Αγία Νάπα: Εγκαίνια έκθεσης ζωγραφικής του Αντρέα Ιωαννίδη και Άνδρεα Χαραλαμπίδου

Ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας κ. Χρίστος Ζαννέττου θα τελέσει τα εγκαίνια

kentroseferis exclusive, ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ, Εγκαίνια έκθεσης ζωγραφικής

Εγκαίνια έκθεσης ζωγραφικής των καλλιτεχνών Αντρέα Ιωαννίδη και Άνδρεας Χαραλαμπίδου στο Πολιτιστικό Κέντρο Αγίας Νάπας «Γιώργος Σεφέρης».

Ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας κ. Χρίστος Ζαννέττου θα τελέσει την Πέμπτη 08 Αυγούστου 2024, στο Πολιτιστικό Κέντρο Αγίας Νάπας «Γιώργος Σεφέρης», η ώρα 8:00 μ.μ., τα εγκαίνια ζωγραφικής των καλλιτεχνών Αντρέα Ιωαννίδη και ΄Ανδρεας Χαραλαμπίδου.

Ο Αντρέας Ιωαννίδης κατάγεται από την Αμμόχωστο και το καλλιτεχνικό του ψευδώνυμο είναι Artiste Antre. Ασχολείται με την ζωγραφική για εικοσιοκτώ και πλέον χρόνια κι έχει στο ενεργητικό του εβδομήντα σόλο και ομαδικές εκθέσεις στην Κύπρο και στο εξωτερικό όπως και πολλά βραβεία και διακρίσεις. Είναι ένας καλλιτέχνης, ο οποίος εργάζεται στα πλαίσια δύο διαφορετικών τρόπων έκφρασης – η μία γραμμή είναι τα λεγόμενα κυβιστικά, όπου δημιουργεί γεωμετρικά σχήματα με καθαρές μορφές, διαμελισμένα με απαλές πινελιές και επίπεδα έντονων χρωμάτων. Η άλλη γραμμή βασίζεται στην ψυχολογία και στην ψυχοθεραπεία, όπου μετά από συστηματική μελέτη της ανθρώπινης ψυχολογίας εδώ δεκαπέντε χρόνια, βλέπουμε έργα με τραχιές αφηρημένες πινελιές και φανταχτερά χρώματα που θυμίζουν αφαιρετικό εξπρεσιονισμό. Τώρα δημιουργεί μια καινούργια σειρά βασισμένη στον σουρεαλισμό όπου δεν πιάνεται με την λεπτομέρεια, βασίζεται στην ελεύθερη γραμμή στοχεύοντας να ταράξει τον εσωτερικό κόσμο του θεατή προβάλλοντας τον δικό του εσωτερικό κόσμο.

Η ´Αντρεα Χαραλαμπίδου γεννήθηκε στο Λονδίνο. Πήρε πτυχίο Υαλοτεχνίας και Φυσητού Γυαλιού στο Darmstadt της Γερμανίας το 1992. Δούλεψε ως υαλοτεχνίτης σε εταιρία κατασκευής γυάλινων οργάνων χημείας στη Γερμανία. Με την επιστροφή της στην Κύπρο άνοιξε το δικό της εργαστήρι όπου εργάστηκε, δίδαξε και παρουσίασε τα έργα της σε ομαδικές και σόλο εκθέσεις.

Συνέχισε την εκπαίδευση της παρακολουθώντας διάφορα σεμινάρια και εργαστήρια γνωστών καλλιτεχνών στο εξωτερικό, εμπλουτίζοντας τις γνώσεις της με καινούργιες τεχνικές, με όραμα την ανάπτυξη και εξέλιξη της στον τομέα του χυτού γυαλιού. Η ίδια δηλώνει ότι τα έργα της είναι εμπνευσμένα από συναισθήματα που πηγάζουν από ρωγμές και κανάλια, χρόνια ριζωμένα στον πυρήνα της ύπαρξης και κατά συνέπεια της ανθρώπινης πραγματικότητας από το ξεκίνημα της.

Φαίνεται σ΄αυτά διάχυτη η ανάγκη έκφρασης της βαθύτερης πνευματικής σύνδεσης του ανθρώπου με τη φύση και τον εαυτό του, με πράγματα μη ορατά, πράγματα άυλα και ανέγγιχτα, πέρα από τον ρεαλισμό. Είναι ένα ταξίδι από την αρχή του χρόνου, από τη γέννηση της ύπαρξης μας. Στα πιο πρόσφατα της έργα συνυπάρχουν αρμονικά ποικίλες και πρωτότυπες τεχνικές υαλουργίας και φωτισμού των γλυπτών. H δουλειά της είναι αφιερωμένη στην ψυχή και στο μυαλό που αποδίδονται μέσα από την καθαρότητα και πλαστικότητα του γυαλιού.

Στο ενεργητικό της έχει τέσσερις ατομικές εκθέσεις και διάφορες ομαδικές εκθέσεις στην Κύπρο και στο εξωτερικό. Η ΄Ανδρεα Χαραλαμπίδου είναι μία καλλιτέχνης της οποίας η δουλειά περιστρέφεται γύρω από το γυαλί. Έχοντας πειραματιστεί χρόνια με διάφορες τεχνικές έχει καταλήξει σε συγκεκριμένες τεχνικές, οι οποίες της δίνουν το περιθώριο να δημιουργήσει τα δικά της ξεχωριστά γλυπτά. ´Αμμος και φωτιά τα κύρια συστατικά που της δίνουν άπειρες δυνατότητες να δημιουργήσει διάφορες υφές, σχήματα, μορφές και καμπύλες στα έργα της.

Την έχει συναρπάσει το αφαιρετικό, το οποίο βλέπουμε να αποτυπώνεται στις δημιουργίες της. Στόχος της η συνεχής εξέλιξη και η δημιουργία μοναδικών γλυπτών. Στα έργα της φαίνεται διάχυτη η ανάγκη έκφρασης της βαθύτερης πνευματικής σύνδεσης του ανθρώπου με την φύση και τον βαθύτερο εαυτό του, με πράγματα μη ορατά, πράγματα άυλα και ανέγγιχτα, πέρα από τον ρεαλισμό.

Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2024.

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα – Παρασκευή 10:00π.μ-3:00μ.μ.

454415478 521575160402236 949943123554944784 n exclusive, ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ, Εγκαίνια έκθεσης ζωγραφικής