Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου φέρνει το κοινό σε επαφή με την πιο συναρπαστική τεχνολογία της εποχής μας: την Τεχνητή Νοημοσύνη!
Μέσα από μια νέα σειρά εργαστηρίων με τίτλο “Demystifying AI: Η εργαλειοθήκη της τεχνητής νοημοσύνης”, οι συμμετέχοντες θα μάθουν να χρησιμοποιούν βασικά εργαλεία AI και θα ανακαλύψουν πώς αυτά μπορούν να εφαρμοστούν στην καθημερινή τους ζωή και στην εργασία τους.
Έχεις ακούσει ποτέ για ΑΙ αλλά δεν ξέρεις πώς ακριβώς μπορείς να το χρησιμοποιήσεις; Στα εργαστήρια μας θα σου δείξουμε πως μπορείς να αξιοποιήσεις την τεχνητή νοημοσύνη, από την εργασία έως τη διασκέδαση και από την καθημερινότητα μέχρι την επαγγελματική σου ανέλιξη.
Στα εργαστήρια θα αναλύσουμε πού και πώς μπορείς να αξιοποιήσεις τις δυνατότητες της Τεχνητής Νοημοσύνης, είτε ψάχνεις λύσεις για το project σου είτε απλώς θες να ανακαλύψεις νέους τρόπους να κάνεις την καθημερινότητά σου πιο εύκολη και παραγωγική. Μαζί, θα μάθουμε να αναγνωρίζουμε τα προβλήματα που μπορούν να λυθούν με AI και θα εξερευνήσουμε πώς να τα προσεγγίζουμε με τον καλύτερο τρόπο!
Είσαι έτοιμος να ξεκλειδώσεις τη γνώση που φέρνει η τεχνητή νοημοσύνη;
Βασικές θεματικές του εργαστηρίου:
Τι είναι η Τεχνητή Νοημοσύνη; Σύντομη ιστορία και εισαγωγή στις βασικές αρχές του AI, με έμφαση στο πώς αυτή έχει εξελιχθεί και πού χρησιμοποιείται σήμερα.
Πότε και πώς να χρησιμοποιήσετε την Τεχνητή Νοημοσύνη στη καθημερινότητα και την εργασία? Πότε ένα εργαλείο AI είναι η σωστή προσέγγιση
Εργαλεία AI και πώς να τα επιλέξετε. Θα εξεταστούν πρακτικές περιπτώσεις όπου εργαλεία AI μπορούν να προσφέρουν λύσεις σε καθημερινές ανάγκες. Παραδείγματα από διαφορετικούς τομείς όπως η ανάλυση δεδομένων (data analysis), η αυτοματοποίηση εργασιών (automation), η δημιουργικότητα, και η βελτίωση αποφάσεων (decision making).
Ηθικές και κοινωνικές επιπτώσεις: Συζήτηση των ηθικών ζητημάτων που προκύπτουν από τη χρήση του AI και πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε αυτές τις προκλήσεις με υπεύθυνο τρόπο.
Το μέλλον του AI: Αναδυόμενες τάσεις και καινοτομίες στην Τεχνητή Νοημοσύνη, και πώς αυτές θα επηρεάσουν τις επόμενες δεκαετίες.
Εκπαιδεύτρια των εργαστηρίων είναι η Δρ. Τζωρτζίνα Τρύφου, μηχανικός μηχανικής μάθησης (Machine Learning Engineer), με διδακτορικό στην αυτόματη αναγνώριση ομιλίας (automatic speech recognition) και πολυετή εμπειρία στην εφαρμογή AI σε υπηρεσίες cloud και streaming. Ειδικεύεται στη χρήση προηγμένων μοντέλων ΑΙ για την επίλυση πραγματικών προβλημάτων και τη βελτίωση των τεχνολογικών υποδομών ώστε να υποστηρίζουν τέτοιες λύσεις.
Τα εργαστήρια είναι δωρεάν. Δήλωσε συμμετοχή τώρα!
Σωτήρα 14 Νοεμβρίου 18:00- 20:00 Δήλωση Συμμετοχής