H σύνοδος Άρη και Κρόνου θα επηρεάσει πάρα πολύ ειδικά 4 ζώδια

"Καρμική" χαρακτηρίζει τη σύνοδο Άρη Κρόνου η αστρολόγος Άση Μπίλιου και σε άρθρο της εξηγεί αναλυτικά γιατί η σημερινή και η αυριανή ημέρα 4&5/4 θα είναι πολύ σημαντικές ειδικά για 4 ζώδια.

wrr5tretret ΑΡΗΣ, ΑΣΗ ΜΠΗΛΙΟΥ, ΑΣΤΡΑ, ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ, ΖΩΔΙΑ, ΚΡΟΝΟΣ, Σύνοδος

Στις 05/04/2022 ο Άρης συναντά σε όψη συνόδου στον Κρόνο στις 22 μοίρες του Υδροχόου. Η επιρροή της όψης έχει ήδη ξεκινήσει από την προηγούμενη Πέμπτη 31 Μαρτίου 2022, που η Σελήνη πήρε θέση στον Κριό για να σχηματίσει τη Νέα Σελήνη την 1η Απριλίου 2022 και εκτείνεται μέχρι σχεδόν το μέσο του μήνα, μολονότι σιγά-σιγά θα αρχίσει να ατονεί η ένταση. Οι δυο πλανήτες στην παραδοσιακή αστρολογία θεωρούνται «κακεργέτες», με την έννοια ότι η επιρροή τους είναι δύσκολη, αρνητική και πρόξενος αρκετών δεινών. Η μοντέρνα αστρολογία χωρίς καμία μοιρολατρική διάθεση έχει μια διαφορετική ανάγνωση και ερμηνεία της όψης, χωρίς φυσικά να προσπαθεί να χρυσώσει το χάπι σε μια όντως απαιτητική όψη, τουλάχιστον για όσους επηρεάζει άμεσα. Στη συμβολική γλώσσα της αστρολογίας όταν αναφερόμαστε σε μια σύνοδο εννοούμε την ένωση, τη συγχώνευση δυο ή περισσοτέρων πλανητικών ενεργειών. Για να αντιληφθούμε λοιπόν καλύτερα την ένωση των ενεργειών του Άρη και του Κρόνου καταρχάς πρέπει να καταλάβουμε σε βάθος τις μοναδικές τους ιδιότητες. Στην πορεία θα σας εξηγήσω γιατί αυτή η σύνοδος έχει «καρμική» χροιά, καθώς θα σχηματίζει όψη τετραγώνου με τους δεσμούς της Σελήνης (Κάρμα) που βρίσκονται στις 22 μοίρες του άξονα Ταύρου-Σκορπιού.

Ας εξετάσουμε ξεχωριστά τον Άρη και τον Κρόνο

ΑΡΗΣ
Ο Άρης είναι ο πλανήτης της δράσης, της κίνησης, της διεκδίκησης, της υψηλής ενέργειας και του πολέμου. Είναι ο πολεμιστής που λατρεύει να μάχεται για να επιτύχει τους στόχους του. Είναι πάντα βιαστικός και ανυπόμονος και θέλει τα πράγματα να γίνουν «χτες», καθώς δεν μπορεί να τιθασεύσει την παρόρμηση του και δεν του περισσεύει η υπομονή. Σε ένα βαθύτερο επίπεδο είναι ο πλανήτης που συμβολίζει το θάρρος και τη γενναιότητα. Δεν σημαίνει ότι δεν φοβάται. Απλά τολμά να βάλει στην άκρη τους φόβους και να κάνει ένα άλμα πίστης στο άγνωστο. Δεν έχει σημασία αν θα πετάξει ή θα πέσει. Σημασία έχει να πάει μπροστά.

ΚΡΟΝΟΣ

Ο Κρόνος αντιθέτως από τον Άρη είναι ο πλανήτης των ορίων, των περιορισμών και της υπομονής. Θέλει να αναλαμβάνουμε πάντα την ευθύνη των πράξεων μας, απεχθάνεται το ρίσκο, αλλά και την παρόρμηση. Ο Κρόνος είναι ο «κύριος του Κάρμα». Μας παραδίδει σκληρά μαθήματα πολλές φορές και σίγουρα από αυτά που μας βγάζουν από τη βολή μας, ώστε να ωριμάσουμε και να μάθουμε από τα λάθη μας. Σαν τον αυστηρό δάσκαλο κρίνει τη δουλειά που κάνουμε και δεν τον ενδιαφέρει παρά μόνο η πρόοδος που συντελείται όταν συνειδητοποιούμε τις πράξεις ή τις παραλείψεις μας και αποφασίζουμε να γίνουμε καλύτεροι από πριν. Ο Κρόνος κυβερνά τους νόμους, τις συνθήκες, τις δομές, τις κυβερνήσεις, τις παραδόσεις.

ΑΡΗΣ ΣΕ ΣΥΝΟΔΟ ΜΕ ΚΡΟΝΟ

Όταν ενώνονται σε ένα ζώδιο ο Άρης, που αρέσκεται στο να παίρνει ρίσκα και να προχωρά ατρόμητος στη νέα περιπέτεια, με τον Κρόνο, που επιμένει να αναλάβουμε ευθύνη για τις πράξεις μας, αλλά και για τις συνέπειες τους, τότε τα πράγματα σίγουρα απέχουν από το να θεωρηθούν απλά και εύκολα. Μολονότι η ακριβείας όψη τους θα πραγματοποιηθεί τα ξημερώματα της Τρίτης 5/4, η επιρροή θα είναι ιδιαίτερα έντονη τη Δευτέρα 4/4 γιατί παίζει ρόλο και η Σελήνη από τον Ταύρο στην ενεργοποίηση της όψης. Αν υπάρχει κάτι στη ζωή μας που στο παρελθόν το αφήσαμε στην τύχη του χωρίς να αναλάβουμε ευθύνη, ή αν συνέχεια αγνοούμε μια κατάσταση, όπως, για παράδειγμα, να προσέξουμε την υγεία μας, να έχουμε μια ικανοποιητική σχέση χωρίς να κρύβουμε κάτω από το χαλί τις αδυναμίες της, να κάνουμε μια δουλειά που μας ικανοποιεί χωρίς να τη βλέπουμε σαν αγγαρεία, πιστεύοντας ότι τα πράγματα θα αλλάξουν μαγικά από μόνα τους και η ενόχληση θα φύγει, η όψη αυτή θα τη φέρει στο προσκήνιο με κάθε τρόπο απαιτώντας να αναλάβουμε έστω και την ύστατη στιγμή ευθύνη για αυτό το οποίο ζούμε. Ομοίως αν πήραμε κάποιο ρίσκο ή κάναμε μια παράνομη πράξη ή μια πράξη που ξέραμε ότι θα στενοχωρήσει κάποιον, αλλά δεν υπολογίσαμε τις συνέπειες, τότε η σύνοδος Άρη-Κρόνου μπορεί να αποκαλύψει τα πάντα εν ριπή οφθαλμού και να μας φέρει αντιμέτωπους με τις πράξεις μας. Σε επίπεδο επικαιρότητας η όψη αυτή δείχνει νέες εντάσεις, βιαιότητα, σκληρότητα και κλιμάκωση της έντασης σε καταστάσεις που ήδη είναι σε εμπόλεμη κατάσταση. Ο Άρης είναι ένας πλανήτης υψηλών θερμοκρασιών και ο Κρόνος το αντίθετο, ο πλανήτης των παγωμένων θερμοκρασιών. Αυτή την εναλλαγή ζεστό-κρύο μπορεί να την αντιμετωπίσουμε στους τομείς που βρίσκεται ο Υδροχόος στο ωροσκόπιο μας. Η κατάσταση αυτή θα έχει «συνέχεια» το καλοκαίρι και συγκεκριμένα στις 7/8/2022 που θα έχουμε το τετράγωνο του Άρη από τον Ταύρο με τον Κρόνο στον Υδροχόο και μάλιστα στην ίδια μοίρα, στην 22η. Ο Κρόνος τότε θα είναι ανάδρομος, έτσι ό,τι καινούριο προκύψει στις ζωές μας αυτές τις μέρες του Απριλίου ή οι προκλήσεις που θα χρειαστεί να αντιμετωπίσουμε τώρα με κάποιο τρόπο θα συνδέονται με γεγονότα που θα προκύψουν τότε. Σε κάθε περίπτωση, η ελεύθερη βούληση μας μπορεί να μετατρέψει μια δυσχερή όψη σε κάτι παραγωγικό. Θυμηθείτε ότι ο Άρης είναι το γκάζι μας για να ξεκινήσουμε κάτι και ο Κρόνος δίνει μακροημέρευση. Ας αξιοποιήσουμε την ατρόμητη ενέργεια του Άρη με έναν τρόπο που βασίζεται όχι στην παρόρμηση, αλλά τη λογική και τη συνέπεια. Η πειθαρχία θα δώσει σάρκα και οστά στα όνειρα και τους στόχους μας.

ΚΑΡΜΑ ΚΑΙ ΑΡΗΣ – ΚΡΟΝΟΣ

Έχει ενδιαφέρον ότι η σύνοδος του Άρη με τον Κρόνο στις 5/4 θα σχηματίζει όψη τετραγώνου με τους δεσμούς της Σελήνης (Κάρμα) την ίδια μέρα. Οι Δεσμοί της Σελήνης είναι δυο αόρατα σημεία, το ένα αντίθετα από το άλλο, που συμβολίζουν το συλλογικό ασυνείδητο. Αυτή η σύντομη σε διάρκεια, αλλά απαιτητική όψη που σχηματίζεται από τη σύνοδο Άρη-Κρόνου, σίγουρα δημιουργεί ακόμη μεγαλύτερη πίεση και περιορισμούς σε παγκόσμιο επίπεδο κι όχι μόνο στις ζωές μας. Μάλιστα, μέχρι τα μέσα Ιουνίου οι δεσμοί της Σελήνης δεν θα ξεκολλήσουν από τις 22 μοίρες του άξονα Ταύρου-Σκορπιού. Με κάποιο τρόπο φαίνεται ότι η ανθρωπότητα έχει πολλά ακόμη να περάσει. Η συγκεκριμένη μοίρα, η 22η μοίρα του Ταύρου, συμβολίζει μια «κατάρρευση». Μια πτώση από τα ψηλά στα χαμηλά για κάποιο πρόσωπο που έχει εξουσία ή κυβερνά, είτε ακόμη για τον κόσμο της οικονομίας. Σε κάθε περίπτωση, όπως σας το έχω περιγράψει και στις ετήσιες προβλέψεις μου στο YouTube τα θέματα της οικονομίας, της γεωργίας, των πλουτοπαραγωγικών πηγών θα είναι στην επικαιρότητα όχι μόνο μέσα στο 2022, αλλά και μέχρι το καλοκαίρι του 2023. Τόσο θα μείνουν οι Δεσμοί της Σελήνης στον άξονα Ταύρου-Σκορπιού σε συνδυασμό με τον Ουρανό στον Ταύρο.

Τα ζώδια που επηρεάζονται περισσότερο από την όψη αυτή τώρα, αλλά και τον Αύγουστο του 2022 που έχουμε το τετράγωνο του Άρη με τον Κρόνο από τον Ταύρο, είναι τα τέσσερα σταθερά ζώδια: του Ταύρου, του Λέοντα, του Σκορπιού και του Υδροχόου. Κυρίως όσοι έχετε τον Ήλιο, τον ωροσκόπο ή πλανήτες στα παραπάνω ζώδια από τις 21 ως τις 23 μοίρες. Αν δεν ξέρετε σε ποιες μοίρες έχετε τους πλανήτες σας ή τον ωροσκόπο σας πατήστε εδώ.

ΤΑΥΡΟΣ

Η εβδομάδα ξεκινά με τη Σελήνη στο ζώδιο σας να περνά πάνω από τη σύνοδο Άρη-Κρόνου που ολοκληρώνεται την Τρίτη 5/4. Καθώς οι φιλοδοξίες σας αυξάνονται και πληθύνονται σε επίπεδο καριέρας, μπορεί να νιώσετε ότι κάποιοι σας βάζουν τρικλοποδιές ή εμπόδια ή ανακόπτουν την πρόοδο σας. Προσπαθήστε να μην το πάρετε συναισθηματικά και προσωπικά και μην αντιδράσετε παρορμητικά. Ίσως χρειάζεται περισσότερος χρόνος και υπομονή προκειμένου να ολοκληρώσετε ένα επαγγελματικό πρότζεκτ. Από την άλλη, αν υπάρχουν άτομα που φέρνουν αντιρρήσεις ή σας ταλαιπωρούν με τις ιδιοτροπίες τους σε σχέση με το πώς πρέπει να γίνει μια δουλειά, τότε καλύτερα να ακούσετε τις αντιρρήσεις ή τη διαφορετική τους άποψη και να προσπαθήσετε να δείτε και τη δική τους πλευρά. Μπορεί να μην επιλυθεί κάτι άμεσα σήμερα ή αύριο, αλλά τουλάχιστον θα ξέρετε πού βαδίζετε και τις διορθώσεις που πρέπει να κάνετε. Αποφύγετε ρίσκο, προσέξτε περισσότερο την υγεία σας και φανείτε ψύχραιμοι στις σχέσεις. Τα θέματα που θα ξεκινήσουν τώρα θα σας απασχολήσουν και στη διάρκεια του πρώτου δεκαπενθημέρου του Αυγούστου.

ΛΕΩΝ

Η εβδομάδα ξεκινά με τη «βαριά» σύνοδο Άρη-Κρόνου, που επηρεάζει κυρίως τους γεννημένους στο ξεκίνημα του τρίτου δεκαήμερου. Η όψη αυτή χρειάζεται περισσότερη προσοχή τόσο σε θέματα υγείας όσο και σε θέματα σχέσεων, είτε είναι προσωπικές, οικογενειακές ή επαγγελματικές. Μπορεί τώρα να έρχονται στην επιφάνεια προβλήματα που δεν φαίνονταν το προηγούμενο διάστημα ή κορυφώνονται ζητήματα που ξεκίνησαν από τον προηγούμενο μήνα. Σε κάθε περίπτωση, η σοφότερη λύση είναι να πάρετε λίγο χρόνο ώστε να τα ψάξετε σε βάθος και να τα διαλευκάνετε, παρά να βιαστείτε να αντιδράσετε παρορμητικά και συναισθηματικά. Οι δεσμεύσεις σήμερα και αύριο δεν προτείνονται, οπότε καλύτερα να πάρετε τον χρόνο σας πριν απαντήσετε θετικά σε κάτι ή πριν αναλάβετε μια δέσμευση και δεν ξέρετε πώς να βγείτε μετά. Τα επαγγελματικά ή τα θέματα της οικογένειας σήμερα θα μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον σας. Τα θέματα που θα ξεκινήσουν τώρα θα σας απασχολήσουν και στη διάρκεια του πρώτου δεκαπενθημέρου του Αυγούστου.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Η εβδομάδα ξεκινά με πίεση, καθώς ο Άρης συναντά τα ξημερώματα της Τρίτης τον Κρόνο στον Υδροχόο σε κόντρα με το ζώδιο σας και ίσως γίνεστε αποδέκτες μιας ασφυκτικής πίεσης σε προσωπικά ή επαγγελματικά θέματα αν είστε γεννημένοι στις αρχές του τρίτου δεκαήμερου. Βέβαια, η πρώτη και κυριότερη σκέψη και το μέλημα σας θα πρέπει να είναι η φυσική σας κατάσταση και υγεία. Οπότε τουλάχιστον για κάποιες μέρες ας είστε πιο συνεπείς απέναντι στον εαυτό σας και μην παίρνετε ρίσκα. Δευτερευόντως, μπορεί να υπάρχει μια κατάσταση σε ό,τι αφορά το σπίτι και την οικογένεια ή τη δουλειά που τώρα κορυφώνεται. Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να διατηρήσετε τη ψυχραιμία σας και να μην πάρετε βιαστικές αποφάσεις που μπορεί να χειροτερέψουν μια κατάσταση. Σιγά-σιγά όσο πλησιάζουμε προς το μέσο Απριλίου τα πράγματα θα ελαφρύνουν. Καθώς η Σελήνη θα βρίσκεται απέναντι σας στον Ταύρο, μπορεί σήμερα να έρθετε σε αντιπαράθεση με συνεργάτες ή ακόμη και με τον σύντροφό σας. Προσπαθήστε να μην ρίξετε λάδι στη φωτιά αν μια συζήτηση ξεφεύγει από τα όρια. Τα θέματα που θα ξεκινήσουν τώρα θα σας απασχολήσουν και στη διάρκεια του πρώτου δεκαπενθημέρου του Αυγούστου.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Ο Άρης στο ζώδιο σας σάς κάνει ριψοκίνδυνους, βιαστικούς και ανυπόμονους. Όμως στο ξεκίνημα αυτής της εβδομάδας που συναντιούνται Άρης και Κρόνος στο ζώδιο σας, καλά θα κάνετε να τιθασεύσετε όσο μπορείτε τις παρορμήσεις σας για να μην έχετε δύσκολες εξελίξεις. Ενδεχομένως να υπάρχει κάτι πολύ πιεστικό στον χώρο της δουλειάς ή μπορεί να βρίσκετε εμπόδια στην προσπάθεια σας να περάσετε κάποια ιδέα ή πρόταση σας. Ίσως ένα άτομο που έχει λόγο για τη δουλειά σας ή κάποιο πρόσωπο από το οικογενειακό περιβάλλον να σας σπάει τα νεύρα ή να σας κοντράρει συνεχώς. Μην απογοητεύεστε αν βλέπετε ότι δεν περνά εύκολα αυτό που θέλετε. Κρατήστε το για μια άλλη στιγμή που θα είναι πιο εύκολο να πείσετε τους άλλους. Προσοχή σε σπορ, στην οδήγηση και γενικώς σε οτιδήποτε μπορεί να σας βάλει σε κίνδυνο και μην εξαπολύετε τον θυμό σας ανεξέλεγκτα είτε στον χώρο εργασίας είτε στο οικογενειακό σας περιβάλλον. Τα θέματα που θα ξεκινήσουν τώρα θα σας απασχολήσουν και στη διάρκεια του πρώτου δεκαπενθημέρου του Αυγούστου.

Πηγή: asibiliou.gr