Η 22χρονη Μαρία μιλά για τον διαβήτη: «Η ζωή μου άλλαξε αρκετά»

«Στις αρχές δεν ήθελα να «φαίνεται» oτι έχω διαβήτη»

Untitled design 14 exclusive, Sotira, διαβήτης, Εφηβεία, ΥΠΟΓΛΥΚΑΙΜΙΑ
Last updated:

Η 14 Νοεμβρίου ορίστηκε η παγκόσμια ημέρα κατά του διαβήτη. H 22χρονη Μαρία Κουμή από την Σωτήρα η οποία διαγνώστηκε από την ηλικία των 7 ετών με διαβήτη τύπου 1 μοιράζεται την εμπειρία της στο Famagusta News.

Η 22χρονη Μαρία εξομολογείτε ότι ο διαβήτης άλλαξε αρκετά την ζωή της όταν ήταν στη εφηβεία.

«Ο διαβήτης είναι σαν το τρενάκι του λούνα παρκ, έχει τα πάνω(υπεργλυκαιμία)και τα κάτω(υπογλυκαιμία)του. Στις αρχές δεν ήθελα να «φαίνεται» oτι έχω διαβήτη. «Όλοι με ρωτούσαν «τι είναι αυτό που φοράς πάνω σου;» «Τι είναι ο διαβήτης;» «Έτρωγες πολλά γλυκά και για αυτό;».

Η Μαρία περιγράφει ότι δεν μπορεί να ζήσει δευτερόλεπτο χωρίς το μηχανάκι αφού την προστατεύει και την βοηθά να σωθεί από σοβαρές υπογλυκαιμίες και υπεργλυκαιμίες. «Αυτό που φοράω στο μπράτσο μου και το μηχανάκι είναι το ηλεκτρονικό μου πάγκρεας, η αντλία μου, που συνεχώς δονείται για να με προστατεύει».

Η 22χρονη Μαρία τράβηξε πολλές φορές τα βλέμματα.

Η ίδια αναφέρει ότι «υπάρχουν άτομα τριγύρω μου που με βλέπουν περίεργα και με αντιμετωπίζουν διαφορετικά αλλά δεν με επηρεάζει πλέον γιατί έμαθα αυτά τα 16 σχεδόν χρόνια να ζω μαζί του, χάρη όμως στο άλλο μου μισό, τον σύντροφο μου που γνωρίζει όλα αυτά τα χρόνια να διαχειρίζεται τον διαβήτη γιατί έμαθε και αυτός να ζει μαζί του.

Η Μαρία Κουμή στέλνει το δικό της μήνυμα με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά του διαβήτη.

«Όλες αυτές οι ενέσεις κι οι αντλίες μετατρέπουν τις πληγές και τις τελείες σε μια αναπαράσταση της ζωής μου. Αυτή είναι η ζωή μου και είναι πανέμορφη. Σαν κ μένα, σαν κ σένα και σαν όλα αυτά τα όμορφα σημαδάκια πάνω μου που με κάνουν αυτό που είμαι. Δεν θα κρυφτώ λοιπόν».

Famagusta News