Στο χορό των απελάσεων Ρώσων διπλωματών και η Ιαπωνία

Η Ιαπωνία ενώνει δυνάμεις με τους δυτικούς συμμάχους της στην απέλαση Ρώσων από τη χώρα λόγω του πολέμου στην Ουκρανία

94400df7d49539f4dcfdaa2fabecd5b2

Η Ιαπωνία ενώνει δυνάμεις με τους δυτικούς συμμάχους της στην απέλαση ορισμένων Ρώσων από τη χώρα λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, ανέφεραν την Παρασκευή τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Οκτώ Ρώσοι, μεταξύ των οποίων διπλωμάτες, θα κληθούν να εγκαταλείψουν τη χώρα, ανέφερε το ιαπωνικό υπουργείο Εξωτερικών σε δήλωση στο Kyodo News.

Οι ΗΠΑ και οι ευρωπαϊκές χώρες απέλασαν δεκάδες Ρώσους διπλωμάτες στο πλαίσιο μιας σειράς μέτρων που ελήφθησαν κατά της Μόσχας από τότε που κήρυξε τον πόλεμο στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου.

Το Τόκιο έχει επίσης επιβάλει κυρώσεις και έχει δηλώσει ότι σχεδιάζει να τερματίσει την εξάρτησή του από τις ρωσικές εισαγωγές ενέργειας, αλλά μέχρι στιγμής έχει ακολουθήσει προσεκτική πορεία στο θέμα.

Η κίνηση της Ιαπωνίας να εκδιώξει Ρώσους έρχεται αφότου η Μόσχα διοργάνωσε διεθνή επενδυτική έκθεση στα αμφισβητούμενα νησιά Κουρίλ στην περιοχή της Άπω Ανατολής, τα οποία διεκδικεί επίσης το Τόκιο.

Η Ρωσία διέκοψε τις διαπραγματεύσεις για τη διαμάχη αφού η Ιαπωνία έλαβε πολλά μέτρα εναντίον της για τον πόλεμο της Ουκρανίας.