25 δουλειές καθαριότητας που πρέπει να γίνουν τώρα το φθινόπωρο για να έχετε καθαρό σπίτι όλο τον χειμώνα

Οι δουλειές του φθινοπώρου δεν αναβάλλονται, όσο βαρετές και χρονοβόρες και αν είναι για μία νοικοκυρά, καθώς πρέπει να γίνει όσο το

294 ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ, Καθαριότητα, ΚΟΥΖΙΝΑ, ΛΙΣΤΑ, ΝΟΙΚΟΚΥΡΑ, Σπίτι, ΧΕΙΜΩΝΑΣ

Οι δουλειές του φθινοπώρου δεν αναβάλλονται, όσο βαρετές και χρονοβόρες και αν είναι για μία νοικοκυρά, καθώς πρέπει να γίνει όσο το δυνατόν καλύτερη προετοιμασία ενόψει του επερχόμενου χειμώνα.

Έφτασε η ώρα που πρέπει να εκμεταλλευτείτε το φθινοπωρινό καιρό και να αρχίσετε να μαζεύετε σιγά σιγά όλα τα καλοκαιρινά αντικείμενα και ν’ αρχίσετε την καθαριότητα, για να προετοιμαστείτε για ένα χειμωνιάτικο καθαρό σπίτι.

Καλό θα ήταν οι δουλειές του φθινοπώρου να συγκεντρωθούν σε μία λίστα, η οποία θα σας βοηθήσει να πείτε αντίο στο καλοκαίρι και να προετοιμάσετε το σπίτι σας εσωτερικά και εξωτερικά για τον επικείμενο χειμώνα.

Καθαρίστε και αποθηκεύστε τα έπιπλα βεράντας,τις ομπρέλες, τα παιδικά καλοκαιρινά παιχνίδια.
Φρεσκάρετε το χρώμα από τα παγκάκια σας, τα κάγκελα σας και τις καρέκλες σας. Χρησιμοποιήστε μια βούρτσα με σύρμα για να αφαιρέσετε τη ξεφλουδισμένη βαφή.
Μονώστε τα παράθυρα και τις πόρτες. Ακολουθήστε τις συστάσεις του κατασκευαστή για την εκ νέου μόνωση τους αν χρειάζεται.
Επιθεωρήστε τις εξωτερικές πόρτες και γκαραζόπορτες. Δεν κλείνουν καλά; Εγκαταστήστε, μονωτικό όπου χρειάζεται.
Πλύνετε τα εξωτερικά παράθυρα.
Στραγγίστε και φυλάξτε τα λάστιχα σας. Εγκαταστήστε μονωτικά καλύμματα στις εξωτερικές βρύσες. Σε περιοχές που έχετε βαρύ χειμώνα αδειάστε τα λάστιχα από το νερό για να μην παγώσουν.
Ελέγξτε τις υδρορροές και τα σιφώνια. Καθαρίστε τα, εάν είναι απαραίτητο. Σε περιοχές με βαρύ χειμώνα, βάλτε θερμαντικά καλώδια προκειμένου να μην συσσωρεύεται ο πάγος.
Καθαρίστε τις καμινάδες και τα τζάκια σας αν χρειάζεται.

Το φθινόπωρο είναι η ώρα για να καθαρίσετε το σπίτι σας, προκειμένου η οικογένεια σας να έχει ένα καθαρό σπίτι για τον επικείμενο χειμώνα. Ο καιρός είναι καλός οπότε επωφεληθείτε από αυτό.

Εστίαστε στους κοινούς χώρους: σαλόνι, οικογενειακό δωμάτιο, είσοδο, μπάνιο επισκεπτών.
Καθαρίστε από πάνω προς τα κάτω. κουρτίνες, παράθυρα. Καθαρίστε τα παράθυρα και τα πατσούρια σας και τα σοβατεπί.
Βάλτε την ηλεκτρική σκούπα και καθαρίστε τα έπιπλα σας, ή μπορείτε να πάρετε κάποιον άλλο να σας τα καθαρίσει. Μετακινήστε τα έπιπλα σας και σκουπίστε από κάτω και από πίσω από αυτά.
Πλύνετε εσωτερικά τα παράθυρα.
Γυρίστε στρώματα από εμπρός προς τα πίσω και από άκρο σε άκρο να ισορροπήσετε την φθορά τους
Πλύντε ή καθαρίστε όλα τα κλινοσκεπάσματα: Στρώματα, μαξιλάρια, παπλώματα, κουβέρτες, παπλώματα. Βάλτε την οικογένεια σε ένα ζεστό και άνετο χειμωνιάτικο κρεβάτι.
Προγραμματίστε ένα επαγγελματικό καθαρισμό χαλιών στις αρχές του τρέχοντος μήνα! Τα ζεστά απογεύματα του Οκτωβρίου επιταχύνουν το στέγνωμα των χαλιών. Οι περισσότερες επιχειρήσεις καθαρισμού χαλιών είναι απασχολημένες μέχρι το τέλος του Οκτωβρίου, έτσι προγραμματίστε το από τώρα για καλύτερη εξυπηρέτηση.

Προετοιμάστε την κουζίνα σας. Καθαρίστε και οργανώστε τα ντουλάπια της κουζίνας, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στα τηγάνια στις κατσαρόλες και τον υπόλοιπο εξοπλισμό.
Καθαρίστε τους πάγκους σας και μαζέψτε οτι δεν χρησιμοποιείτε πλέον προκειμένου να εξοικονομήσετε χώρο.
Τραβήξτε το ψυγείο μακριά από τον τοίχο, και σκουπίστε από πίσω. Για να καθαρίσετε και από κάτω από το ψυγείο πάρτε μια μακριά στενή βούρτσα για να καθαρίσετε την συσσωρευμένη σκόνη.
Πλύντε τα φωτιστικά σας.
Ελέγξτε τι μπορεί να σας λείπει. Κοιτάξτε για αποθέματα χοντρού αλατιού που μπορεί να σας χρειαστεί σε ένα βαρύ χειμώνα.
Ελέγξτε και αδειάστε την ηλεκτρική σκούπα σας.
Καθαρίστε τα κλιματιστικά μια φορά το μήνα για πιο αποτελεσματική λειτουργία. Βάλτε τα φίλτρα τους σε ένα άδειο πλυντήριο πιάτων. (πριν το κάνετε συμβουλευτείτε το εγχειρίδιο για συγκεκριμένες συστάσεις προϊόντων).
Καθαρίστε τα καλοριφέρ

Επιθεωρήστε τους εύκαμπτους σωλήνες των λάστιχων σας για εξογκώματα, ρωγμές ή διασπάσεις. Αντικαταστήστε τα κάθε χρονιά.
Ελέγξτε τις υδρορροές για χνούδια, σκόνη ή φωλιές πουλιών! Βεβαιωθείτε ότι το εξωτερικό πορτάκι του εξαερισμού κλείνει καλά όταν δεν το χρησιμοποιείτε.
Κάντε όλες τις απολυμάνσεις σας τώρα και μην περιμένετε να τις κάνετε το χειμώνα.
Αγοράστε νέα φίλτρα για το χειμώνα. Αλλαγή φίλτρων κάθε μήνα για μέγιστη εξοικονόμηση ενέργειας και άνεση στους εσωτερικούς χώρους.
Στραγγίστε τα κατακάθια από τους θερμοσίφωνες.

255 ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ, Καθαριότητα, ΚΟΥΖΙΝΑ, ΛΙΣΤΑ, ΝΟΙΚΟΚΥΡΑ, Σπίτι, ΧΕΙΜΩΝΑΣ

Πηγή: Mommy&Daddy cool

 
via