Έκλειψη Σελήνης Μαΐου: Τα 4 ζώδια που επηρεάζει το «ματωμένο» φεγγάρι

frtetretet ΑΣΗ ΜΠΗΛΙΟΥ, ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ, ΕΚΛΕΙΨΗ, ΖΩΔΙΑ, ΜΑΤΩΜΕΝΟ ΦΕΓΓΑΡΙ, ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ, ΣΕΛΗΝΗ

Ο λόγος που η ερχόμενη πανσέληνος θα είναι Υπερ-Πανσέληνος, είναι γιατί η Σελήνη θα βρίσκεται πιο κοντά στη γη από κάθε άλλη Πανσέληνο του 2021 και θα είναι πιο φωτεινή και για αυτό μιλούν για το Blood Moon δηλαδή το ματωμένο φεγγάρι.

Την ίδια μέρα θα γίνει και έκλειψη σελήνης που όμως δεν θα είναι ορατή από τις μεσογειακές χώρες (θα είναι ορατή κυρίως στο νότιο ημισφαίριο: Αυστραλία, λατινική Αμερική κ.λπ).

Αστρολογικά η συγκεκριμένη ημερομηνία έχει μεγάλο ενδιαφέρον.

Η Άση Μπίλιου σε άρθρο της εξηγεί πως οι Σεληνιακές εκλείψεις και ιδιαίτερα μια έκλειψη που συμπίπτει με το «ματωμένο» φεγγάρι του Μαΐου, πολλές φορές μπορεί να φέρουν ένα ξαφνικό τέλος σε μια σχέση ή μια κατάσταση, να αναμοχλεύσουν με έντονο τρόπο τα συναισθήματα μας και να μας κάνουν ιδιαίτερα ευαίσθητους. Όμως αυτό που πρέπει να συνειδητοποιήσουμε είναι πως ότι τελειώνει ή φεύγει με μια έκλειψη, όσο επώδυνο κι αν είναι τη στιγμή που συμβαίνει, θα είναι αυτό που θα μας ωθήσει στη μεγαλύτερη πρόοδο και εξέλιξη στη ζωή μας ακόμη κι αν εκείνη τη στιγμή που βιώνουμε ένα τέλος δεν μπορούμε να το δούμε ξεκάθαρα.

Οι όψεις που σχηματίζει η Σεληνιακή έκλειψη

Ο άξονας Διδύμων-Τοξότη που θα λάβει χώρα η Σεληνιακή έκλειψη αφορά τους τομείς της επικοινωνίας, των μετακινήσεων, του τουρισμού, της εκπαίδευσης, της θρησκείας, των νόμων και των διεθνών σχέσεων. Η κύρια όψη της είναι το τετράγωνο με το νεοφερμένο Δία στους Ιχθύς. Αυτή η όψη, σε συνδυασμό με τον Ερμή που γυρίζει σε ανάδρομη φαινομενικά πορεία στο τέλος Μαΐου, μπορεί να δημιουργήσει ιδιαίτερη σύγχυση και ομιχλώδεις συνθήκες στο να ανακαλύψουμε την αλήθεια. Οι ψευδείς ειδήσεις θα αφθονούν και θα πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί στις πληροφορίες που λαμβάνουμε. Αναμένεται να κυριαρχήσει περισσότερος φανατισμός σε πολιτικό – κομματικό επίπεδο, σε θρησκευτικό επίπεδο, ενώ θα διαταραχτούν ίσως και κάποιες σχέσεις μεταξύ χωρών. Φυσικά από μια Σεληνιακή έκλειψη όλοι θα επηρεαστούμε, άλλος λίγο άλλος πολύ. Η συγκεκριμένη έκλειψη θα επηρεάσει όλους όσοι έχουν Ήλιο ή ωροσκόπο από τις 2 έως τις 8 μοίρες του ζωδίου τους ή του ωροσκόπου τους.

Υπάρχουν όμως 4 ζώδια που θα νιώσουν πιο άμεσα και πιο έντονα την επιρροή αυτού του φεγγαριού. Αυτά είναι:

ΔΙΔΥΜΟΙ

Εσείς οι αέρινοι Δίδυμοι θα έχετε τα γενέθλια σας όταν ξεκινήσει η περίοδος των εκλείψεων. Η Σεληνιακή έκλειψη – Πανσέληνος στις 26/5 επηρεάζει τον τομέα των σχέσεων, του γάμου και των συνεργασιών. Με κάποιο τρόπο όταν τα γενέθλια μας είναι κοντά ή στην ημέρα της έκλειψης, η επιρροή της επεκτείνεται σε ολόκληρη τη γενέθλια χρονιά μας. Έτσι, όσοι έχετε τον Ήλιο ή τον ωροσκόπο σας από τις 2 έως τις 8 μοίρες των Διδύμων, φαίνεται ότι θα χρειαστεί να πάρετε κάποιες αποφάσεις για τη συνέχιση και την εξέλιξη μιας σχέσης, μιας συνεργασίας ή ενός γάμου. Κάποιοι μπορεί να χρειαστεί να τελειώσετε με μια κατάσταση η οποία δεν σας πρόσφερε χαρά και ικανοποίηση σε κανένα επίπεδο. Άλλοι μπορεί αντιθέτως να σκεφτείτε να πάτε μια σχέση σε άλλο επίπεδο ή και να την επισημοποιήσετε. Αυτό που σίγουρα πρέπει να κάνετε χωρίς να φοβάστε εσείς οι Δίδυμοι, είναι να ανοίξετε το μυαλό και την καρδιά σας σε νέες εμπειρίες και σε νέους τρόπους προσέγγισης των άλλων στη ζωή σας, είτε προσωπικά είτε επαγγελματικά. Πολλές φορές όταν μια έκλειψη συμβαίνει στο απέναντι ζώδιο από το δικό μας τις αποφάσεις τις παίρνουν οι άλλοι κι εμείς χρειάζεται να αντιδράσουμε ή να προσαρμοστούμε σε αυτές. Εκτός από τις σχέσεις, πάντα η περίοδος των εκλείψεων επηρεάζει και την υγεία μας σωματική, ψυχική, πνευματική. Να είστε πιο προσεκτικοί αυτές τις ημέρες και να ξεκουράζεστε.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Η Σεληνιακή έκλειψη θα επηρεάσει περισσότερο τους Παρθένους που έχετε τον Ήλιο ή τον ωροσκόπο σας από τις 2 έως τις 8 μοίρες του ζωδίου σας. Για σας τους Παρθένους η Σεληνιακή έκλειψη χτυπά στην καρδιά του ωροσκοπίου, σε ένα κομβικό τομέα που αφορά το σπίτι, την ακίνητη περιουσία σας, την οικογένεια σας, το παρελθόν και τις αναμνήσεις σας. Αυτός ο τομέας είναι από τα πιο ευαίσθητα και ευάλωτα κομμάτια του ωροσκοπίου μας. Μερικές φορές δεν χρειάζεται να συμβεί κάποιο γεγονός το οποίο να μας δημιουργήσει ανασφάλειες, προβλήματα, άγχος και στρες. Ειδικά για σας τους Παρθένους αυτό πάντα είναι μια εύκολη κατάσταση, καθώς είστε το ζώδιο που σωματοποιεί όλα του τα συναισθήματα. Πιθανώς λοιπόν να βιώσετε περισσότερη ανησυχία αυτές τις ημέρες ή να κάνετε βουτιά στο παρελθόν και να ανασύρετε δυσάρεστες μνήμες ή συναισθήματα. Από την άλλη, ενδεχομένως να υπάρχει μια αλλαγή σε ό,τι αφορά το σπίτι. Μπορεί να προγραμματίζετε ή να προκύπτει ξαφνικά η ανάγκη μιας μετακόμισης. Ενδέχεται ακόμη να προκύπτει ένα θέμα με κάποιους στενούς συγγενείς, το οποίο πρέπει να φροντίσετε να επιλυθεί.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Η έκλειψη σχηματίζεται στο ζώδιο σας, έτσι βάζετε σοβαρή υποψηφιότητα να είστε εσείς που θα επηρεαστείτε περισσότερο από όλους. Ειδικά αν ο Ήλιος ή ο ωροσκόπος σας βρίσκεται από τις 2 μέχρι τις 8 μοίρες του ζωδίου, τότε η επιρροή θα είναι ευθεία και θα δημιουργήσει μεγαλύτερη αναστάτωση στη ζωή σας, καθώς θα τη βιώσετε με μεγαλύτερη ένταση σε σχέση με τους υπόλοιπους Τοξότες. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να φοβάστε κάτι. Συνήθως οι εκλείψεις είναι δείκτες αλλαγών στη ζωή μας, ακόμη κι αν αυτό σημαίνει ότι αλλάζουμε τον τρόπο με τον οποίο εμείς οι ίδιοι συμπεριφερόμαστε στον εαυτό μας. Φυσικά και θα πρέπει να προσέξετε περισσότερο την υγεία και τη φυσική σας κατάσταση. Αυτή όμως πρέπει να είναι πάντα η προτεραιότητα σας. Με κάποιο τρόπο η έκλειψη αυτή σας καλεί να τιμήσετε την αληθινή προτεραιότητα σε αυτή τη ζωή που δεν είναι άλλη από τον ίδιο σας τον εαυτό. Ποιες είναι οι δικές σας ανάγκες, τα δικά σας συναισθήματα, τα δικά σας σχέδια; Αν μέχρι τώρα προσπαθούσατε να ευχαριστήσετε όλους τους άλλους εκτός από τον εαυτό σας, ήρθε η στιγμή να αναθεωρήσετε. Θέματα που σχετίζονται με την οικογένεια ή τον χώρο του σπιτιού μπορεί να σας απασχολήσουν.

ΙΧΘΥΕΣ

Μια Σεληνιακή έκλειψη που λαμβάνει χώρα μέσα στον τομέα της καριέρας και επηρεάζει εξ αντανακλάσεως και την οικογένεια και το σπίτι, είναι αυτή που σχηματίζεται στις 26/5. Αν ο Ήλιος ή ο ωροσκόπος σας βρίσκεται από τις 2 μέχρι τις 8 μοίρες του ζωδίου σας, τότε η επιρροή θα είναι πιο άμεση για σας. Τα σενάρια είναι πολλά, αν και τα περισσότερα δείχνουν μια αλλαγή η οποία μπορεί να αφορά στη δουλειά σας. Π.χ. μπορεί να φύγετε από μια εργασία για να πάτε σε μια άλλη, μπορεί να κλείσετε μια επιχείρηση αν βλέπετε ότι δεν είναι βιώσιμη, μπορεί να πάρετε μια προαγωγή ή να σας αλλάξουν πόστο στην ήδη υπάρχουσα δουλειά σας. Κάποια χωροταξική αλλαγή μπορεί να αφορά και τον χώρο του σπιτιού. Ενδέχεται κάποια γυναίκα να παίξει καταλυτικό ρόλο στις αλλαγές αυτές που φέρνει η Σεληνιακή έκλειψη. Σίγουρα θα πρέπει να είστε προσεκτικοί και σε θέματα υγείας και φυσικής κατάστασης και να προσπαθείτε όποια αλλαγή κι αν προκύψει να είστε ψύχραιμοι για να τη διαχειριστείτε όπως πρέπει.