BEER TALKS: Δρ Πέτρος Καραγιάννης: Οι απειλές, η επιδημιολογική ομάδα, η Αμμόχωστος & το ξενοδοχείο στον Πρωταρά (ΒΙΝΤΕΟ-ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ)

Ο καθηγητής Μοριακής Ιολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και μέλος της Επιδημιολογικής Ομάδας, Δρ Πέτρος Καραγιάννης στο Beer Talks.

petroskarayiannis Beer Talks, exclusive, Πέτρος Καραγιάννης

Ο καθηγητής Μοριακής Ιολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και μέλος της Επιδημιολογικής Ομάδας, Δρ Πέτρος Καραγιάννης στο Beer Talks που προβάλλεται στο Famagusta.News και στον Μαρίνο Παυλικκά. Μιλά για την πανδημία, τις απειλές που δέχθηκε από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τη δυσκολία για την απόφαση του πρώτου lockdown, τη ζωή την Αγγλία, το ξενοδοχείο στον Πρωταρά, την οικογένειά του καθώς και για την πολυαγαπημένη του πόλη της Αμμοχώστου.

Δείτε το πέμπτο επεισόδιο του Beer Talks που προβάλλεται μέσω του Famagusta.News στο YouTube και σε όλες τις πλατφόρμες podcast:

Ο Δρ. Πέτρος Καραγιάννης είναι καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Λευκωσίας, από το 2012. Είναι από τους επιστήμονες που τον τελευταίο χρόνο, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού που εμφανίστηκε και στην Κύπρο, καλείται συχνά από τα ΜΜΕ ως ειδικός να εξηγήσει την κατάσταση, ενίοτε συμβουλεύοντας τους πολίτες, επεξηγώντας αλλά και επαναλαμβάνοντας απαντήσεις σε ερωτήματα που του τίθενται για τον ιό αυτό, με χαμόγελο και θετική ενέργεια. Είναι καθηγητής από το 1987.

Ο Πέτρος Καραγιάννης γεννήθηκε στην Αμμόχωστο τον Ιούλιο του 1951. Αφού αποφοίτησε από το 1ο Γυμνάσιο Αρρένων Αμμοχώστου, πήγε στο Liverpool για να σπουδάσει και εμεινε στο Ηνωμένο Βασίλειο για 43 ολόκληρα χρόνια. Εργάστηκε ως καθηγητής σε πολύ σημαντικά Πανεπιστήμια και το βιογραφικό του απαρριθμεί 222 δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά και βιβλία και εκατοντάδες διαλέξεις και παρουσιασεις. Παράλληλα είναι Ευρωπαίος συντάκτης στο περιοδικό “Viral Hepatitis” από το 2003.

Είναι παντρεμένος και έχει τρια παιδιά. Το “σπιτικό” του είναι στον Πρωταρά, αλλά λόγω της εργασίας στην πρωτεύουσα μένει τις καθημερινές στο διαμέρισμα του στη Λευκωσία και το Σαββατοκύριακο απολαμβάνει την οικογενειακή θαλπωρή. Είναι φιλοτελιστής, και όταν δεν έχει να προετοιμαστεί για κάποια διάλεξη, περνά χρόνο ανανεώνοντας την συλλογή του και φροντίζοντας την. Η κηπουρική είναι ακόμη ένα από τα ενδιαφέροντα του που επίσης τον βοηθά στο να χαλαρώσει από την πιεστική του εβδομάδα.

Είναι κάτοχος πτυχίου, B.Sc. (Hons) στην Μικροβιολογία, από Πανεπιστήμιο Liverpool (1976), και επίσης κάτοχος Ph.D. στην Μικροβιολογία από Πανεπιστήμιο Liverpool (1980). Τίτλος διατριβής: Growth and nutritional requirements of Chlamydia trachomatis in tissue culture.

Είναι Reader στην Μοριακή Ιολογία (Molecular Virology) στην Ιατρική Σχολή του Imperial College London, με εδρα το St. Mary’s Hospital (1987-2012), διετέλεσε σύμβουλος σε θέματα Μοριακής Βιολογίας στο Ινστιτούτο Ιολογίας, Κουάλα Λουμπούρ, Μαλαισία (1990). Είναι Σύμβουλος σε θέματα Μοριακής Βιολογίας στο εργαστήριο μοριακής ιολογίας του Γενικού Νοσοκομείου Ιπποκράτειου, Αθήνα (1992-2010). Υπήρξε συντονιστής διεθνούς μελέτης για τη χρήση ραδιοϊσοτόπων σε διαγνωστικά εργαστήρια. Συμμετέχουσες χώρες: Κίνα, Νότια Κορέα, Μαλαισία, Ινδία, Ρωσία, Ουρουγουάη και Αργεντινή. Η μελέτη χρηματοδοτήθηκε από τον Διεθνή Οργανισμό Ατομικής Ενέργειας, με έδρα τη Βιέννη (1999-2002). Είναι Σύμβουλος της εταιρείας βιοτεχνολογίας, MicroScience 2000-07, μέλος της Εξωτερικής Επιστημονικής Επιτροπής του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής, στην Κύπρο, μέλος της Επιτροπής Επιστημονικής Αξιολόγησης του παραπάνω Ινστιτούτου (2008 και 2012), ενώ υπήρξε επίσης μέλος ενός αριθμού επιτροπών αξιολόγησης μαθημάτων πτυχίων που προσφέρονται από κολέγια και ιδιωτικά πανεπιστήμια στην Κύπρο, πριν από τη διαπίστευση (έξι φορές μέχρι τώρα). Είναι κριτής συγγραμμάτων για έγκριτα περιοδικά όπως: Hepatology, Journal of Hepatology, Journal of General Virolology, Journal of Medical Virology, Journal of Infectious Diseases, Journal of Viral Hepatitis, Gastroenterology, Clinical and Experimental Immunology, Journal of Virological Methods, Journal of Infection, Liver και άλλα, Αξιολογητής αιτήσεων που υποβάλλονταν στο Wellcome Trust ή στο Ιατρικό Συμβούλιο Έρευνας για χρηματοδότηση (MRC)(μία ανά έτος), Ευρωπαίος συντάκτης του περιοδικού της ιογενούς ηπατίτιδας (Viral Hepatitis), 2003 έως σήμερα καθώς και Πρώην μέλος της συντακτικής επιτροπής του World Journal of Gastroenterolgy και Journal of Hepatology.

Επίσης είναι Ιδρυτικό μέλος spin-out εταιρίας (RioTech Pharmaceuticals), υπήρξε μέλος της επιτροπής του Συνδέσμου Κυπρίων Επιστημόνων στο Ηνωμένο Βασίλειο για δέκα χρόνια, ενω προήδρευσε του Συνδέσμου για δύο χρόνια, υπήρξε πρόεδρος της Ελληνικής Ιατρικής Εταιρείας (δυο χρονια) και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής για πολλά χρόνια. Ήταν ακόμη, μέλος της Γραμματείας της Κυπριακής Ομοσπονδίας για 6 χρόνια, του Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου για 4 χρόνια, και της επιτροπής δραστηριοτήτων του Ελληνικού Κέντρου στο Λονδινο (1 έτος). Αξιοσημείωτη η θέση του ως προστάτης του Leukemia Society UK, υποστηρίζοντας εκδηλώσεις συγκέντρωσης χρημάτων και κινητές κλινικές για την προσέλκυση δοτων μυελού των οστών. Ήταν διοργανωτής και παρουσιαστής ιατρικών προγραμμάτων, μία φορά το μήνα, που μεταδίδοταν από το London Greek Radio. Επιπλέον υπήρξε Πρώην Αντιπρόεδρος του Παγκόσμιου Ελληνικού Βιοϊατρικού Συλλόγου. Τέλος, διετέλεσε Πρόεδρος του Συνδέσμου Αμμοχώστου της Μεγάλης Βρετανίας.

To 2009 βραβεύτηκε με αριστείο από το Imperial College στην διδασκαλία. Είναι μέλος των επιστημονικών οργανισμών Σύλλογος Γενικής Μικροβιολογίας UK (1978), Αμερικανικός Σύλλογος Μικροβιολογίας (2003), Fellow του Ινστιτούτου Ιατρικών Εργαστηριακών Επιστημών (FIMLS) (1980), Μέλος του Royal College of Pathologists (MRCPath) (1990), Fellow του Royal College of Pathologists (FRCPath) (1998), μέλος της Ελληνικής Εταιρείας για τη Μελέτη του Ήπατος (1991) και μέλος της Ελληνικής Ιατρικής Εταιρείας της Μεγάλης Βρετανίας (1986)

🍻To “Beer Talks”

Το Beer Talks είναι ένα κυπριακό video podcast το οποίο είναι συμπαραγωγή του Famagusta.News και το μικροζυθοποιείου στη Σωτήρα, Octo Microbrewery. Γνωστές προσωπικότητες λένε όσα δε θα έλεγαν αλλού, με τη συνοδεία μπίρας. Γιατί όπως σοφά είπε ο Homer Simpson, “η μπίρα είναι η αιτία και η λύση σε όλα τα προβλήματα της ζωής”. Θα το βρείτε σε βίντεο στο YouTube και σε podcast (ηχητικό) σε όλες τις διαθέσιμες πλατφόρμες με το όνομα “Beer Talks Cyprus”.

Θα το βρείτε στις παρακάτω πλατφόρμες για δωρεάν θέαση και ακρόαση:

YouTube (βίντεο): https://www.youtube.com/FamagustaNews
Spotify (podcast): https://open.spotify.com/show/3dSGihcRPwE3rOfktq6NRz?si=_7tSCTe_TfOxhrf5BIjXPw 
Apple Podcasts: https://podcasts.apple.com/cy/podcast…https://podcasts.apple.com/cy/podcast/beer-talks-cyprus/id1565930783?l=el
Google Podcasts: https://podcasts.google.com/feed/aHR0cHM6Ly9hbmNob3IuZm0vcy81OTU5NmQ0NC9wb2RjYXN0L3Jzcw

🍻 Επιμέλεια Συνέντευξης/Host: Μαρίνος Παυλικκάς.
🍻 Μοντάζ: Ρικάρντο Σμαρτ, Μαρίνος Παυλικκάς
🍻 Βίντεο: Ρικάντρο Σμαρτ, Χρήστος Συμεωνίδης
🍻 Ηχοληψία: Στέλιος Αντωνίου
🍻 Παραγωγή: Famagusta.News & Octo Microbrewery / Taras Lozhenko

Τα γυρίσματα γίνονται στο Μικροζυθοποιείο OctoMicroBrewery στη Σωτήρα Αμμοχώστου.

*Απολαύστε Υπεύθυνα
**Η εκπομπή περιέχει τοποθέτηση προϊόντος