10 άγνωστες χρήσεις της ασπιρίνης, που θα βελτιώσουν τη ζωή σας και θα θέλατε να γνωρίζετε νωρίτερα

Ασπιρίνη: Πρόκειται για το γνωστό φάρμακο, το οποίο ανακουφίζει τόσο από τον πονοκέφαλο, όσο και τον πυρετό.

10 chriseis tis aspirinis poy den gnorizate 6 ασπιρίνη, φάρμακο, ΧΡΗΣΕΙΣ

Ασπιρίνη: Πρόκειται για το γνωστό φάρμακο, το οποίο ανακουφίζει από τον πονοκέφαλο και τον πυρετό. Πολλοί άνθρωποι το χρησιμοποιούν για το συγκεκριμένο σκοπό. Όμως, το συγκεκριμένο φάρμακο διαθέτει και άγνωστες χρήσεις. Παρακάτω ακολουθεί η σχετική λίστα. Αναλυτικότερα:

Ασπιρίνη: Ακολουθούν δέκα άγνωστες χρήσεις της

– Καταπολεμά τα σπυράκια της ακμής. Σπάστε δύο-τρία δισκία και αναμείξτε με μικρή ποσότητα νερού. Απλώστε το μείγμα στα σπυράκια, αφήστε 2-3 λεπτά και ξεπλύντε. Τα σπυράκια θα ξεραθούν και θα εξαφανιστούν γρηγορότερα.

10 chriseis tis aspirinis poy den gnorizate ασπιρίνη, φάρμακο, ΧΡΗΣΕΙΣ

– Μειώνει τη φαγούρα και τον ερεθισμό από τα τσιμπήματα εντόμων. Χρησιμοποιήστε το παραπάνω μείγμα πάνω στο τσίμπημα κουνουπιού ή μέλισσας και η φαγούρα, η κοκκινίλα και ο ερεθισμός θα μειωθούν σημαντικά.

– Ασπιρίνη – Αφαιρεί τους κίτρινους λεκέδες του τσιγάρου από τα χέρια. Σπάστε 2-3 χαπάκια και αναμείξτε με λεμόνι. Απλώστε στους αντιαισθητικούς λεκέδες που υπάρχουν στις άκρες των δαχτύλων, επαναλάβετε σε τακτά χρονικά διαστήματα και τάχιστα θα εξαφανσιτούν.

10 chriseis tis aspirinis poy den gnorizate 1 ασπιρίνη, φάρμακο, ΧΡΗΣΕΙΣ

– Είναι το καλύτερο λίπασμα για το χώμα. Διαλύστε 1 δισκίο ασπιρίνης σε 1,5 λίτρο νερού και βρέχετε ανά τακτά διαστήματα το χώμα σε κήπο ή γλάστρες. Προσοχή: Μην χρησιμοποιήσετε παραπάνω ασπιρίνες γιατί θα βλάψετε τα φυτά σας.

– Απομακρυνει την πιτυρίδα. Φαγούρα στο τριχωτό της κεφαλής και οι γνώριμες νιφάδες της πιτυρίδας είναι ενοχλητικά συμπτώματα και αντιαισθητικά επίσης. Σπάστε δύο δισκία ασπιρίνης και ανακατέψτε με λίγο σαμπουάν. Απλώστε το μείγμα στα μαλλιά σας και αφήστε το για περίπου δύο λεπτά. Ξεπλύνετε καλά και λουστείτε με το σαμπουάν μόνο άλλη μία φορά. Η πιτυρίδα σιγά σιγά θα εξαφανιστεί.

10 chriseis tis aspirinis poy den gnorizate 2 ασπιρίνη, φάρμακο, ΧΡΗΣΕΙΣ

Οι υπόλοιπες άγνωστες χρήσεις της ασπιρίνης:

– Ασπιρίνη – Λειτουργεί ως άριστο απολεπιστικό του δέρματος. Το σαλικυλικό οξύ που εμπεριέχεται στις ασπιρίνες χρησιμοποιείται συχνά σε απολεπιστικά και καθαριστικά προσώπου. Δημιουργήστε ένα μείγμα νερού και ασπιρίνης και τρίψτε πρόσωπο ή σώμα 1 φορά την εβδομάδα, όπως θα κάνατε και με ένα συμβατικό απολεπιστικό.

10 chriseis tis aspirinis poy den gnorizate 3 ασπιρίνη, φάρμακο, ΧΡΗΣΕΙΣ

– Αφαιρεί τους κάλους. Σπάστε έξι δισκία ασπιρίνης και αναμείξτε με μισό κουταλάκι του γλυκού νερό και το χυμό 1 λεμονιού. Εφαρμόστε το μείγμα γενναιόδωρα πάνω στον κάλο και καλύψτε με ένα ζεστό πανί. Αφαιρέστε μετά από δεκαπέντε λεπτά το πανί και τρίψτε τον κάλο, που θα έχει μαλακώσει, με μια ελαφρόπετρα.

– Ασπιρίνη – Ζωντανεύει τα λουλούδια στο βάζο. Ρίξτε μια ασπιρίνη στο νερό του βάζου με τα λουλούδια και αυτά θα διατηρηθούν για περισσότερες μέρες φρέσκα.

10 chriseis tis aspirinis poy den gnorizate 4 ασπιρίνη, φάρμακο, ΧΡΗΣΕΙΣ

– Αφαιρεί τους λεκέδες από ύφασμα. Διαλύστε δυο ασπιρίνες σε λίγο νερό και απλώστε το μείγμα πάνω στο λεκέ. Αφήστε για λίγη ώρα και στη συνέχεια πλύντε το ρούχο κανονικά.

– Προλαμβάνει τις μυκητιάσεις στα πέλματα. Σπάστε τρία δισκία και αναμείξτε με λίγο ταλκ. Ρίξτε τη σκόνη αυτή στα πόδια σας, φροντίζοντας να πάει ανάμεσα από τα δάχτυλα. Επαναλάβετε 1 φορά την εβδομάδα.

10 chriseis tis aspirinis poy den gnorizate 5 ασπιρίνη, φάρμακο, ΧΡΗΣΕΙΣ

 
via