Ως δαμέ κ. Γενικέ Εισαγγελέα

«Το Αλ Τζαζίρα, που βρίσκεται στην υπηρεσία των τουρκικών συμφερόντων φρόντισε να περάσει στην κοινή γνώμη εικόνες και να δημιουργήσει εντυπώσεις σε βάρος κάποιων συμπολιτών μας με απώτερο σκοπό να τους εξουδετερώσει κι ως πολιτικούς παράγοντες και ως ανθρώπους.»

6606

Άρθρο: Κρις Μιχαήλ / Σημερινή

Οι νομικοί κύκλοι της χώρας μας παρακολουθούν ενεοί με ανοικτό το στόμα τους χειρισμούς του Γενικού Εισαγγελέα στο θέμα που δημιουργήθηκε με το γνωστό ρεπορτάζ του φιλοτουρκικού καναλιού Αλ Τζαζίρα. Ήδη επιφανείς νομικοί, ακόμα και δημοσίως διαφώνησαν με τους χειρισμούς και ζητούν διαφάνεια και λογοδοσία για τις ενέργειες του κ. Γ. Εισαγγελέα. Κύρια επίκριση οι καθυστερήσεις στις έρευνες και η μη προστασία των υπόπτων που αφήνονται βορά στα αδηφάγα μέσα μαζικής ενημέρωσης αλλά και στην κοινή γνώμη.

Προσωπικά κ. Γενικέ είχα την ευκαιρία να δω μεγάλο μέρος του γνωστού βίτεο, όπως ασφαλώς το είδατε κι εσείς. Αυτά που είδα πραγματικά με συγκλόνισαν. Χωρίς υπερβολή. Αυτό που εύκολα διαπίστωσα καίτοι δεν είμαι νομικός, αλλά εύκολα το διακρίνει ακόμα και ο πιο αδαής, είναι ότι εδώ και χρόνια διαπράττεται ένα έγκλημα σε βάρος τεσσάρων συνανθρώπων μας. Κι όχι μόνο εσείς δεν τους προστατεύεται, αλλά με τις πράξεις και παραλείψεις σας ενθαρρύνεται την ανθρωποφαγία.

Το Αλ Τζαζίρα, που βρίσκεται στην υπηρεσία των τουρκικών συμφερόντων φρόντισε να περάσει στην κοινή γνώμη εικόνες και να δημιουργήσει εντυπώσεις σε βάρος κάποιων συμπολιτών μας με απώτερο σκοπό να τους εξουδετερώσει κι ως πολιτικούς παράγοντες και ως ανθρώπους. Εντοπίσθηκαν οι αδύνατοι κρίκοι και τους φόρτωσαν αμαρτίες άλλων, έτσι ώστε να καλυφθούν οι πομπές και αμαρτίες κάποιων άλλων διεφθαρμένων και κλεφτών. Έπρεπε ο λαός να αποπροσανατολιστεί από τους πραγματικούς ενόχους. Έπρεπε, για τα μάτια της διεθνούς κοινής γνώμης που είχε απαυδήσει με όσα με άξονα το πρόγραμμα πώλησης διαβατηρίων γίνονταν, να προβληθούν κάποιοι αποδιοπομπαίοι τράγοι. Και βρέθηκαν οι γνωστοί τέσσερις μετά από συμπαιγνία, ραδιουργίες και μηχανορραφίες.

Εσείς κ. Γενικέ Εισαγγελέα έπρεπε να ήσασταν διπλά και τριπλά προσεκτικός με το θέμα. Για τον απλούστατο λόγο ότι κι εσείς σε ορισμένες περιπτώσεις υπήρξατε θύμα ανθρωποφαγίας. Οφείλατε να είχατε λάβει τα απαραίτητα μηνύματα κι όχι να επιμένετε στη δίωξη τριών ανθρώπων, αφού στο μεταξύ ευτυχώς καταλήξατε στην απόφαση να αποσύρετε τις κατηγορίες από ένα εκ των τεσσάρων.

Αυτός ο ένας, ο δικηγόρος Ανδρέας Πιτάτζης στωικά υπέμεινε τον πολύχρονο διασυρμό. Τα τελευταία χρόνια υπέστη τα πάνδεινα, αλλά αξιοπρεπώς, υπεύθυνα και επαγγελματικά φερόμενος επιδεικνύοντας ιώβειο υπομονή περίμενε τη μεγάλη ώρα της δικαίωσης. Αν ο κ. Πιττάτζης δημοσιοποιούσε το 50% του αμοντάριστου υλικού που είχε στη διάθεσή του, η πλειοψηφία του κόσμου θα μεταστρεφόταν υπέρ του και υπέρ των άλλων τριών κατηγορουμένων. Δεν το έκανε όμως σεβόμενος τις διαδικασίες και τους νόμους της πατρίδος του.

Προτίμησε να τραβήξει τον δικό του Γολγοθά, βαστάζοντας τον σταυρό που αδίκως του φόρτωσαν. Εγώ που είδα το υλικό με το οποίο ο κ. Πιττάτζης εύκολα βγαίνει από το κάδρο οποιασδήποτε κατηγορίας ένα έχω να πω. Έπαινοι και μπράβο του αξίζουν που φέρθηκε υπεύθυνα και τήρησε το απόρρητο, δεχόμενος ο ίδιος όλα τα κτυπήματα και τις κατηγορίες που πανταχόθεν εκτοξεύονταν σε όλο αυτό το διάστημα.

Προσωπικά επειδή είχα την ευκαιρία να δω το υλικό αυτό πρόσφατα, επαναλαμβάνω ότι συγκλονίστηκα. Και συγκλονίστηκα κυρίως από την αφέλεια κάποιων, τη σπουδή και την ελαφρότητά τους να αδράξουν τη δήθεν ευκαιρία για να διασύρουν πρόσωπα, να σπιλώσουν υπολήψεις και να δολοφονήσουν χαρακτήρες. Κι όλα αυτό σε συμπαιγνία με το τουρκόφιλο Αλ Τζαζίρα. Και με απώτερο σκοπό να ελαφρύνουν τη θέση των πραγματικών ενόχων και εγκληματιών που διέσυραν την Κύπρο.

Και είναι εδώ που διαπορεί κανείς με τη δική σας επιμονή να οδηγήσετε την υπόθεση ενώπιον του Δικαστηρίου γνωρίζοντας ότι δεν μπορεί να στηριχθεί νομικά. Βλέπουμε να διώκεται αδίκως ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης και ο πρώην βουλευτής, δικηγόρος Χριστάκης Τζιοβάνης. Χωρίς στοιχεία, μόνο με τη φαρσοκωμωδία που έστησε ο Αλ Τζαζίρα. Να τιμωρηθεί ο κ. Συλλούρης που από τα νιάτα του αγωνίζεται και προσφέρει στον τόπο, ακόμα και από το δεύτερο στην ιεραρχία αξίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας. Να τιμωρηθεί ο κ. Τζιοβάνης οποίος μεταξύ άλλων ως επιχειρηματίας τόσα και τόσα πρόσφερε. Η κοινή γνώμη στην περιοχή Παραλιμνίου-Αγίας Νάπας τον θεωρούν ευεργέτη τους αφού συνέβαλε στην ανάκαμψη της οικονομίας. Από τις επιχειρήσεις του ζουν δυο και πλέον χιλιάδες πρόσωπα.

Το επαναλαμβάνω κ. Γενικέ μετά λόγου γνώσεως: Αυτή η φαρσοκωμωδία πρέπει να λήξει. Και να λήξει σύντομα γιατί παρατράβηξε. Μην επιμένετε να επιβεβαιώσετε ότι όντως ισχύει το This is Cyprus. Το πραγματικό, επίμαχο βίτεο τεκμηριώνει άλλα από εκείνα που εντέχνως αφέθηκαν να βγουν προς τα έξω για να δημιουργήσουν κλίμα σε βάρος των τεσσάρων που τώρα έγιναν τρεις.

Υ.Γ.: Είναι τουλάχιστον περίεργη η επιμονή κάποιων και εσάς να θυσιαστούν τρία πρόσωπα σαν αποδιοπομπαίοι τράγοι σε αντάλλαγμα για όσα απαράδεχτα έγιναν με το πρόγραμμα των διαβατηρίων και τον συνεπαγόμενο διασυρμό της Κύπρου. Οι πραγματικοί ένοχοι κ. Γενικέ απολαμβάνουν και το ξέρετε, ανενόχλητοι τους καρπούς της βρόμικης δουλειάς τους.