαστημικό Κέντρο Κένεντι, στο Ακρωτήριο Κανάβεραλ στη Φλόριντα.

Παλιά Πόλη, Ιερουσαλήμ: Παιχνίδια με το νερό

Παίζοντας με το νερό σιντριβανιού

Στιγμές δροσιάς και χαλάρωσης σε σιντριβάνι στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ. Το Ισραήλ και τα παλαιστινιακά εδάφη βρίσκονται υπό την επήρεια καύσωνα την περασμένη εβδομάδα, με τις θερμοκρασίες να αγγίζουν τους 40 βαθμούς στην Ιερουσαλήμ και τους 45 βαθμούς Κελσίου στην κοιλάδα του Ιορδάνη.

Λονδίνο, Αγγλία: Ακόμη ένα αντίο στην «πριγκίπισσα του λαού»

Φόρος τιμής στην πριγκίπισσα Νταϊάνα

Πορτρέτα της «πριγκίπισσας του λαού», πριγκίπισσας Νταϊάνα, εκτίθενται στις πύλες του παλατιού του Κένσινγκτον, στο Λονδίνο, για τη συμπλήρωση των 25 χρόνων από τον θάνατό της σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα στο Παρίσι.

Πεκίνο, Κίνα: Ο ορισμός του «καλά προστατευμένου από τον κορονοϊό»

Ένας ιατρικός εργαζόμενος με προστατευτικό εξοπλισμό

Κάποιο από τα μέλη της ομάδας του ιατρικού προσωπικού με προστατευτικό εξοπλισμό κοιτάζει έξω από ένα χώρο δοκιμών για τον κορονοϊό κοντά στο χώρο διεξαγωγής της Διεθνούς Έκθεσης για το Εμπόριο Υπηρεσιών της Κίνας (CIFTIS) στο Πεκίνο.

Μόσχα, Ρωσία: Το τελευταίο αντίο σε έναν αληθινό ηγέτη

Πορτρέτο του πρώην προέδρου της Σοβιετικής Ένωσης Μιχαήλ Γκορμπατσόφ

Ένα πορτρέτο του πρώην προέδρου της Σοβιετικής Ένωσης Μιχαήλ Γκορμπατσόφ και λουλούδια τοποθετούνται στην έδρα του ιδρύματός του, μία ημέρα μετά τον θάνατό του, στη Μόσχα. Ο θάνατος του Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, του τελευταίου ηγέτη της Σοβιετικής Ένωσης και για πολλούς του ανθρώπου που αποκατέστησε τη δημοκρατία στα τότε κομμουνιστοκρατούμενα ευρωπαϊκά έθνη, θρηνήθηκε την Τετάρτη ως η απώλεια ενός σπάνιου ηγέτη που άλλαξε τον κόσμο και για ένα διάστημα έδωσε ελπίδα για ειρήνη μεταξύ των υπερδυνάμεων.

Φρανκφούρτη, Γερμανία: Επαναφορά των τιμών στα καύσιμα

Γερμανία: Επαναφορά των τιμών στα καύσιμα

Οι τιμές καυσίμων εμφανίζονται σε πρατήριο καυσίμων κοντά στη Φρανκφούρτη στη Γερμανία, την επομένη της λήξης της δέσμης μέτρων ανακούφισης από τις συνέπειες των υψηλών τιμών ενέργειας που είχε λάβει ο κυβερνητικός συνασπισμός.

Βατικανό, Ιταλία: Οι… «ξεχασμένοι» πάπες

ικόνες του Πάπα Ιωάννη Παύλου Α΄, αριστερά, και του Πάπα Φραγκίσκου,

Εικόνες του Πάπα Ιωάννη Παύλου Α’, αριστερά, και του Πάπα Φραγκίσκου, κάθονται πίσω από την πόρτα ενός γραφείου όπου φυλάσσονται έγγραφα και προσωπικές επιστολές και γραπτά που ανήκουν στον αείμνηστο Ιωάννη Παύλο Α’, στο Βατικανό. Ο Ιωάννης Παύλος Α’ μνημονεύεται ευρέως όχι τόσο για τη ζωή του όσο για τις σκοτεινές συνθήκες του αιφνίδιου θανάτου του, 33 ημέρες μετά την εκλογή του ως ποντίφικα το 1978. Σήμερα οι θαυμαστές του λεγόμενου «χαμογελαστού πάπα» χρησιμοποιούν την επικείμενη αγιοποίησή του για να εστιάσουν στα επιτεύγματά του αντί της ίντριγκας γύρω από τον θάνατό του σε ηλικία 65 ετών.

Κίεβο, Ουκρανία: Μια διαφορετική πρώτη μέρα στο σχολείο  

Δόκιμοι εξασκούνται σε μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης στο Κίεβο

Δόκιμοι εξασκούνται σε μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης κατά τη διάρκεια μαθήματος σε ένα καταφύγιο βομβών την πρώτη ημέρα του σχολείου σε λύκειο δοκίμων στο Κίεβο, στην Ουκρανία.

Σαντιάγο, Χιλή: «Όχι» στο νέο Σύνταγμα

Διαδηλωτές κατά του νέου Συντάγματος στη Χιλή

Διαδηλωτές στο αμφιθέατρο Pablo Neruda που τίθενται κατά του προτεινόμενου νέου Συντάγματος στο Σαντιάγο στη Χιλή. Οι Χιλιανοί έχουν προθεσμία μέχρι το δημοψήφισμα της 4ης Σεπτεμβρίου για να μελετήσουν το νέο σχέδιο και να αποφασίσουν αν θα αντικαταστήσει την ισχύουσα Magna Carta που επιβλήθηκε από μια στρατιωτική δικτατορία πριν από 41 χρόνια.

 

via: Newsbeast