Οι πιο δυνατές φωτογραφίες της εβδομάδας που μας πέρασε

Οι πιο δυνατές φωτογραφίες της εβδομάδας

elisavet tourkia 11septemvriou mexiko Associated Press, κόσμος, οι καλυτερεΣ φωτογραφιεΣ τηΣ εβδομαδαΣ

Φωτογραφίες που αποτυπώνουν γλαφυρά τα πιο σημαντικά γεγονότα που συνέβησαν τις προηγούμενες ημέρες από τη μία άκρη του κόσμου μέχρι την άλλη. Οι πλέον αντιπροσωπευτικές εικόνες της εβδομάδας οφείλουν να έχουν κάποια βασικά συστατικά: Χρώματα, πάθος, δάκρυα, προσπάθεια, επιβίωση, χαρά, και πόνο. Όλα αυτά δηλαδή που μας κάνουν ανθρώπους.

Ο θυμόσοφος λαός λέει ότι μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις. Τότε σίγουρα δεν χρειάζονται πολλά λόγια για τις παρακάτω φωτογραφίες. Στις εικόνες που ακολουθούν συμπυκνώνονται όσα έγιναν στον κόσμο την εβδομάδα που πέρασε.

Εδιμβούργο, Σκωτία: Η «Αγρυπνία των Πριγκίπων»

karolos feretro elisavet Associated Press, κόσμος, οι καλυτερεΣ φωτογραφιεΣ τηΣ εβδομαδαΣ

Ο βασιλιάς της Βρετανίας Κάρολος Γ’ και άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας γύρω από το φέρετρο της βασίλισσας Ελισάβετ Β’ στον καθεδρικό ναό St Giles, στο Εδιμβούργο. Και τα τέσσερα παιδιά της βασίλισσας Ελισάβετ είχαν τα κεφάλια τους σκυμμένα, σε μια τελετή γνωστή ως «Αγρυπνία των Πριγκίπων».

Νέα Υόρκη, ΗΠΑ: Η μέρα που άλλαξε για πάντα τον κόσμο

sept 11 Associated Press, κόσμος, οι καλυτερεΣ φωτογραφιεΣ τηΣ εβδομαδαΣ

Είκοσι ένα χρόνια έχουν περάσει από την ημέρα που άλλαξε για πάντα τον κόσμο, κατά τις τρομοκρατικές επιθέσεις του 2001 στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου στη Νέα Υόρκη, στο Πεντάγωνο στη Βιρτζίνια και στην Πενσυλβάνια. Αμέτρητες οι ψυχές που χάθηκαν, η μνήμη των οποίων τιμάται κάθε χρόνο. Μια ημέρα που υπενθυμίζει στους πάντες ότι η ζωή δεν θα επιστρέψει ποτέ στο πώς ήταν πριν το 2001.

Λος Άντζελες, ΗΠΑ: Η απρόσμενη χαρά για τη βράβευση

emmy awards Associated Press, κόσμος, οι καλυτερεΣ φωτογραφιεΣ τηΣ εβδομαδαΣ

Ο Τζέσι Άρμστρονγκ, στο κέντρο, με το καστ και το συνεργείο της σειράς «Succession» παραλαμβάνουν το βραβείο Emmy ως η καλύτερη δραματική τηλεοπτική σειρά, κατά την 74η απονομή των Primetime Emmy Awards το βράδυ της 12ης Σεπτεμβρίου στο Microsoft Theater στο Λος Άντζελες. Η σειρά, που αφηγείται την ιστορία της οικογένειας ενός μεγιστάνα των μέσων ενημέρωσης, έχει κατακτήσει τη διάκριση και το 2020, ενώ επιβλήθηκε του «Squid Game» που ήταν ο βασικός αντίπαλός της.

Λονδίνο, Αγγλία: Το τελευταίο «ταξίδι» της Βασίλισσας Ελισάβετ πριν την κηδεία

feretro elisavet Associated Press, κόσμος, οι καλυτερεΣ φωτογραφιεΣ τηΣ εβδομαδαΣ

Το φέρετρο της βασίλισσας Ελισάβετ Β’ μέσα στη βασιλική νεκροφόρα ταξιδεύει προς τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ στο Λονδίνο, ολοκληρώνοντας έτσι το τελευταίο σκέλος του τελευταίου της ταξιδιού, έξι ημέρες πριν από την επίσημη κηδεία της στο Αβαείο του Ουέστμινστερ. Είναι η τελευταία φορά που η βασίλισσα Ελισάβετ θα βρεθεί στην επίσημη κατοικία της, λίγο πριν το ύστατο χαίρε. Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στους δρόμους το βράδυ της Τρίτης για να απαθανατίσει τη στιγμή.

Αριζόνα, ΗΠΑ: Το μεγαλείο της φύσης είναι ανεξάντλητο

colorado Associated Press, κόσμος, οι καλυτερεΣ φωτογραφιεΣ τηΣ εβδομαδαΣ

Τουρίστες κατά μήκος του Grand Canyon Skywalk στον καταυλισμό Hualapai, στη βορειοδυτική Αριζόνα. Περίπου 600.000 τουρίστες ετησίως επισκέπτονται το Γκραν Κάνιον στον καταυλισμό Hualapai στη βορειοδυτική Αριζόνα -μια επιχείρηση που αποτελεί την κύρια πηγή εσόδων της φυλής.

Λονδίνο, Αγγλία: Ο νέος Βασιλιάς δέχεται τα συλλυπητήρια του Κοινοβουλίου

karolos kamila Associated Press, κόσμος, οι καλυτερεΣ φωτογραφιεΣ τηΣ εβδομαδαΣ

Ο βασιλιάς της Βρετανίας Κάρολος Γ’ και η Καμίλα, η βασίλισσα σύζυγος, κάθονται στο Ουέστιμεστερ Χολ, όπου και τα δύο σώματα του Κοινοβουλίου συνεδριάζουν για να εκφράσουν τα συλλυπητήριά τους μετά το θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ Β’, της μακροβιότερης μονάρχη της Βρετανίας, που πέθανε μετά από 70 χρόνια στο θρόνο.

Πόλη του Μεξικό, Μεξικό: Φαντασμαγορικά πυροτεχνήματα για την Ανεξαρτησία του Μεξικού

Associated Press, κόσμος, οι καλυτερεΣ φωτογραφιεΣ τηΣ εβδομαδαΣ

Οι πανηγυριστές απολαμβάνουν τα πυροτεχνήματα κατά τη διάρκεια των εορτασμών της Ημέρας της Ανεξαρτησίας στην κεντρική πλατεία της Πόλης του Μεξικού. Η 16η Σεπτεμβρίου σηματοδοτεί την έναρξη της απελευθέρωσης της χώρας από την ισπανική κυριαρχία στις αρχές του 19ου αιώνα, όταν ένας καθολικός ιερέας στη μεξικανική πόλη Ντολόρες απηύθυνε έκκληση για την απελευθέρωση του Μεξικού.

Σουκούρ, Πακιστάν: Προσπάθεια για επιβίωση

pakistan skines Associated Press, κόσμος, οι καλυτερεΣ φωτογραφιεΣ τηΣ εβδομαδαΣ

Θύματα των σφοδρών πλημμυρών από τις βροχές των μουσώνων βρίσκουν καταφύγιο καθώς ετοιμάζουν τσάι σε προσωρινό καταυλισμό με σκηνές που οργανώθηκε από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR), στο Sukkur στο Πακιστάν. Μήνες σφοδρών μουσώνων και πλημμυρών έχουν ως αποτέλεσμα το θάνατο πάνω από 1.000 ανθρώπων και έχουν πλήξει 3,3 εκατομμύρια, ενώ μισό εκατομμύριο άνθρωποι έχουν μείνει άστεγοι.

Κωνσταντινούπολη, Τουρκία: Η εντυπωσιακή πανσέληνος του Σεπτεμβρίου

tourkia feggari Associated Press, κόσμος, οι καλυτερεΣ φωτογραφιεΣ τηΣ εβδομαδαΣ

Η πανσέληνος δύει πίσω από το τέμενος Suleymaniye στην Κωνσταντινούπολη, προσφέροντας στο φωτογραφικό φακό ένα πολύ εντυπωσιακό κλικ. Μια εικόνα που στην κυριολεξία προκαλεί δέος, ενώ δίνει την εντύπωση ότι πρόκειται για έναν πολύ προσεγμένο πίνακα ζωγραφικής.

Λονδίνο, Αγγλία: Η κοινή εμφάνιση μετά από χρόνια

Associated Press, κόσμος, οι καλυτερεΣ φωτογραφιεΣ τηΣ εβδομαδαΣ

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ, πρίγκιπας της Ουαλίας, η Κέιτ Μίντλετον, πριγκίπισσα της Ουαλίας, ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ, δούκισσα του Σάσεξ χαιρετούν το κοινό στο κάστρο του Ουίνδσορ, μετά το θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ Β’ την Πέμπτη. Πρόκειται για την πρώτη δημόσια εμφάνισή τους, μετά την «έξοδο» των Χάρι και Μέγκαν για την Αμερική.

 

via: Newsbeast