Τούρκος πολιτικός: Λύση στην Κύπρο χωρίς δύο κράτη είναι «μη λύση»

«Λύση στην Κύπρο εκτός του πλαισίου των δύο κρατών συνιστά μη λύση»

9991DAC8 395A 4E37 B6FE E282465CA726

«Λύση στην Κύπρο εκτός του πλαισίου των δύο κρατών συνιστά μη λύση», ισχυρίστηκε ο βουλευτής του Κόμματος Ευημερία Ξανά (Yeniden Refah Partisi) Ντογάν Μπεκίν.

Σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, ο βουλευτής, το κόμμα του οποίου υποστηρίζει την Κυβέρνηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με ανακοίνωσή του που δημοσιεύθηκε στον ιστότοπο του κόμματος καταδίκασε την στάση της ΟΥΝΦΙΚΥΠ κατά την διάρκεια των γεγονότων στην Πύλα στις 18 Αυγούστου.

«Καταδικάζουμε έντονα την στάση των στρατιωτών της Ειρηνευτικής Δύναμης των Ηνωμένων Εθνών που επενέβησαν στην κατασκευή του δρόμου Πύλας – Άρσους εντός της κυριαρχίας της τδβκ», λέει, αναφερόμενος στο ψευδοκράτος.

«Το κύριο καθήκον της Ειρηνευτικής Δύναμης των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο είναι να αντιμετωπίζει ισότιμα και τις δύο πλευρές και όχι να ενεργεί εκ μέρους των Ελληνοκυπρίων. Θεωρούμε ευθύνη μας να υπερασπιζόμαστε τα ιστορικά δικαιώματα της χώρας μας στο νησί, κάθε είδους νόμιμα δικαιώματα και την ασφάλεια των Τουρκοκυπρίων στην Κύπρο, η οποία αποτελεί εθνική υπόθεση» συνεχίζει.

«Θα θέλαμε να δηλώσουμε ότι οι Τουρκοκύπριοι δεν πρέπει πλέον να θεωρούνται μειονότητα από τα Ηνωμένα Έθνη και την διεθνή κοινότητα, αλλά ανεξάρτητο κράτος με κυριαρχικά δικαιώματα. Από εδώ και στο εξής, κάθε αναζήτηση λύσης εκτός από την ύπαρξη της τδβκ θα οδηγεί μόνο στην μη λύση» λέει.

Πηγή: ΚΥΠΕ