Οι πιο δυνατές φωτογραφίες της εβδομάδας που μας πέρασε

Οι πιο δυνατές φωτογραφίες της εβδομάδας

elisavet india iran putin Associated Press, κόσμος, οι καλυτερεΣ φωτογραφιεΣ τηΣ εβδομαδαΣ

Μια φωτογραφία μπορεί να πει πολλά, αλλά μπορεί να ερμηνευτεί και με πολλούς τρόπους από αυτούς που την αντικρίζουν. Ωστόσο, οι ιστορίες που κρύβονται πίσω από τις πιο δυνατές φωτογραφίες της εβδομάδας, όπως αυτές καταγράφηκαν από τον φακό των επαγγελματιών ανά τον κόσμο, είναι πολλές φορές αντικρουόμενες. Όπως, άλλωστε, και η ίδια η ζωή.

Οι πλέον αντιπροσωπευτικές εικόνες της εβδομάδας έχουν πάντα τα εξής συστατικά: Χρώματα, πάθος, δάκρυα, προσπάθεια, επιβίωση, χαρά, πόνος και αυτό δεν αλλάζει. Και αυτό διότι, εάν μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις τότε σίγουρα δεν χρειάζονται πολλά λόγια για τις παρακάτω φωτογραφίες. Στις εικόνες που ακολουθούν, λοιπόν, συμπυκνώνονται όσα έγιναν στον κόσμο την εβδομάδα που πέρασε.

Λονδίνο, Αγγλία: Η διαδρομή για το τελευταίο αντίο

elisavet3 1 Associated Press, κόσμος, οι καλυτερεΣ φωτογραφιεΣ τηΣ εβδομαδαΣ

Το φέρετρο της βασίλισσας Ελισάβετ Β’ μεταφέρεται στο Αββαείο του Ουέστμινστερ -πάνω στον παραδοσιακό κιλλίβαντα, τον οποίο τραβάνε 142 ναύτες- όπου θα πραγματοποιηθεί η νεκρώσιμος λειτουργία. Η βασίλισσα, η οποία πέθανε σε ηλικία 96 ετών στις 8 Σεπτεμβρίου, θα ταφεί στο Ουίνδσορ μαζί με τον εκλιπόντα σύζυγό της, πρίγκιπα Φίλιππο, που έφυγε από την ζωή πριν από περίπου ενάμιση χρόνο.

Μόσχα, Ρωσία: Το διάγγελμα που καθυστέρησε να έρθει

putin diaggelma Associated Press, κόσμος, οι καλυτερεΣ φωτογραφιεΣ τηΣ εβδομαδαΣ

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν εκφωνεί ομιλία καθώς παρευρίσκεται σε τελετή παραλαβής διαπιστευτηρίων από τους νεοδιορισθέντες ξένους πρεσβευτές στη Ρωσία, στο Κρεμλίνο, στη Μόσχα, την Τρίτη στις 20 Σεπτεμβρίου. Ακριβώς μία ημέρα μετά, στο διάγγελμά του που καθυστέρησε για αρκετές ώρες, κήρυξε μερική επιστράτευση.

Λονδίνο, Αγγλία: Λαοθάλασσα κόσμου προς τιμή της βασίλισσας Ελισάβετ

elisavet2 1 Associated Press, κόσμος, οι καλυτερεΣ φωτογραφιεΣ τηΣ εβδομαδαΣ

Μια λαοθάλασσα κόσμου συγκεντρώθηκε έξω από το Αββαείο του Ουέστμινστερ ανήμερα της κηδείας της βασίλισσας Ελισάβετ Β’, με το κοινό να λέει το τελευταίο αντίο στην εκλιπούσα μονάρχη που άφησε την τελευταία της πνοή στα 96 της χρόνια.

Τεχεράνη, Ιράν: Τεράστιο κύμα οργής για το χαμό της 22χρονης Μαχσά Αμινί

iran 3 Associated Press, κόσμος, οι καλυτερεΣ φωτογραφιεΣ τηΣ εβδομαδαΣ

Διαδηλωτές φωνάζουν συνθήματα κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας για το θάνατο της 22χρονης Μαχσά Αμινί που συνελήφθη από την αστυνομία ηθών, στο κέντρο της Τεχεράνης, στο Ιράν. Οι Ιρανοί είδαν την Τετάρτη να διακόπτεται η πρόσβασή τους στο Instagram, μία από τις λίγες δυτικές πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης που είναι ακόμη διαθέσιμες στη χώρα, μετά από ημέρες μαζικών διαδηλώσεων, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα 31 νεκρούς.

Μπενγκαλούρου, Ινδία: Η, σκληρή, καθημερινότητα στην Ινδία

india Associated Press, κόσμος, οι καλυτερεΣ φωτογραφιεΣ τηΣ εβδομαδαΣ

Η Jerifa Islam στέκεται έξω από το σπίτι της σε μια φτωχή γειτονιά στο Μπενγκαλούρου στην Ινδία. Μια πλημμύρα το 2019 στην περιοχή Darrang του ινδικού κρατιδίου Assam έκανε την Jerifa Islam, τον αδελφό της Raju και τους γονείς τους να ξεκινήσουν το ταξίδι τους από το χωριό τους στα Ιμαλάια προς τη φτωχή αυτή γειτονιά, όπου σήμερα ζει η οικογένεια.

Λονδίνο, Αγγλία: Το δάκρυ για την χαμένη γιαγιά

elisavet 3 Associated Press, κόσμος, οι καλυτερεΣ φωτογραφιεΣ τηΣ εβδομαδαΣ

Η Κέιτ, πριγκίπισσα της Ουαλίας, από αριστερά, η πριγκίπισσα Σαρλότ, ο πρίγκιπας Γεώργιος, η Καμίλα, η βασίλισσα σύζυγος και η Μέγκαν, δούκισσα του Σάσεξ ακολουθούν το φέρετρο της βασίλισσας Ελισάβετ Β’ μετά την εξόδιο ακολουθία της στο Αββαείο του Ουέστμινστερ στο κεντρικό Λονδίνο. Σε μια αρκετά τρυφερή στιγμή, η πριγκίπισσα Σάρλοτ σκουπίζει τα δάκρυά της για το χαμό της γιαγιάς της.

Μπαϊκονούρ, Καζακστάν: Ταξίδι στο διάστημα

kazakstan rosia Associated Press, κόσμος, οι καλυτερεΣ φωτογραφιεΣ τηΣ εβδομαδαΣ

Ο πύραυλος Soyuz-2.1a με το διαστημόπλοιο Soyuz MS-22 που μεταφέρει ένα νέο πλήρωμα στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, ISS, εκτοξεύεται στο κοσμοδρόμιο του Μπαϊκονούρ, στο Καζακστάν. Ο ρωσικός πύραυλος μεταφέρει τον αστροναύτη της NASA Frank Rubio, καθώς και τους κοσμοναύτες της Roscosmos Sergey Prokopyev και Dmitri Petelin.

Μόναχο, Γερμανία: Στην υγειά σας!

germania mpira festival Associated Press, κόσμος, οι καλυτερεΣ φωτογραφιεΣ τηΣ εβδομαδαΣ

Αμέτρητος ο νεαρός κόσμος που έδωσε το παρών στην έναρξη του 187ου φεστιβάλ μπύρας Oktoberfest στο Μόναχο, το περασμένο Σάββατο. Το Oktoberfest επέστρεψε στη Γερμανία μετά από δύο χρόνια λόγω της πανδημίας, με αμέτρητες δωρεάν μπύρες, χοιρινές λιχουδιές που στάζουν λίπος, κουλουράκια στο μέγεθος πιάτου, άνδρες με δερμάτινα σορτς και γυναίκες με παραδοσιακά φορέματα με άκρως αποκαλυπτικά ντεκολτέ!

Νέα Υόρκη, ΗΠΑ: Καταδικάζοντας τη ρωσική εισβολή στην έδρα του ΟΗΕ

ohe Associated Press, κόσμος, οι καλυτερεΣ φωτογραφιεΣ τηΣ εβδομαδαΣ

Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Τζο Μπάιντεν απευθύνει ομιλία στην 77η σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, στην έδρα του ΟΗΕ. Στην ομιλία του προσπάθησε να συσπειρώσει τον μεγαλύτερο δυνατό αριθμό κρατών προκειμένου να καταδικαστεί η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, καθώς αναδυόμενες χώρες παίρνουν τελευταία αποστάσεις από τη Ρωσία.

Αχμενταμπάντ, Ινδία: Φουλ της πολυχρωμίας

india festival 1 Associated Press, κόσμος, οι καλυτερεΣ φωτογραφιεΣ τηΣ εβδομαδαΣ

Γυναίκες με πολύχρωμες, παραδοσιακές ενδυμασίες ποζάρουν μπροστά στο φωτογραφικό φακό καθώς εξασκούνται στην Γκάρμπα, τον παραδοσιακό χορό του κρατιδίου Γκουτζαράτ, πριν από το Navratri -το ινδουιστικό φεστιβάλ γνωστό και ως εννέα νύχτες, θα ξεκινήσει στις 26 στο Αχμενταμπάντ της Ινδίας.

Μπογκοτά, Κολομβία: Η μαγεία της φύσης

colombia 1 Associated Press, κόσμος, οι καλυτερεΣ φωτογραφιεΣ τηΣ εβδομαδαΣ

Ορχιδέες ανθίζουν στην ετήσια έκθεση ορχιδέας μέσα στους Βοτανικούς Κήπους Jose Celestino Mutis στην Μπογκοτά της Κολομβίας. Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης περίπου 1.500 ορχιδέες εκτέθηκαν στο κοινό, μετά από δύο χρόνια ακυρώσεων της διοργάνωσης λόγω της πανδημίας.

 

via: Newsbeast