Κατατέθηκε ο θεμέλιος λίθος ανάπλασης του παραλιακού μετώπου Αγίας Νάπας

CEB1 3 Γιάννης Καρούσος, Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου, Σωκράτης Χάσικος
CEB1 1125 Γιάννης Καρούσος, Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου, Σωκράτης Χάσικος

Με την κατάθεση χθες, Δευτέρα 21 Νοεμβρίου του θεμέλιου λίθου από τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Σωκράτη Χάσικο αρχίζουν και επίσημα οι κατασκευαστικές εργασίες της Α΄ Φάσης του ΄Εργου Βελτίωση/Αναβάθμιση του Παραλιακού Μετώπου Αγίας Νάπας οι οποίες θα ολοκληρωθούν μέχρι τα τέλη Μαϊου του 2018.

΄Όπως ανέφερε στο χαιρετισμό του ο Υπουργός Εσωτερικών το έργο έχει ως στόχο και σκοπό την αισθητική, ποιοτική και κοινωνικοοικονομική αναβάθμιση της ευρύτερης περιοχής, με τη δημιουργία διευκολύνσεων για ψυχαγωγία, αναψυχή, άθληση και ξεκούραση. Τις τελευταίες δεκαετίες είπε η διαχείριση και ο σχεδιασμός των υπαίθριων χώρων απασχολεί όλο και περισσότερες αρμόδιες αρχές και οικολογικές οργανώσεις.

«Η ύπαρξη υπαίθριων χώρων εντός του αστικού, επηρεάζει θετικά όλους τους τομείς της αστικής διαβίωσης, συμβάλλοντας στη διατήρηση του φυσικού περιβάλλοντος και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής». Γι’ αυτό πρόσθεσε το μεγαλεπήβολο αυτό Πολεοδομικό ΄Εργο, προσβλέπει στην ορθολογιστική οργάνωση του παραλιακού μετώπου της περιοχής, δημιουργώντας φιλόξενους χώρους κοινωνικών και αθλητικών δραστηριοτήτων.

Ο κ. Υπουργός στο τέλος της ομιλίας του εξέφρασε τα ειλικρινή συγχαρητήριά του στο Δήμαρχο κ. Γιάννη Καρούσο και το Δημοτικό Συμβούλιο για την μέχρι τώρα πορεία, καθώς και για τη συνεχή δράση τους με γνώμονα πάντοτε όπως τόνισε την ουσιαστική αναβάθμιση του Δήμου.

CEB16 Γιάννης Καρούσος, Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου, Σωκράτης Χάσικος

Στην ομιλία του ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Καρούσος ανέφερε ότι είναι ένα έργο το οποίο διεκδίκησε ο Δήμος δυναμικά και το οποίο έπρεπε να υπάρχει εδώ και δεκαετίες στην Αγία Νάπα. Ο σχεδιασμός του επεσήμανε ξεκίνησε από τα προηγούμενα δημοτικά συμβούλια και ιδιαίτερα από τον αείμνηστο Νάκη Τσόκκο, τον οποίο τιμούμε και δεν θα ξεχάσουμε ποτέ. Παρόλες τις προσπάθειες του μακαριστού Δημάρχου και των προηγούμενων Δημοτικών Συμβουλίων το έργο παρέμεινε στα συρτάρια και δεν προχωρούσε.

CEB12 Γιάννης Καρούσος, Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου, Σωκράτης Χάσικος

«Επιτέλους πρόσθεσε σήμερα αρχίζει η υλοποίηση και μάλιστα σε μία περίοδο όπου ο Δήμος μπορεί να βάλει και ο ίδιος την δική του συνεισφορά που είναι το 1/3 του έργου, λόγο των εξαιρετικών οικονομικών του, αφού στα τελευταία 3.5 χρόνια πετύχαμε να αυξήσουμε τα έσοδα μας κατά 3εκ ευρώ περίπου και τα πλεονάσματα μας από μηδενικά σε 2,4εκ με αποτέλεσμα ο Δήμος μας πλέον να στέκει πάνω σε γερά θεμέλια και να μπορεί να επενδύει σε σημαντικά έργα υποδομής».

Το όραμα μας δήλωσε είναι να καταστήσουμε την Αγία Νάπα ως το καλύτερο και πιο κοσμοπολίτικο Μεσογειακό τουριστικό θέρετρο στο οποίο οι επισκέπτες θα το απολαμβάνουν, οι επιχειρήσεις και οι επαγγελματίες θα ευημερούν και οι κάτοικοι θα είναι περήφανοι. Για να πετύχουμε την υλοποίηση του οράματος μας χρησιμοποιούμε τη στρατηγική της ολοκληρωμένης τουριστικής εμπειρίας, που στόχος της είναι ο κάθε επισκέπτης με την επιστροφή στη χώρα του να φεύγει με τέτοιες αναμνήσεις και εμπειρίες ούτως ώστε να επιθυμεί να ξανά επισκεφθεί την Αγία Νάπα, δηλαδή να
παίρνει και λίγη Αγία Νάπα μαζί του. Γι’ αυτό είπε ξεκινήσαμε να μετατρέπουμε την Αγία Νάπα στην πόλη των πάρκων, των μνημείων και των σημείων αναφοράς όπως το πάρκο γλυπτικής, τον κακτόκηπο, τα σημείο αναφοράς της γοργόνας, του ψαρά και της αγρότισσας, την πλατεία του αγρότη, το μνημείο δημιουργίας της Αγίας Νάπας στο κέντρο και πολλά άλλα.

CEB14 Γιάννης Καρούσος, Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου, Σωκράτης Χάσικος

«Το παραλιακό μέτωπο όμως μαζί με την Μαρίνα της Αγίας Νάπας αποτελούν μεγαλεπήβολα έργα, τα οποία διεκδικούσαμε εδώ και δεκαετίες και πετύχαμε την έναρξη τους. Σε συνδυασμό με τα έργα του Αστικού Κέντρου που βρίσκονται σε πορεία υλοποίησης όπως η ανάπλαση του Μοναστηριού, των οδών Γιαννάκη Παππουλλή και Τεύκρου Ανθία καθώς και το θεματικό Περιβαλλοντικό πάρκο μας φέρνουν ακόμα πιο κοντά στο Όραμα μας για να καταστήσουμε την Αγία Νάπα ως το καλύτερο και πιο κοσμοπολίτικό Μεσογειακό τουριστικό θέρετρο».

«Σήμερα τοποθετούμε το θεμέλιο λίθο για την έναρξη της Α’ Φάσης του παραλιακού όμως απώτερος μας στόχος τόνισε είναι η ενοποίηση του παραλιακού μετώπου από την Αγία Θέκλα μέχρι και τον Κόννο, γ αυτό και τους επόμενους μήνες θα προκηρύσσουμε σε συνεργασία με το ΕΤΕΚ αρχιτεκτονικό διαγωνισμό ούτως ώστε να επιλεγεί η καλύτερη πρόταση με βάση το όραμα μας».

CEB15 Γιάννης Καρούσος, Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου, Σωκράτης Χάσικος

Τέλος ο κ. Καρούσος ευχαρίστησε θερμά μέσω του κ. Χάσικου τον ΠτΔ την Κυβέρνηση και τον ίδιο τον Υπουργό για τη στήριξη που έχουν δώσει μέχρι σήμερα στην Αγία Νάπα. Το γεγονός κατέληξε ότι μας έχετε χαρακτηρίσει ως αστικό κέντρο, και τα €13,500,000 που δόθηκαν για νέα έργα ανάπτυξης επιβεβαιώνουν το γεγονός ότι αναγνωρίζετε πλέον η σημασία και η συνεισφορά της Αγίας Νάπα στην οικονομία της Κύπρου.

Σημειώνεται ότι το πρώτο μέρος των κατασκευαστικών εργασιών περιλαμβάνει την αναβάθμιση του υφιστάμενου πεζόδρομου με ταυτόχρονη δημιουργία παράλληλου δικτύου ποδηλατόδρομου μήκους 1500 μέτρων, χώρους για δημιουργική παιδική απασχόληση, εξέδρα για υπαίθριες δραστηριότητες και δύο αποβάθρες. Τροχιοδρομείται, παράλληλα η υλοποίηση χώρων διεθνών αθλοπαιδιών, όπως γήπεδα beach volley, beach soccer και scatepark με τους απαραίτητους υποστηρικτικούς χώρους και μεγάλο χώρο στάθμευσης.

Το κόστος της Α΄ Φάσης υπολογίζεται να ανέλθει στα 2.6εκ ευρώ εκ των οποίων τα 2/3 θα καλυφθούν από το κράτος και το υπόλοιπο 1/3 από το Δήμο Αγίας Νάπας.

CEB13 Γιάννης Καρούσος, Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου, Σωκράτης Χάσικος

SotiraNews