10 τρόφιμα που απαγορεύεται να βάζετε στο ψυγείο – Ποιοι κίνδυνοι υπάρχουν

Τρόφιμα: Τα περισσότερα τρόφιμα είναι απαραίτητο να μπουν στο ψυγείο. Ωστόσο, αυτό δεν ισχύει και για όλα.

ta 10 trofima poy den prepei na vazete sto psygeio ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ, τροφιμα, ψυγειο

Τρόφιμα: Τα περισσότερα τρόφιμα είναι απαραίτητο να μπουν στο ψυγείο. Ωστόσο, αυτό δεν ισχύει και για όλα. Επειδή, για ορισμένα θεωρείται πως πρέπει να αποφεύγεται να μπαίνουν στο ψυγείο. Οι περισσότεροι άνθρωποι σκέφτονται το ψυγείο ως τον καλύτερο αποθηκευτικό χώρο που διατηρεί τα τρόφιμα αναλλοίωτα και φρέσκα για περισσότερο.

Ωστόσο, αυτό δεν είναι πάντα σωστό. Υπάρχουν ορισμένες τροφές που όταν ψύχονται, μπορεί να χάσουν μερικές από τις ιδιότητές τους, ενώ ίσως ακόμα και να χαλάσουν γρηγορότερα. Τα παρακάτω τρόφιμα θα ήταν καλό να μένουν έξω από το ψυγείο.

Ποια δέκα τρόφιμα χάνουν τις ιδιότητές τους, όταν μπαίνουν στο ψυγείο:

– Ντομάτες: Ο καλύτερος τρόπος να διατηρηθούν οι ντομάτες είναι να τις αφήνουμε σε ένα καλάθι ή μπολ στον πάγκο της κουζίνας. Όταν τις βάζουμε στο ψυγείο, η χαμηλή θερμοκρασία επηρεάζει τη γεύση και την υφή τους.

107 ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ, τροφιμα, ψυγειο

– Πατάτες: Μην αποθηκεύετε ποτέ πατάτες στο ψυγείο. Η ψύξη μετατρέπει το άμυλο της πατάτας σε ζάχαρη πιο γρήγορα και όταν οι πατάτες ψήνονται ή τηγανίζονται, αυτά τα σάκχαρα μπορεί να παράγουν μια χημική ουσία που ονομάζεται ακρυλαμίδιο, η οποία, σύμφωνα με έρευνες, σε μεγάλες ποσότητες είναι επικίνδυνη για την υγεία. Οι μη μαγειρεμένες πατάτες πρέπει να αποθηκεύονται σε ένα δροσερό και σκοτεινό μέρος.

– Τρόφιμα – Καφές: Δεν είναι ασυνήθιστο να βλέπει κανείς καφέ στο ψυγείο, αλλά αυτό δεν είναι το καλύτερο μέρος για να τον αποθηκεύσετε. Ο καφές έχει την ιδιότητα να απορροφά οσμές. Αν τον έχετε στο ψυγείο το άρωμα και η γεύση του θα αλλοιωθούν. Αποθηκεύστε τον σε σφραγισμένο δοχείο μέσα στο ντουλάπι για να διατηρήσει τη φρεσκάδα και το άρωμά του.

– Ψωμί: Το ψωμί στο ψυγείο στεγνώνει πολύ γρήγορα και δεν είναι τόσο νόστιμο. Διατηρήστε το στον πάγκο της κουζίνας για τρεις-τέσσερις μέρες. Εάν θέλετε να το κρατήσετε περισσότερο, είναι προτιμότερο να το καταψύξετε φρέσκο, αφού πρώτα το τυλίξετε με διάφανη μεμβράνη.

108 ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ, τροφιμα, ψυγειο

– Βασιλικός: Μυρωδικά όπως ο βασιλικός, το δεντρολίβανο και το θυμάρι θα στεγνώσουν πολύ γρήγορα και θα χάσουν τη γεύση τους εάν τα διατηρήσετε στο ψυγείο. Αντ’ αυτού βάλτε τον βασιλικό στον πάγκο σας σε ένα ποτήρι με νερό σε θερμοκρασία δωματίου μακριά από τον ήλιο.

Τα υπόλοιπα:

– Τρόφιμα – Μπανάνες: Αν έχετε βάλει ποτέ μπανάνα στο ψυγείο, θα έχετε σίγουρα παρατηρήσει το χρώμα που παίρνει, το οποίο δείχνει ότι το συγκεκριμένο φρούτο δεν είναι για το ψυγείο. Η ψύξη αφαιρεί από τις μπανάνες γεύση και άρωμα αλλά και θρεπτικά συστατικά και τις μαυρίζει.

– Αβοκάντο: Αν θέλετε να ωριμάσουν τα αβοκάντο σας, τότε δεν πρέπει να τα βάλετε στο ψυγείο. Το συγκεκριμένο φρούτο ωριμάζει εκτός ψυγείου. Αν ωστόσο χρησιμοποιήσετε το μισό και στη συνέχεια θέλετε να αποθηκεύσετε το υπόλοιπο για αργότερα, τότε το περίσσευμα μπορεί να μπει στο ψυγείο.

– Τρόφιμα – Σκόρδο: Κρατήστε φρέσκο το σκόρδο σε θερμοκρασία δωματίου. Ωστόσο, μείγμα σκόρδου και λαδιού πρέπει να μπαίνει σε ψυγείο και να χρησιμοποιείται εντός μιας εβδομάδας.

109 ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ, τροφιμα, ψυγειο

– Κρεμμύδια: Εκτός κι αν είναι κομμένα και καθαρισμένα, τα κρεμμύδια πρέπει να διατηρούνται σε δροσερό, ξηρό, σκοτεινό και καλά αεριζόμενο σημείο.

– Μέλι: Κρατήστε το μέλι σας σε ένα σφραγισμένο δοχείο σε δροσερή τοποθεσία μακριά από το φως. Εάν το φυλάξετε στο ψυγείο, θα κρυσταλλώσει και θα χαλάσει η υφή του.

 
via