Πρώην αεροσυνοδός αποκάλυψε γιατί δεν θα έπινε ποτέ ζεστό νερό σε αεροπλάνο

Η πρώην αεροσυνοδός ανέφερε τι δεν θα έκανε ποτέ ως επιβάτης αεροπλάνου, μετά από όσα έχει δει κατά την περίοδο που εργαζόταν στα αεροσκάφη.

aerodynodos

Πολλές είναι οι συμβουλές προς τους επιβάτες ενός αεροπλάνου, από πρώην αλλά και νυν εργαζόμενους σ’ αυτά.

Έτσι, μια αεροσυνοδός η Kat Kamalani από τη Χαβάη, αποφάσισε να μοιραστεί με ένα βίντεο στο Tik Tok, πράγματα που πρέπει να κάνει ένας επιβάτης, αλλά και τι δεν θα έκανε ποτέ.

Όπως ανέφερε, μετά από έξι χρόνια που εργάστηκε ως αεροσυνοδός, ξέρει πολύ καλά ποια είναι αυτά.

Δεν επιβιβάζεται ποτέ σε πτήση χωρίς τα σνακ της

Αρχικά είπε πως δεν επιβιβάζεται ποτέ σε πτήση χωρίς να έχει μαζί της τα σνακ της, χωρίς ωστόσο να εξηγήσει το γιατί.

Δεν θα έπινε ζεστό νερό στο αεροπλάνο

Αποκάλυψε επίσης ότι δεν θα έπινε ποτέ ζεστό νερό σε ένα αεροπλάνο, πράγμα που σημαίνει ότι το τσάι και ο καφές αποκλείονται.

«Ο λόγος είναι επειδή αυτές οι δεξαμενές νερού δεν καθαρίζονται ποτέ. Είναι αηδιαστικό», είπε.

«Οι βραστήρες καθαρίζονται μεταξύ των πτήσεων, αλλά ολόκληρες οι μηχανές (καφετιέρα) δεν καθαρίζονται ποτέ… και βρίσκονται δίπλα στις τουαλέτες», πρόσθεσε.

Μάλιστα, αυτό είχε υποστηρίξει και μια μελέτη του Hunter College NYC Food Policy Center, σχετικά με το πόσιμο νερό στα αεροπλάνα.

Η μελέτη διαπίστωσε ότι επτά στις δέκα αεροπορικές εταιρείες δεν είχαν καλής ποιότητας νερό και συνιστούσε στους ανθρώπους να πίνουν μόνο εμφιαλωμένο νερό, κατά την διάρκεια της πτήσης.

Ωστόσο, αρκετές ήταν οι αεροπορικές εταιρείες που αντέδρασαν και υποστήριξαν πως αυτό δεν ισχύει.

https://www.tiktok.com/@katkamalani/video/7132562663875415339

Όλοι οι επιβάτες πρέπει να υπακούν στις αεροσυνοδούς

Το τρίτο πράγμα στη λίστα της Kat είναι ότι όλοι οι επιβάτες πρέπει «πάντα να υπακούν στις αεροσυνοδούς και σε ό,τι λένε». Να αναζητάτε πάντα εναλλακτικά αεροδρόμια και ξενοδοχεία

Εξηγεί επίσης ότι πάντα αναζητά ξενοδοχεία, εναλλακτικά αεροδρόμια και πτήσεις, στην περίπτωση που συμβεί κάτι και χρειαστεί να αλλάξει τα σχέδια της.

Να μην αποκαλύπτετε πολλές πληροφορίες σε συνεπιβάτες σας

Η τελευταία συμβουλή της είναι να μην αποκαλύπτετε ποτέ πολλές πληροφορίες για εσάς και την ζωή σας, σε συνεπιβάτες σας. Π.χ. σ’ αυτόν που κάθεται δίπλα σας και προσπαθεί να σας πιάσει κουβέντα.

Αξίζει να σημειωθεί πως αρκετοί από τους ακολούθους της στο Tik Tok ανέφεραν τι κάνουν ή δεν κάνουν και οι ίδιοι σε μια πτήση.

«Φέρνω πάντα τη δική μου κουβέρτα», ανέφερε μια γυναίκα. «Έχω πάντα την οδοντόβουρτσα και την οδοντόκρεμα μου στην τσάντα μου, καθώς και μαντηλάκια προσώπου», έγραψε μια άλλη.

gazzetta.gr