Όσοι ανήκουν σε αυτά τα 5 ζώδια θεωρούνται “ιδανικοί” πατεράδες!

Κριός – Ο προστατευτικός! 
Ο Κριός μπορεί να γίνει ο πιο συνεπής και προστατευτικός γονιός. Είναι ο άνδρας που μόλις γεννηθεί το παιδί του, θα κάνει πέρα όλες τις άλλες υποχρεώσεις του και θα αφοσιωθεί σ’ αυτό. Θα χτίσει τον κόσμο του γύρω από το παιδί του και όλα τα άλλα θα έρχονται σε δεύτερη μοίρα. Θα είναι πάντοτε στην τσίτα και δεν θα μπορέσει να βρεθεί σε ηρεμία, εάν δεν ξέρει πως το παιδί του είναι υγιής, ασφαλής και μακριά από κινδύνους. 

Η ζωή του, ουσιαστικά, ξεκινάει από τη στιγμή που παίρνει το παιδί στα χέρια του. Εκεί αλλάζει ο κόσμος του και κατανοεί πως άδικα έτρεχε δεξιά και αριστερά, ώστε να καταξιωθεί επαγγελματικά και να είναι απόλυτα ανταγωνιστικός σε αυτό που κάνει, καθώς η ουσία βρίσκεται στην οικογένεια. Μπορεί να μην το ταΐσει ή να το κάνει μπάνιο, όπως θα κάνει η μαμά του, αλλά θα γίνει ο μέντοράς του, το πρότυπό του και θα του μάθει όλες τις σωστές αξίες της ζωής. Θα του αφιερώσει ποιοτικό χρόνο, ώστε να παίζει μαζί του και να του διαμορφώσει σιγά σιγά την προσωπικότητα. 

Επιπλέον, θα προσπαθήσει να του μεταλαμπαδεύσει την όποια γνώση έχει, ώστε να οχυρωθεί καλύτερα σαν προσωπικότητα και να πετύχει παραπάνω πράγματα απ’ ότι εκείνος. Τέλος, θα του δώσει όσα περισσότερα υλικά αγαθά μπορεί, καθώς επιθυμεί το παιδί του να έχει πολλά παραπάνω απ’ ότι είχε εκείνος στην ηλικία του, πλάθοντας, έτσι, μία πιο εξασφαλισμένη και επιτυχημένη προσωπική πορεία. 

  
 
Ταύρος – Ο υπεύθυνος! 

Ο πατέρας Ταύρος είναι πατέρας και μάνα μαζί! Δεν πιστεύει σε ταμπέλες και σε συγκεκριμένες συμπεριφορές ανάλογα με το φύλο, και τείνει να φέρεται στο παιδί του με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Θεωρεί πως είναι πολύ εύθραυστη η προσωπικότητα ενός παιδιού και δεν διανοείται να αφήσει μία τρίτη γυναίκα (τη baby-sitter ή ακόμα και τις γιαγιάδες του!) να μεγαλώσει το παιδί του. Το παιδί αυτό είναι υπό την ευθύνη του και θα του δώσει ό,τι έχει και δεν έχει. 

Ο Ταύρος δεν περιορίζεται μόνο στα υλικά αγαθά. Δίνει μεγάλη σημασία στα συναισθήματά του, στην ψυχολογία του, στην εκπαίδευση, στην παιδεία και στην ολοκλήρωση του παιδιού του σαν προσωπικότητα. Θα λάβει την καλύτερη δυνατή μόρφωση, ενώ ταυτόχρονα θα φροντίσει να του προσφέρει την πρέπουσα ψυχαγωγία και διασκέδαση. Παραδείγματος χάριν, μπορούν ν’ αναπτύξουνε μαζί τις καλλιτεχνικές τους αναζητήσεις, είτε πηγαίνοντας θέατρο, σινεμά ή σε κάποιες συναυλίες, ή μπορεί να το στείλει να κάνει κάποια αθλητική δραστηριότητα και να παρακολουθεί στενά την εξέλιξή του. 

Ο Ταύρος είναι τόσο γενναιόδωρος σαν άνθρωπος που θα βάλει σε δεύτερη μοίρα τον εαυτό του και σκοπός του είναι να βρει τον κατάλληλο χρόνο για την οικογένειά του. Τέλος, ξέρει μέχρι που να εμπλακεί όσον αφορά στο χαρακτήρα του παιδιού του. Ξέρει πως να το κάνει δυνατό και ανεξάρτητο και εάν καμιά φορά πρέπει να το μαλώσει, τότε το κάνει με τον πιο σωστό και διδακτικό τρόπο. 

    
 
Καρκίνος – Ο τρυφερός! 
Ο πατέρας Καρκίνος είναι η απόλυτη πατρική φιγούρα. Είναι γεννημένος πατέρας, απλώς δεν το ξέρει. Μόλις γεννηθεί το παιδί του, τότε αλλάζει όλος του ο κόσμος. Γίνεται ο πιο στοργικός και τρυφερός πατέρας που υπάρχει. Είναι πάντα δίπλα στο παιδί του, ώστε να του καλύψει κάθε (λογική!) επιθυμία και να του προσφέρει όσα περισσότερα μπορεί. Είναι το ζώδιο που θα ενδιαφερθεί όχι μόνο για τη μόρφωση του παιδιού και τη σωστή διαπαιδαγώγησή του, αλλά και για τις συνήθειές του, τις φιλίες και τις παρέες του. 

Έχει μεγάλο ενδιαφέρον για εκείνον και φοβάται πάρα πολύ μήπως του συμβεί κάτι κακό ή μήπως μπλέξει κάπου που δεν πρέπει. Δυστυχώς, όσο και να μην το θέλει, είναι πολύ πιθανό να το πιέσει από την υπερβολική αγάπη και αγωνία του. Σε γενικές γραμμές, νιώθει πως πρέπει να το προστατεύσει απ’ όλους τους κινδύνους της ζωής και να είναι εκεί, όποτε το παιδί του τον έχει ανάγκη. Ο Καρκίνος δεν είναι έτσι μόνο με το παιδί του, αλλά και με τη γυναίκα του. 

Αγαπά την οικογένειά του και θέλει να τους έχει προστατευμένους, κάτω από τις στοργικές του φτερούγες. Θέλει να τα μαθαίνει όλα, όχι για τους ελέγχει, αλλά για να κοιμάται ήσυχος. Η καρδιά του είναι από χρυσάφι και θα δυσκολευτεί πολύ να χαλάσει χατίρι στο σπλάχνο του, με αποτέλεσμα αυτό, μερικές φορές, να γίνεται άκρως απαιτητικό και κακομαθημένο. Όπως και να’ χει, η υποστήριξη που δίνει ο πατέρας Καρκίνος είναι σπάνια και θα κάνει το παιδί του πολύ, μα πολύ ευτυχισμένο! 

  
 
Λέων – Ο περιποιητικός! 
Οι περισσότεροι γνωρίζετε τον Λέοντα ως τον απόλυτα κυριαρχικό άνθρωπο, ο οποίος θέλει πάντοτε να τραβά τους προβολείς πάνω του και να είναι το κέντρο του κόσμου. Όμως, αυτό αλλάζει όταν γίνεται πατέρας. Μόλις βγει η πατρική στοργικότητα στην επιφάνεια, τότε βάζει το παιδί του πάνω απ’ όλους και απ’ όλα. Το παιδί γίνεται η νούμερο ένα προτεραιότητά του και είναι πιθανό να βρει δύο ή και τρεις δουλειές, ώστε να παρέχει στο γιο ή στην κόρη του όλα τα αγαθά του κόσμου. Θέλει να πιστεύει πως μπορεί να του προσφέρει τα πάντα και πως το παιδί του δε θα έχει ποτέ κανένα παράπονο από εκείνον. 

Μερικές φορές, δε, τον πιάνει τόσο η αγωνία του να είναι τέλειος, που ξεχνάει τον αυστηρό και πειθαρχημένο του ρόλο. Με λίγα λόγια, ο Λέων όσο και να διατηρεί το προφίλ του αρχηγού της οικογενείας, μόλις το σπλάχνο του του ζητήσει κάτι, αυτός ξεχνάει το «εγώ» του και τρέχει να ικανοποιήσει την όποια τρελή επιθυμία του παιδιού. Σημειωτέον πως τον τομέα που δε χάνει καθόλου το μέτρο είναι στον οικονομικό. 

Με άνδρα και πατέρα Λέοντα, η οικογένεια δεν πρόκειται ποτέ να πεινάσει ή να έχει ανάγκη από κάτι και να μην το έχει ήδη στο τραπέζι της. Και όχι μόνο αυτό! Μόλις γεννιέται το παιδί του, ο Λέοντας ξεκινά άμεση αποταμίευση, ώστε να χαρίσει σ’ αυτό ένα ασφαλές και άνετο μέλλον, χωρίς οικονομικά προβλήματα και στερήσεις. Τέλος, ο πατέρας Λέοντας βάζει πολύ ψηλά τη γνώμη του παιδιού και δεν πρόκειται ποτέ να προδώσει την εμπιστοσύνη του, ακόμα κι όταν το θέμα είναι ήσσονος σημασίας. 

  
   
Ζυγός – Ο δοτικός! 
Μόλις γεννηθεί το παιδί του, ο πατέρας Ζυγός επικεντρώνει όλη την ενέργειά του σ’ αυτό. Το μόνο που τον απασχολεί είναι πως θα του προσφέρει τα περισσότερα δυνατά πράγματα. Ξέρει να δίνει και αυτό είναι το κύριο μέλημά του. Ο Ζυγός θα μάθει στο παιδί του πώς να είναι ευγενικό με τους γύρω του, πώς να έχει καλούς τρόπους, ακόμα και εκεί που δε χρειάζεται, και πώς να είναι τυπικός και καλόβολος με όλους. 

Επιπλέον, είναι άκρως συναισθηματικός και τρυφερός και θα σπαταλήσει πολύ χρόνο με το να καταλάβει απόλυτα το χαρακτήρα του παιδιού του και να το βοηθήσει να γεφυρώσει τα όποια θέματα έχει με τα παιδιά που συναναστρέφεται. Ακόμα, πιστεύει πολύ στην ελευθερία της σκέψης, των κινήσεων και των πρωτοβουλιών και θα σπρώξει, από νωρίς, το παιδί του να ανοίξει τα φτερά του και να κάνει αυτό που πραγματικά του αρέσει. Φωνές και τσακωμοί δεν υπάρχουν για τον πατέρα Ζυγό. Ακόμη κι όταν διαφωνεί με κάτι που κάνει το παιδί του, θα πει την άποψη του δυνατά και ελεύθερα, ώστε να το φέρει στο σωστό το δρόμο, κι ας του κάνει εκείνο, μετά, μουτράκια ή έχει νευράκια και κρατά κακιούλες.