Οι πιο δυνατές φωτογραφίες της εβδομάδας που μας πέρασε

Οι πιο δυνατές φωτογραφίες της εβδομάδας

tetrapli 1 Associated Press, κόσμος, οι καλυτερεΣ φωτογραφιεΣ τηΣ εβδομαδαΣ

Οι φακοί των φωτογράφων έχουν «πιάσει» με τον πλέον γλαφυρό τρόπο τα πιο σημαντικά γεγονότα που συνέβησαν την προηγούμενη εβδομάδα απ’ άκρη σ’ άκρη του κόσμου. Οι πιο αντιπροσωπευτικές εικόνες των τελευταίων ημερών οφείλουν να έχουν κάποια βασικά συστατικά: Χρώματα, πάθος, δάκρυα, προσπάθεια, επιβίωση, χαρά, και πόνο.

Ανεξάρτητα από τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε και είναι πολλές και παντού, όλα εκείνα δηλαδή που κάνουν τη ζωή μας να έχει κάποιο νόημα.

Το γεγονός ότι μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις είναι σίγουρο και αποδεδειγμένο. Δεν χρειάζονται πολλά λόγια για τις παρακάτω φωτογραφίες. Σε αυτές συμπυκνώνονται όσα έγιναν στον κόσμο την εβδομάδα που πέρασε.

Λονδίνο, Αγγλία: Μια νέα εποχή ανατέλλει

bretania karolos Associated Press, κόσμος, οι καλυτερεΣ φωτογραφιεΣ τηΣ εβδομαδαΣ

Δύο νέα κέρματα που φέρουν το επίσημο πορτρέτο του βασιλιά Καρόλου Γ’, αριστερά το νέο νόμισμα των 50 πενών και δεξιά το νέο αναμνηστικό νόμισμα των 5 λιρών, τα οποία θα είναι από τα πρώτα κέρματα που θα φέρουν την όψη του νέου βασιλιά, παρουσιάστηκαν σε δημοσιογράφους στο Λονδίνο. Το ομοίωμα του βασιλιά δημιουργήθηκε από τον Βρετανό γλύπτη Martin Jennings και εγκρίθηκε από τον βασιλιά.

Φορτ Μάγερς, Φλόριντα: Η πλωτή, πια, συνοικία Φορτ Μάγερς

florida kakokairia Associated Press, κόσμος, οι καλυτερεΣ φωτογραφιεΣ τηΣ εβδομαδαΣ

Καταστροφικές πλημμύρες προκάλεσε ο κυκλώνας Ίαν που χτύπησε τη Φλόριντα, βυθίζοντας στο σκοτάδι εκατομμύρια νοικοκυριά. Δρόμοι εντελώς πλημμυρισμένοι και αυτοκίνητα που παρασύρονται από ρεύματα οι κύριες καταστροφές του. Στην πόλη Φορτ Μάιερς, οι πλημμύρες ήταν τόσο μεγάλες που ορισμένες συνοικίες μοιάζουν σαν λιμνοθάλασσες, με το νερό να ξεπερνά ακόμη και τα τρία μέτρα.

Ρωσία: Όπου φύγει φύγει

gerorgia roisa ukrania Associated Press, κόσμος, οι καλυτερεΣ φωτογραφιεΣ τηΣ εβδομαδαΣ

Μία ημέρα αφότου ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν διέταξε μερική επιστράτευση για την ενίσχυση των στρατευμάτων του στην Ουκρανία, πολλοί Ρώσοι εγκαταλείπουν τα σπίτια τους, την ώρα που μεγάλες ουρές οχημάτων έχουν σχηματιστεί σε ένα συνοριακό πέρασμα μεταξύ της ρωσικής περιοχής της Βόρειας Οσετίας και της Γεωργίας μετά την ανακοίνωση της Μόσχας για μερική στρατιωτική επιστράτευση.

Νησί Bornholm, Δανία: Ρωσικό σαμποτάζ ή απλώς ατύχημα;

nord stream Associated Press, κόσμος, οι καλυτερεΣ φωτογραφιεΣ τηΣ εβδομαδαΣ

Μια μεγάλη αναταραχή στη θάλασσα παρατηρήθηκε στα ανοικτά των ακτών του δανέζικου νησιού Bornholm την περασμένη Τρίτη, μετά από μια σειρά ασυνήθιστων διαρροών στους αγωγούς Nord Stream 1 και 2 που διέρχονται από τη Ρωσία κάτω από τη Βαλτική Θάλασσα προς τη Γερμανία και έχουν προκαλέσει ανησυχίες για πιθανό σαμποτάζ. Η πρωθυπουργός της Δανίας Mette Frederiksen δηλώνει ότι «δεν μπορεί να αποκλείσει» σαμποτάζ μετά τον εντοπισμό τριών διαρροών στους αγωγούς Nord Stream 1 και 2.

Λονδίνο, Αγγλία: Ο ορισμός της ευγενούς άμιλλας

federer 2 Associated Press, κόσμος, οι καλυτερεΣ φωτογραφιεΣ τηΣ εβδομαδαΣ

Ο συναισθηματικά φορτισμένος Ρότζερ Φέντερερ δίπλα στον παρτενέρ του Ραφαέλ Ναδάλ μετά τον χαμένο αγώνα τους για το Laver Cup εναντίον των Jack Sock και Frances Tiafoe στο Λονδίνο. Ο χαμένος αγώνας των Φέντερερ και Ναδάλ σηματοδότησε το τέλος της  λαμπρής καριέρας του Φέντερερ, που περιλάμβανε 20 τίτλους Grand Slam.  

Τεχεράνη, Ιράν: Η Τεχεράνη «καίγεται»

iran diamarturia Associated Press, κόσμος, οι καλυτερεΣ φωτογραφιεΣ τηΣ εβδομαδαΣ

Φιλοκυβερνητικοί διαδηλωτές καίνε αναπαραστάσεις της βρετανικής, ισραηλινής και αμερικανικής σημαίας κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσής τους που καταδικάζει τις πρόσφατες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις για το θάνατο της Mahsa Amini, μιας 22χρονης γυναίκας που είχε συλληφθεί από την αστυνομία ηθικής της χώρας, στην Τεχεράνη, πυροδοτώντας κύμα αντιδράσεων για τον άδικο χαμό της.

Ρώμη, Ιταλία: Η πρωτιά της ακροδεξιάς

meloni ekloges italia Associated Press, κόσμος, οι καλυτερεΣ φωτογραφιεΣ τηΣ εβδομαδαΣ

Η αρχηγός του ακροδεξιού κόμματος «Αδελφοί της Ιταλίας» Τζόρτζια Μελόνι στα εκλογικά γραφεία του κόμματός της στη Ρώμη νωρίς το πρωί της Δευτέρας κρατά ένα πλακάτ που γράφει στα ιταλικά «Ευχαριστούμε Ιταλία», μετά την ανακοίνωση των εκλογικών αποτελεσμάτων που την αναδεικνύουν πρώτη στις εθνικές εκλογές της Ιταλίας. Οι εθνικές εκλογές στη γείτονα χώρα ενδέχεται να αναδείξουν την πρώτη κυβέρνηση της χώρας υπό την ηγεσία της ακροδεξιάς μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Ντουμπάι, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα: Η εικονική πραγματικότητα και τα εκατομμύρια που την ακολουθούν

ntoumpai Associated Press, κόσμος, οι καλυτερεΣ φωτογραφιεΣ τηΣ εβδομαδαΣ

Μια γυναίκα βιώνει την εμπειρία της εικονικής πραγματικότητας VR κατά τη διάρκεια της συνέλευσης The Dubai Metaverse Assembly στους Emirates Towers, στο Ντουμπάι. Με την τεχνολογία Metaverse, το Ντουμπάι αναμένει να προσελκύσει περίπου 1.000 εταιρείες τεχνολογίας, να υποστηρίξει 40.000 εικονικές θέσεις εργασίας και να προσθέσει 40 δισεκατομμύρια δολάρια στο ΑΕΠ της χώρας μέχρι το 2030.

Τόκιο, Ιαπωνία: Το τελευταίο αντίο στον μακροβιότερο ηγέτη

abe iaponia Associated Press, κόσμος, οι καλυτερεΣ φωτογραφιεΣ τηΣ εβδομαδαΣ

Μετά από δύο μήνες από την δολοφονία του τον Ιούλιο, η κρατική κηδεία του πρώην πρωθυπουργού Σίνζο Άμπε, του μακροβιότερου ηγέτη στη σύγχρονη ιστορία της Ιαπωνίας έλαβε χώρα στο Τόκιο. Ο Άμπε ήταν η πιο γνωστή φυσιογνωμία της ιαπωνικής πολιτικής τόσο στη χώρα του όσο και στο εξωτερικό, με την έντονη διπλωματική δραστηριότητά του και την οικονομική πολιτική δημοσιονομικής και νομισματικής ανάκαμψης που επονομάστηκε «Abenomics».

Ρίο Ντε Τζανέιρο, Βραζιλία: Η απελπισμένη κίνηση για την αποφυγή της… κατσάδας

brazilia paidi Associated Press, κόσμος, οι καλυτερεΣ φωτογραφιεΣ τηΣ εβδομαδαΣ

Ένα παιδί που κατευθύνεται προς το σχολείο, κρατάει τα χέρια του πάνω από τα αυτιά του για να μην ακούσει τη μητέρα του να του φωνάζει επειδή ξέχασε το σακίδιό του, στη γειτονιά Saude του Ρίο ντε Τζανέιρο, στη Βραζιλία.

 

via: Newsbeast