Έρχονται οι προσωπικές πινακίδες αυτοκινήτων

CEB1 29 Ειδήσεις
CEB1 237 Ειδήσεις

Την έγκρισή της έδωσε η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Συγκοινωνιών στο νομοσχέδιο που επιτρέπει στους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων να φτιάξουν πινακίδες, με τα γράμματα και τα νούμερα που επιθυμούν.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος», το νομοσχέδιο που είχε εγκριθεί από το Υπουργικό συμβούλιο εδώ και δύο χρόνια, τέθηκε ενώπιον της Επιτροπής αρχικά αμέσως μετά τις βουλευτικές εκλογές του 2016 και στη συνέχει χθες.

Εκείνο που προβλέπεται, είναι ότι με την καταβολή σχετικού τιμήματος, ο ενδιαφερόμενος ιδιοκτήτης αυτοκινήτου θα έχει τη δυνατότητα μέσω δημοπρασίας, να αποκτήσει την προσωπική του πινακίδα, η οποία μάλιστα θα ανήκει στον πολίτη και όχι στο όχημα.

Στόχος της εν λόγω κίνησης είναι ότι ο κάτοχος ενός οχήματος να μπορεί να μεταβιβάσει τις πινακίδες σε άλλο όχημα, να τις μεταφέρει σε άλλο όχημα ή να τις πωλήσει. Οι διαδικασίες αυτές, ασφαλώς, θα χρειάζονται τη σχετική έγκριση του Υπουργείου.

Όσον αφορά στις προδιαγραφές, οι προσωπικά διαμορφωμένες πινακίδες θα μπορούν να έχουν μέχρι και οκτώ ψηφία και αριθμούς συνολικά και θα έχουν το μέγεθος των ψηφίων των υφιστάμενων κοινών πινακίδων αυτοκινήτων.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η εν λόγω πρακτική έχει αποδειχτεί σκέτος θησαυρός, καθώς το κράτος έχει να εισπράττει από τις διαδικασίες, ενώ πολλές φορές το κόστος μιας πινακίδας φτάνει να είναι πιο ακριβό από το ίδιο το όχημα.

Η ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου από τη Βουλή, αναμένεται να αυξήσει τα έσοδα του Τμήματος Οδικών Μεταφορών και του Υπουργείου Μεταφορών, λόγω των πλειστηριασμών.

Πηγή: Φιλελεύθερος