Τι προβλέπουν οι αστρολόγοι για τη Μαύρη Σούπερ Πανσέληνο του Αυγούστου

xdryrsdyrseyr ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ, ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2019, ΜΑΥΡΗ ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ, Νέα Αμμοχώστου, ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ, ΣΟΥΠΕΡ ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ

ΣΟΥΠΕΡ ΣΕΛΗΝΗ

Το φαινόμενο Super Moon (Σούπερ Σελήνη), πραγματοποιείται 4-6 φορές το χρόνο, σε περιόδους που έχουμε Νέα Σελήνη ή Πανσέληνο. Είναι τις στιγμές που το φεγγάρι κατά την ελλειπτική του τροχιά πραγματοποιεί την πιο κοντινή του προσέγγιση στην Γη.   Ο αστρονομικός όρος του φαινομένου είναι «περίγειο συζυγία». Περίγειο είναι το πιο κοντινό σημείο της τροχιάς που προσεγγίζει η Σελήνη τη Γη και «συζυγία» είναι όταν πραγματοποιείται η ευθυγράμμιση της Γης, της Σελήνης και του Ήλιου.
 
Αξίζει να σημειώσουμε ότι η απόσταση που προσεγγίζει η Σελήνη τη Γή, διαφέρει ανά μήνα και κυμαίνεται ανάμεσα στα 357.000 χλμ με 406.000χλμ. Όταν λοιπόν η Σελήνη κάνει την προσέγγιση στη Γή σε λιγότερο από 361.585 χλμ τότε πραγματοποιείται το φαινόμενο του Super Moon (Σούπερ Σελήνης).
 
Παρόλο που το Super Moon (Σούπερ Σελήνη), είναι ένα φαινόμενο που συμβαίνει συχνά, δεν έχει πάντα την ίδια δυναμική αλλά και την ίδια ένταση στην επίδρασή του
 

ΜΑΥΡΗ ΣΟΥΠΕΡ ΣΕΛΗΝΗ

Με τον όρο «Μαύρη Σούπερ Σελήνη» αναφερόμαστε στη δεύτερη εμφάνιση ενός νέου φεγγαριού μέσα στον ίδιο ημερολογιακό μήνα.

«Στις 30 Αυγούστου θα έχουμε ταυτόχρονα “Νέα Σελήνη” και “Σούπερ Σελήνη”, όπου ναι μεν το φεγγάρι θα είναι στο κοντινότερο σημείο του στη γη, αλλά θα είναι και σκοτεινό»,εξηγεί στην «Espresso» η πολιτική αστρολόγος Δήμητρα Παπανικολοπούλου.

Σε ό,τι αφορά την πανσέληνο της ερχόμενης Πέμπτης, αυτή πραγματοποιείται στις 22 μοίρες του Υδροχόου, δηλαδή σε ένα βίαιο ζώδιο που αντιπροσωπεύει την εξέγερση και κάθε μορφής βία.

«Η πανσέληνος του Αυγούστου του 2019 έχει μέσα της θυμό, ζήλια, εκφοβισμό και παρορμητικές ενέργειες. Μπορεί να έχετε ήδη άγχος και ίσως να ζήσετε κάποιες απρόσμενες αλλαγές, γι’ αυτό τις επόμενες δύο εβδομάδες χρειάζεται να έχετε υπομονή, κατανόηση και προσοχή. Στις κοινωνίες αυτή η πανσέληνος προκαλεί ανατροπές, πραξικοπήματα, ενώ σε αντίθεση με τη σελήνη φέρνει οικονομικές αλλαγές στην Ελλάδα και την αποκάλυψη μια σειράς σκανδάλων από το παρελθόν, που έρχονται για να βρουν λύση στο σήμερα. Από την άλλη, σε ευθυγράμμιση με το ζώδιο του Λέοντα ευθύνεται για μια σειρά θανάτων καλλιτεχνών και επιφανών προσώπων».

Οι εκλείψεις του Ιουλίου, σε συνδυασμό με τις σεληνιακές επιρροές όλου αυτού του μήνα, ευθύνονται και για μια σειρά ακραίων καιρικών φαινομένων που θα σημειωθούν.
«Είναι σημαντικό να πούμε ότι σε πρόσφατα δημοσιεύματα είχαμε αναφερθεί στις σεισμικές δονήσεις, οι οποίες δυστυχώς θα συνεχίσουν να μας απασχολούν. Ιδιαίτερη προσοχή στις φωτιές και τις ξαφνικές μπόρες. Σε πολιτικό επίπεδο ίσως δημιουργηθούν κάποια θέματα στην εξωτερική πολιτική και τις διπλωματικές σχέσεις».

Σχετικά με τον υπόλοιπο κόσμο, η εκπρόσωπος της American Federation of Astrologers προβλέπει:

«Φαίνεται πως η Νότια Αφρική θα εισέλθει σε πολιτικές αναταραχές και χάος. Οι εντάσεις μεταξύ Βόρειας Κορέας και Νότιας Κορέας θα αυξηθούν. H κλιματική αλλαγή θα χτυπήσει σε Ηνωμένο Βασίλειο, ΗΠΑ, Καναδά, Ελλάδα, Βαλκάνια, Ρωσία, Τουρκία με πλημμύρες, καταστροφικούς τυφώνες και σεισμούς. Η τρομοκρατία θα βρεθεί στο προσκήνιο με δολοφονίες σε χώρες όπως Αγγλία, Γερμανία, Ρωσία, Γαλλία. Οικονομικά χτυπήματα θα δεχτούν οι λίρες της Αγγλίας και της Τουρκίας».