Viral

Τέσσερα πράγματα που δεν πρέπει να κάνετε το καλοκαίρι – Δερματολόγος εξηγεί

Γιατί δεν πρέπει να περπατάτε ξυπόλυτοι δίπλα στην πισίνα ή να κοιμάστε με βρεγμένα μαλλιά; Μια δερματολόγος, με έδρα τον Μισισιπή, αποκαλύπτει τα 4 πράγματα που δεν θα έκανε ποτέ το καλοκαίρι, εξηγώντας και τους λόγους.

Ανήκετε σε αυτούς που λατρεύουν να περπατούν ξυπόλυτοι δίπλα στην πισίνα ή στην καλύτερη να φοράτε σαγιονάρες όλη την ημέρα. Κι όμως, αν ακούσετε το παρακάτω βίντεο, θα καταλάβετε πως δεν είναι και η καλύτερη ιδέα.

Η δρ Λίντσεϊ Ζουμπρίτσκι, δερματολόγος με έδρα τον Μισισιπή, μοιράζεται σε ένα βίντεο στο Instagram τα τέσσερα πράγματα που δεν θα έκανε ποτέ το καλοκαίρι, εξηγώντας και τους λόγους.

4 πράγματα που δεν πρέπει να κάνετε ποτέ το καλοκαίρι, σύμφωνα με δερματολόγο

Να περπατάτε ξυπόλυτοι δίπλα την πισίνα

«Μπορείτε να με κρίνετε όσο θέλετε, αλλά έχω δει αρκετά πόδια ατόμων που περπατούν όλο το καλοκαίρι δίπλα στην πισίνα» λέει στο βίντεο και συνεχίζει: «Τα υγρά, βρεγμένα περιβάλλοντα όπως η πισίνα, τα δημόσια ντους, οι σάουνες, αυτά φιλοξενούν μύκητες στο έδαφος και είναι εξαιρετικά εύκολο να τους κολλήσει. Γι’ αυτό, πάντα φοράω σαγιονάρες».

Μάλιστα, τα λεγόμενά της επιβεβαιώνει και μια πρόσφατη μελέτη από την Πολωνία, η οποία διαπίστωσε πως οι κολυμβητές διατρέχουν υψηλό κίνδυνο μυκητιασικών λοιμώξεων. Παράλληλα, και η διαρκής χρήση σαγιονάρας μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο πόνου στη φτέρνα και διαστρέμματος των αστραγάλων λόγω της έλλειψης στήριξης και απορρόφησης.

Να χρησιμοποιείτε εσπεριδοειδή στα μαλλιά σας

Η δερματολόγος συμβουλεύει να μη στύβετε λεμόνι ή λάιμ στα μαλλιά σας σε μια προσπάθεια να τα κάνετε πιο ανοιχτόχρωμα – καλύτερα να κρατήσετε τα φρούτα για τα κοκτέιλ σας.

«Τα εσπεριδοειδή μπορούν να αλληλεπιδράσουν με την υπεριώδη ακτινοβολία, οδηγώντας σε μια φωτοτοξική αντίδραση που ονομάζεται… φυτοφωτοδερματίτιδα, μια σοβαρή αντίδραση με φουσκάλες που αφήνει αυτό το ακανόνιστο μοτίβο στο δέρμα σας από οπουδήποτε ο χυμός άγγιξε το δέρμα σας» εξήγησε. «Αφού φύγει η φουσκάλα μπορεί να αφήσει πίσω της υπερμελάγχρωση, που μπορεί να διαρκέσει για μήνες».

Να περάσετε με το ξυράφι πάνω από τις μυρμηγκιές

Να είστε πολύ προσεκτικοί όταν ξυρίζετε τα πόδια σας για να τα αναδείξετε με κοντά σορτς – ειδικά αν έχετε μυρμηγκιές.

«Οι μυρμηγκιές είναι μεταδοτικές, κάτι που σημαίνει ότι αν περάσετε το ξυραφάκι πάνω από αυτές, θα μπορούσατε να μεταφέρετε τον ιό σε όλο το πόδι σας» δήλωσε η δερματολόγος. «Αυτό ισχύει ιδιαίτερα αν έχετε αυτές τις μικροσκοπικές, σχεδόν αόρατες επίπεδες μυρμηγκιές και όσο περισσότερες έχετε, τόσο πιο δύσκολο είναι να απαλλαγείτε από αυτές».

Να κοιμάστε με βρεγμένα μαλλιά

«Πάντα στεγνώνω τα μαλλιά μου πριν πάω για ύπνο» λέει η Ζουμπρίτσκι. «Το να κοιμάστε με βρεγμένα μαλλιά δημιουργεί ένα υγρό περιβάλλον,το οποίο μπορεί να αποτελέσει πρόσφορο έδαφος για πράγματα όπως τα βακτήρια και οι μύκητες, οδηγώντας σε ασθένειες όπως η επιπεφυκίτιδα ή πυροδοτώντας καταστάσεις όπως η σμηγματορροϊκή δερματίτιδα».

Η Tinea capitis είναι η δακτυλίτιδα του τριχωτού της κεφαλής, ενώ η σμηγματορροϊκή δερματίτιδα μπορεί να προκαλέσει φολιδωτές κηλίδες στο τριχωτό της κεφαλής.

Πηγή: iefimerida.gr

Ροη Ειδησεων

Σε 24ωρη προειδοποιητική απεργία προχωρούν οι ναυαγοσώστες

Σε 24ωρη προειδοποιητική απεργία προχωρούν στις 25 Ιουλίου οι ναυαγοσώστες, σε σχέση με την στελέχωση…

28 Ιουνίου, 2024

Γιάννης Καρούσος στην επίσημη διαβεβαίωση του: «Ξεκινάμε δουλειά για να υλοποιήσουμε το όραμα μας»

Την επίσημη διαβεβαίωση του ενώπιον της Εφόρου Εκλογής, Βοηθό Επάρχου κυρίας Φλώρας Γεωργίου, έδωσε ο…

28 Ιουνίου, 2024

Φόνος Αγγελή: Στη φυλακή για 9 χρόνια ο 42χρονος

Σε ποινή φυλάκισης εννέα χρόνων καταδίκασε το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Αμμοχώστου τον 42χρονο κατηγορούμενο για τον…

28 Ιουνίου, 2024

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η διάλεξη με τίτλο «Διαχείριση Αποβλήτων – Παρόν και Μέλλον»

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η διάλεξη με τίτλο «Διαχείριση Αποβλήτων - Παρόν και Μέλλον» την Πέμπτη…

28 Ιουνίου, 2024

Διευκρινίσεις Υπουργείου Παιδείας για κινητά στα σχολεία

Σε σχέση με τη συζήτηση στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παιδείας και Πολιτισμού για τη χρήση κινητών…

28 Ιουνίου, 2024

Αναβλήθηκε η διαδικασία αίτησης ακύρωσης δέσμευσης των περιουσιακών στοιχείων των μοναχών

Για τον Σεπτέμβριο αναβλήθηκε η εξέταση της αίτησης ακύρωσης των ενταλμάτων δέσμευσης των περιουσιακών στοιχείων…

28 Ιουνίου, 2024