16 μυστικά ομορφιάς για λαμπερό και υπέροχο δέρμα που θα σας κάνουν να φαίνεστε μικρότερες από την ηλικία σας

Λαμπερό δέρμα: Μπορεί η ομορφιά να είναι διαφορετική στον κάθε άνθρωπο και να μην έχει δική της μονάδα μέτρησης.

16 18 δέρμα, ΕΜΦΑΝΙΣΗ, ΟΜΟΡΦΙΑ

Λαμπερό δέρμα: Μπορεί η ομορφιά να είναι διαφορετική στον καθένα και να μην έχει μονάδα μέτρησης. Ωστόσο, αν θέλετε να έχετε καλή εξωτερική εμφάνιση, θα πρέπει να φροντίσετε τον εαυτό σας. Παρακάτω βρίσκεται η σχετική λίστα με τους τρόπους που θα σας κάνουν να λάμπετε. Αναλυτικότερα:

– Η γιόγκα: Γνωρίζατε ότι μόνο με την αναπνοή, το σώμα μας αφαιρεί βλαβερές τοξίνες. Εκείνες διαφορετικά μπορούσαν να καταλήξουν στο δέρμα μας. Μπορεί να προκαλούσαν κηλίδες και άλλα προβλήματα; Η γιόγκα είναι ένας απλός τρόπος για τη βελτίωση της ευελιξίας, της σωματικής υγείας, καθώς και τον έλεγχο της αναπνοής μας. Οι βαθιές, επικεντρωμένες, θεραπευτικές αναπνοές που λαμβάνονται κατά τη διάρκεια της προπόνηση γιόγκα είναι ακριβώς ό, τι χρειάζεστε. Δηλαδή, αυτό που θέλετε για να παραμείνει καθαρό το δέρμα σας.

16 17 δέρμα, ΕΜΦΑΝΙΣΗ, ΟΜΟΡΦΙΑ

– Ανεβείτε τις σκάλες: Η γιόγκα βοηθά στον έλεγχο. μεγιστοποιεί την αποτοξινωτική δύναμη της αναπνοής. Έτσι, και οι cardio ασκήσεις είναι δυνατές. Έχουν θετικά οφέλη για το δέρμα. Η cardio άσκηση ανεβάζει τα επίπεδα της καρδιά σας στα ύψη,. Βελτιώνει την κυκλοφορία και το ρυθμό της αναπνοής. Είναι ευεργετική και στη μείωση του στρες. Θυμηθείτε να εισπνέετε από τη μύτη σας. Επιπλέον, να εκπνέετε από το στόμα σας κατά τη διάρκεια κάθε cardio άσκησης. Έτσι, θα βγάζετε όση περισσότερο μπορείτε ανάσα. Πηγαίνετε από τις σκάλες. Πηγαίνετε για ψώνια με τα πόδια. Επίσης, να είστε πάντα σε επιφυλακή για ευκαιρίες που θα ανεβάσουν την καρδιά σας στα ύψη.

Να είστε προετοιμασμένοι ανάλογα με τις πληροφορίες που έχετε: Οι  τοπικές καιρικές συνθήκες μπορεί να έχουν σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία του δέρματός σας. Για παράδειγμα, οι άνθρωποι που ζουν σε άγονες, ξηρές περιοχές υποφέρουν από  φαγούρα στο δέρμα. Αντίθετα, οι άνθρωποι σε υγρά μέρη έχουν προβλήματα με τον ιδρώτα και τα έλαια.

Προετοιμαστείτε και χρησιμοποιείστε σωστά προϊόντα ανάλογα  τις τοπικές καιρικές συνθήκες σας, και τις εποχιακές αλλαγές. Αυτό σημαίνει ενυδατική όταν είναι ξηρός ο καιρός. Επίσης, βαθύ καθαρισμό όταν είναι υγρός. Ο ήλιος μπορεί επίσης να αποτελέσει σοβαρή απειλή για το δέρμα σας! Πάντα να εφαρμόζετε αντηλιακό με δείκτη προστασίας 30 ή μεγαλύτερο. Συγκεκριμένα, όταν σκοπεύετε βγείτε για ώρα έξω στον ήλιο. Ακόμα και 1 ώρα έκθεση στον ήλιο μπορεί να είναι επιζήμια χωρίς προστασία.

–  Απολέπιση: Μέχρι τώρα, η λέξη απολέπιση θα πρέπει να είναι συνώνυμη με το υγιές δέρμα. Αλλά γιατί δεν λειτουργεί πάντα; Η απολέπιση είναι η ήπια λύση με ένα λειαντικό στοιχείο, όπως η χρήση μιας ελαφρόπετρας ή σαπουνιού με μικρούς κόκκους ζάχαρης κτλ . Αυτό βοηθά στην απομάκρυνση του νεκρού δέρματος, ανοίγει τους πόρους, και βελτιώνει την κυκλοφορία στην περιοχή, πολύ καλύτερα από ό, τι η χρήση μόνο του σαπουνιού.

– Ακολουθήστε ένα φυσικό καθαρισμό: Μόλις το δέρμα σας έχει απολεπιθεί, είναι απόλυτα υγιές να καθαρίζεται με ένα φυσικό, απαλό σαπούνι που θα το ενυδατώσει και θα το θρέψει. Αποφύγετε σαπούνια με λαυρυλοθειικό νάτριο (ή SLS), με «άρωμα», και άλλα τοξικά πρόσθετα .

– Μείνετε στην εποχή: Όπως αναφέρθηκε νωρίτερα, ανάλογα με το πού ζείτε, θα μπορούσατε να αντιμετωπίσετε διαφορετικές προκλήσεις στο δέρμα σας. Ανάλογα τις εποχές, ξέρετε ότι ο χειμώνας είναι πιο ξηρός, ενώ το καλοκαίρι είναι πιο υγρό και ζεστό. Και οι δύο εποχές απαιτούν μια διαφορετική θεραπεία του δέρματος, έτσι να είστε σίγουροι ,ώστε να ενημερώνετε τη δική σας κάθε 6 μήνες.

– Τα αγγούρια όντως κάνουν δουλειά: Έχουμε όλοι δει τις εικόνες των γυναικών στο σαλόνι φορώντας φέτες αγγουριού πάνω στα μάτια τους, αλλά λειτουργεί αυτό πραγματικά; Με λίγα λόγια, ναι κορίτσια όντως ισχύει! Τα αγγούρια έχουν μια σειρά από ιδιότητες που συμπιέζουν το πρήξιμο κάτω από τα μάτια, βελτιώνουν την κυκλοφορία, και κάνουν ακόμη πιο όμορφη την εμφάνισή μας.

– Μην χρησιμοποιείτε προϊόντα που έχουν λήξει: Όσο δελεαστικό και αν είναι να μπορείτε να βάλετε τη μάσκαρα και το μέικαπ  σας παρόλο που έχουν λήξει, ένα έχουμε να σας πούμε άν το κάνετε αυτό μπορείτε να βλάψετε το δέρμα σας !Όταν χρησιμοποιούμε το μακιγιάζ, τα βακτήρια από τα πρόσωπά μας μεταφέρονται πίσω στο δοχείο, και με τη πάροδο του χρόνου μαζεύονται σε επικίνδυνα επίπεδα, επιβλαβή βακτήρια στο προϊόν σας. Αν το μακιγιάζ ξεκινάει να μυρίζει άσχημα, ή αν έχει χάσει την αρχική συνοχή του, ήρθε η ώρα να πετάξετε .

– Πριν κοιμηθείτε μην ξεχάσετε να ξεβαφτείτε: Ιδρώνουμε ενώ κοιμόμαστε, και εκκρίνουμε φυσικά έλαια. Το μακιγιάζ  που έχει απομείνει από το προηγούμενο βράδυ παίρνει κλείνει τους πόρους μας,και η ανάμειξη με τον ιδρώτα και τα έλαια του δέρματος για να δημιουργεί ένα αηδιαστικό μείγμα. Πάντα να αφαιρείτε το μακιγιάζ σας πριν από το κρεβάτι για να αποφύγετε να ξυπνήσετε με κηλίδες ή ακόμη και με κάτι χειρότερο.

– Βάλτε όριο στα πρόχειρα φαγητά: Τα λιπαρά τρόφιμα και τα τρόφιμα που γεμίζουν με ζάχαρη είναι γνωστό ότι μεταβάλλουν τις ορμόνες μας. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ελαιώδη ή θαμπό δέρμα, καθώς επίσης και σε κηλίδες. Με μέτρο, το λίπος και η ζάχαρη μπορεί να είναι μέρος μιας υγιεινής διατροφής, αλλά και για τη γενική υγεία σας, να περιορίζετε πάντα το πρόχειρο φαγητό. Κάτι τέτοιο θα δώσει στο δέρμα σας την ευκαιρία να αξιοποιήσει πλήρως τις δυνατότητές του.

– Φάτε άφθονα φρούτα και λαχανικά: Το δέρμα μας είναι το μεγαλύτερο όργανο του σώματος και απαιτεί την αφθονία της πλούσιας διατροφής από την τροφή μας προκειμένου να διατηρήσουμε την υγιή λάμψη του. Τα φρούτα και τα λαχανικά είναι ιδανικά, ιδιαίτερα εκείνα με το σύμπλεγμα βιταμινών Β, η βιταμίνη Ε, καθώς και με ψευδάργυρο και θείο.

– Πιείτε άφθονο νερό: Είναι ζωτικής σημασίας για έναν υγιεινό τρόπο ζωής και για ένα λαμπερό δέρμα να παραμένουμε ενυδατωμένοι. Το νερό βοηθά τη μεταφορά των τοξινών και του νατρίου από το σώμα, και ο μέσος άνθρωπος πρέπει να καταναλώνει περίπου 3 λίτρα νερό ανά ημέρα. Η κατανάλωση δεν σημαίνει αναγκαστικά μόνο το νερό, καθώς έχουμε πάνω από το ένα πέμπτο του νερού μας από τα τρόφιμα.

Για την επίτευξη μιας πιο ζωντανής επιδερμίδας, αντικαταστήστε τα ζαχαρούχα ποτά στη διατροφή σας με νερό ή τσάι χωρίς ζάχαρη. Όταν τα ούρα σας είναι καθαρά ή ανοικτό κίτρινο χρώμα, θα ξέρετε ότι έχετε καταναλώσει  αρκετό νερό.

– Μειώστε την κατανάλωση αλκοόλ: Το αλκοόλ μπορεί να είναι ένας διασκεδαστικός τρόπος για να ανακουφίσετε την πίεση, αλλά δίνει περισσότερη πίεση στο δέρμα σας και το ανοσοποιητικό σύστημα από οτι σας βοηθάει. Το αλκοόλ είναι γεμάτο από τοξίνες που είναι κακές για το δέρμα και σας αφυδατώνει. Μειώστε την κατανάλωση αλκοόλ για να δείτε καλύτερα αποτελέσματα στο δέρμα σας.

– Μην σπάτε τα σπυράκια σας: Όταν ξυπνάτε με μια νέα κηλίδα, το πρώτο που κάνετε ενστικτωδώς  είναι να τη τσιμπήσετε, αλλά πρέπει να αντισταθείτε στον πειρασμό! Σπάζοντας τη, μια ανοιχτή κηλίδα μπορεί να προκαλέσει λοιμώξεις, κάνει το σπυράκι σας χειρότερο, και τελικά μπορεί να οδηγήσει σε ουλή. Είναι πάντα καλύτερο να αφήσουμε το σημάδι να φύγει μόνο του.

– Όταν πάτε για ύπνο βάλτε να μαλλιά σας πίσω, προκειμένου να μην ακουμπάνε το δέρμα σας: Δεν έχει σημασία αν είναι φρεσκολουσμένα, τα μαλλιά σας. Είναι  πηγή ελαίων και όταν πιέζουν το πρόσωπό σας τη νύχτα μπορεί να οδηγήσουν σε ατέλειες και κοκκινίλες. Αν έχετε μακριά μαλλιά, φροντίστε να δέσετε πίσω πριν τον ύπνο. Αυτό θα κρατήσει τα έλαια από τα μαλλιά σας μακριά από το πρόσωπό σας, με το πρόσθετο πλεονέκτημα της οτι δεν θα μπερδευτούν.

– Διατηρείστε τα μαξιλάρια και τις μαξιλαροθήκες σας καθαρές: Ακριβώς όπως τα μαλλιά είναι λιπαρά, έτσι και τα μαξιλάρια και οι μαξιλαροθήκες μαζεύουν τα έλαια και τα νεκρά κύτταρα από το πρόσωπο και τα μαλλιά σας ενώ κοιμάστε. Είναι σημαντικό να καθαρίζετε τακτικά τις μαξιλαροθήκες σα. Αυτό, διότι μπορείτε να περάσετε μέχρι και 8 ώρες στο κρεβάτι την ημέρα. Αυτό είναι μια μεγάλη ευκαιρία για να προκαλέσετε μόλυνση. Μην χάνετε χρόνο σε απολέπιση και βαθύ καθαρισμό, για να βάλετε το πρόσωπό σας σε ένα βρώμικο μαξιλάρι τη νύχτα! Απλά καθαρίστε τα όλα!!!

 
via