Αγία Νάπα: Με Αρετή Κετιμέ και Στέφανο Πελεκανή το 6ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Γεύσεων

Ανακοίνωσε καλλιτέχνες το 6ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Γεύσεων

ketime 6ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Γεύσεων, exclusive

Οι σπουδαίοι καλλιτέχνες της Παραδοσιακής Μουσικής Αρετή Κετιμέ και Στέφανος Πελεκανής στο 6ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Γεύσεων Αγίας Νάπας. Θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 09-11 Αυγούστου στην Κεντρική Πλατεία του Δήμου.

Ο Δήμος Αγίας Νάπας διοργανώνει για 6η συνεχή χρονιά στην Κεντρική του Πλατεία, από τις 09-11 Αυγούστου 2024, το Φεστιβάλ Παραδοσιακών Γεύσεων και υπόσχεται με το πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα που έχει καταρτίσει αλλά και με τις διάφορες δραστηριότητες/ χειροτεχνίες όπως παραδοσιακή μαχαιροποιία, δεσίματος παραδοσιακής καρέκλας, καλαθοπλεχτική κλπ., τα περίπτερα που θα λειτουργούν στο χώρο με γνήσια παραδοσιακά κυπριακά προϊόντα και εδέσματα, να χαρίσει στους ντόπιους και ξένους επισκέπτες αξέχαστες στιγμές και μοναδικές εμπειρίες.

Τα εγκαίνια θα τελέσει την Παρασκευή 9 Αυγούστου η ώρα 8:00 μ.μ. ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Ανδρέας Α. Γρηγορίου και το Φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα της Έντιμης Υπουργού Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Δρ. Μαρίας Παναγιώτου.
Το καλλιτεχνικό μέρος του προγράμματος της πρώτης μέρας, Παρασκευή 09 Αυγούστου, αρχίζει με την Μουσικοχορευτική Παράσταση «Του τόπου μας Πατήματα» από τον Πολιτιστικό ΄Ομιλο «Η Παράδοση» του Δημοτικού Διαμερίσματος Λιοπετρίου, ακολουθούν οι χαιρετισμοί από τον Δήμαρχο Αγίας Νάπας κ. Χρίστο Ζαννέττου και τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Ανδρέα Α. Γρηγορίου και η συναυλία «Παιδεμοί του ΄Ερωτα» με τους Κύπριους Καλλιτέχνες Λίζα Θεοφάνους, Δημήτρη Μεσημέρη και Λευτέρη Πιτσιλλίδη, τους οποίους θα συνοδεύει 7μελές Μουσικό Σχήμα.

Με την Μουσικοχορευτική Παράσταση Κυπριακού Παραδοσιακού Γάμου που θα παρουσιάσει ο Χορευτικός ΄Ομιλος Ενηλίκων και Παιδιών του Δημοτικού Διαμερίσματος Σωτήρας, αρχίζει η δεύτερη βραδιά του Φεστιβάλ (Σάββατο 10 Αυγούστου). Ακολουθεί η συναυλία «Παράδοση ψυχής» με τους αγαπημένους καλλιτέχνες της παράδοσης Αρετή Κετιμέ και Στέφανο Πελεκανή, οι οποίοι ενώνουν τις φωνές και τις ψυχές τους δημιουργώντας μια γέφυρα που ενώνει κάθε γωνιά του ελληνικού χώρου, από την Κύπρο μέχρι την ΄Ηπειρο, από την Θράκη στην Κρήτη και από την Μικρά Ασία, τα Δωδεκάνησα, τον Πόντο και την Κωνσταντινούπολη, στα Επτάνησα και την Κάτω Ιταλία.

Με αφιέρωμα στην Μούσα της Κυπριακής Παράδοσης Κυριακού Πελαγία, το οποίο θα κάνουν με την Μουσικοχορευτική Παράστασή τους ο Χορευτικός ΄Ομιλος του Δήμου Αγίας Νάπας και το Χορευτικό Συγκρότημα «Κίμων» Ξυλοτύμπου αρχίζει η τρίτη και τελευταία ημέρα (Κυριακή 11 Αυγούστου) του 6ου Φεστιβάλ

Παραδοσιακών Γεύσεων. Η βραδιά θα κλείσει με την συναυλία και Μουσικοχορευτική Παράσταση «Οι Ρίζες μας».
Η είσοδος στο 6ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Γεύσεων είναι ελεύθερη για το κοινό.

Δείτε online το αναλυτικό πρόγραμμα εκδηλώσεων ΕΔΩ

453484006 516562547570164 6458619515374277670 n 6ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Γεύσεων, exclusive