9 εύκολες ασκήσεις, με άμεσα αποτελέσματα, απαραίτητες για κάθε γυναίκα άνω των 40 ετών

Υπάρχουν ασκήσεις για σαραντάρες με σκοπό τη βελτίωση της σωματικής κατάστασης και της υγείας και την απαλλαγή από το στρες και τη

eisai ano ton 40 aytes oi gymnastikes askiseis soy einai aparaitites 8 ΑΠΩΛΕΙΑ ΚΙΛΩΝ, ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΑΡΑΝΤΑΡΕΣ, ΑΨΟΓΗ ΣΙΛΟΥΕΤΑ, ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ, μεταβολισμοΣ, ΣΥΣΦΙΞΗ

Υπάρχουν ασκήσεις για σαραντάρες με σκοπό τη βελτίωση της σωματικής κατάστασης και της υγείας και την απαλλαγή από το στρες και τη νευρικότητα, ανεβάζοντας, ταυτόχρονα, την αυτοπεποίθηση.

Η γυμναστική χαρίζει ζωή όποια ηλικία κι αν έχουμε. Οι γιατροί, μάλιστα, συνιστούν εδώ και πολλά χρόνια να βάλουμε την ισορροπημένη διατροφή και την γυμναστική από μικρή ηλικία στις ζωές των παιδιών μας.

Όταν μάλιστα ξεπερνάς τα 40 και τα προβλήματα υγείας ξεκινούν να εμφανίζονται, η γυμναστική είναι απαραίτητη, όχι μόνο για την εξωτερική εμφάνιση και την όμορφη σιλουέτα, αλλά πάνω από όλα για την υγεία. Η γυμναστική σου χαρίζει ευεξία και σε βοηθά να απαλλαγείς από το άγχος.

Αν είχες επισκεφθεί στο παρελθόν κάποιο γυμναστήριο ή κάποιον προσωπικό γυμναστή, θα έχεις καταλάβει ότι ο κάθε άνθρωπος ανάλογα με την ηλικία, τον οργανισμό και το σώμα του, έχει τις δικές του ξεχωριστές γυμναστικές ασκήσεις που πρέπει να κάνει. Αυτό ισχύει και για τις γυναίκες άνω των 40.

Αν είσαι άνω των 40 και θέλεις λοιπόν από σήμερα να αλλάξεις τη ζωή σου προς το καλύτερο, καλό θα ήταν να ξεκινήσεις τις συγκεκριμένες 9 γυμναστικές ασκήσεις.

Ασκήσεις για σαραντάρες: Κάνε burpees και κράτα τον μεταβολισμό σου σε άριστη κατάσταση

eisai ano ton 40 aytes oi gymnastikes askiseis soy einai aparaitites ΑΠΩΛΕΙΑ ΚΙΛΩΝ, ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΑΡΑΝΤΑΡΕΣ, ΑΨΟΓΗ ΣΙΛΟΥΕΤΑ, ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ, μεταβολισμοΣ, ΣΥΣΦΙΞΗ

Μετά τα 40 ο γυναίκειος μεταβολισμός ξεκινάει να χάνει την φόρμα του. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αυξάνεται το βάρος μιας γυναίκας και στη συνέχεια τα κιλά της, να μην χάνονται τόσο εύκολα όσο παλιότερα. Αν θέλεις να το αποφύγεις αυτό η λύση είναι πολύ απλή.

Βάλε την γυμναστική άσκηση burpees στη ζωή σου για τουλάχιστον 2 φορές την εβδομάδα. Πρόκειται για μια αερόβια άσκηση υψηλής έντασης που ενεργοποιεί τον μεταβολισμό. Ξεκίνα με 3 επαναλήψεις και κάθε φορά, πρόσθεσε άλλη μια. Δεν χρειάζεται παρόλα αυτά, να πιέσεις τον εαυτό σου περισσότερο από όσο αντέχεις.

Ασκήσεις για σαραντάρες: Βαθιά καθίσματα

eisai ano ton 40 aytes oi gymnastikes askiseis soy einai aparaitites ΑΠΩΛΕΙΑ ΚΙΛΩΝ, ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΑΡΑΝΤΑΡΕΣ, ΑΨΟΓΗ ΣΙΛΟΥΕΤΑ, ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ, μεταβολισμοΣ, ΣΥΣΦΙΞΗ

Τα βαθιά καθίσματα είναι μια πολύ καλή μορφή άσκησης για όλες τις ηλικίες. Μετά τα 40, όμως, έχεις την ανάγκη να σφίξεις λίγο παραπάνω το σώμα σου και φαίνεται πως τα βαθιά καθίσματα μπορούν να στο προσφέρουν αυτό.

Τα βαθιά καθίσματα εκτελούνται με τον εξής τρόπο. Κράτα την πλάτη σου ευθεία και τα γόνατά σου πρέπει να είναι ακριβώς πάνω από τα πόδια σου. Ξεκίνα λοιπόν να ανεβοκατεβαίνεις σε αυτήν την στάση 2 φορές την εβδομάδα. Εκτέλεσε 3 επαναλήψεις και θα δεις γρήγορα αποτελέσματα.

Ασκήσεις για σαραντάρες: Η “σανίδα” καταπολεμά τον πόνο στην πλάτη

eisai ano ton 40 aytes oi gymnastikes askiseis soy einai aparaitites 1 ΑΠΩΛΕΙΑ ΚΙΛΩΝ, ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΑΡΑΝΤΑΡΕΣ, ΑΨΟΓΗ ΣΙΛΟΥΕΤΑ, ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ, μεταβολισμοΣ, ΣΥΣΦΙΞΗ

Δεν χρειάζεται να κάνεις πολλά για να καταπολεμήσεις τον πόνο στην πλάτη και ταυτόχρονα να γυμνάσεις τους κοιλιακούς, το στήθος αλλά και την σπονδυλική σου στήλη. Πραγματοποίησε την γυμναστική άσκηση “σανιδά” για 90 δευτερόλεπτα και τρεις φορές την εβδομάδα.

Ασκήσεις για σαραντάρες: Τα βαράκια σε προστατεύουν από την αρθρίτιδα

eisai ano ton 40 aytes oi gymnastikes askiseis soy einai aparaitites 2 ΑΠΩΛΕΙΑ ΚΙΛΩΝ, ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΑΡΑΝΤΑΡΕΣ, ΑΨΟΓΗ ΣΙΛΟΥΕΤΑ, ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ, μεταβολισμοΣ, ΣΥΣΦΙΞΗ

Οι γυναίκες άνω των 40 λοιπόν πολλές φορές παρουσιάζουν πόνους στις αρθρώσεις. Φαίνεται πως αν κάνεις κάθε μέρα 3 επαναλήψεις με βαράκια των 2 και των 3 κιλών στο κάθε χέρι, προστατεύεις το σώμα σου από την αρθρίτιδα.

Αυτό, διότι στην ουσία το γυναικείο σώμα μετά τα 40 χάνει τη δύναμή του και τα βαράκια, είναι σε θέση να το ενδυναμώσουν και να του χαρίσουν ευεξία.

Ασκήσεις για σαραντάρες: Με την γέφυρα τονώνεις τους γλουτούς σου

eisai ano ton 40 aytes oi gymnastikes askiseis soy einai aparaitites 3 ΑΠΩΛΕΙΑ ΚΙΛΩΝ, ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΑΡΑΝΤΑΡΕΣ, ΑΨΟΓΗ ΣΙΛΟΥΕΤΑ, ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ, μεταβολισμοΣ, ΣΥΣΦΙΞΗ

Πολλές φορές οι γυναίκες άνω των 40 περνούν πολλές ώρες από την καθημερινότητα τους καθισμένες. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, να “πιάνεται” η περιοχή των γλουτών. Κάνοντας την συγκεκριμένη γυμναστική άσκηση, θα καταπολεμήσετε το “πιάσιμο” και θα γυμνάσετε παράλληλα τους γλουτούς σας.

Βάλτε τα χέρια στο πλάι του σώματος, πιέστε τους γλουτούς και σηκώστε τους γοφούς, έπειτα δώστε ώθηση για να φτάσετε ψηλότερα. Τέλος, χαμηλώστε σιγά προς τα κάτω.

Ασκήσεις για σαραντάρες: Με τις άρσεις Y-To-T μπορείτε να αντιμετωπίσετε την σαρκοπενία

eisai ano ton 40 aytes oi gymnastikes askiseis soy einai aparaitites 4 ΑΠΩΛΕΙΑ ΚΙΛΩΝ, ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΑΡΑΝΤΑΡΕΣ, ΑΨΟΓΗ ΣΙΛΟΥΕΤΑ, ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ, μεταβολισμοΣ, ΣΥΣΦΙΞΗ

Η σαρκοπενία είναι μια εκφυλιστική πάθηση των μυών που οφείλεται στα γηρατειά και προκαλεί απώλεια των σκελετικών μυών. Αν θέλετε να χτίσετε μια “ασπίδα” προς αυτή την πάθηση, ξεκινήστε να βάζετε στη καθημερινότητα σας τις άρσεις Υ-Το-Τ. Ενισχύετε τους μυς στην πλάτη και τους ωμούς!

Ασκήσεις για σαραντάρες: Το ελλειπτικό προστατεύει την καρδιά σας

eisai ano ton 40 aytes oi gymnastikes askiseis soy einai aparaitites 5 ΑΠΩΛΕΙΑ ΚΙΛΩΝ, ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΑΡΑΝΤΑΡΕΣ, ΑΨΟΓΗ ΣΙΛΟΥΕΤΑ, ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ, μεταβολισμοΣ, ΣΥΣΦΙΞΗ

Η καρδιά μετά τα 40 χρειάζεται επιπλέον φροντίδα. Το ελλειπτικό μηχάνημα είναι μια πολύ ευχάριστη μορφή αερόβιας γυμναστικής που γυμνάζει το σώμα πολύ αποτελεσματικά και φυσικά τονώνει την καρδιά.

Πρέπει όμως να προσέξετε μερικά πράγματα. Θα πρέπει να ασκείστε στο 80% του μέγιστου καρδιακού σας ρυθμού για τουλάχιστον 30 λεπτά, 3 ως 4 φορές την εβδομάδα, για να έχει αποτέλεσμα. Αν από το 1 ως το 10, το 10 είναι η πιο σκληρή σας προσπάθεια, τότε θα πρέπει να γυμναστείτε στο επίπεδο 8.

Ασκήσεις για σαραντάρες: Βάλτε το περπάτημα στη ζωή σας

eisai ano ton 40 aytes oi gymnastikes askiseis soy einai aparaitites 6 ΑΠΩΛΕΙΑ ΚΙΛΩΝ, ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΑΡΑΝΤΑΡΕΣ, ΑΨΟΓΗ ΣΙΛΟΥΕΤΑ, ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ, μεταβολισμοΣ, ΣΥΣΦΙΞΗ

Το περπάτημα είναι μια από τις πιο απλές και ευχάριστες μορφές ασκήσεως. Ειδικά μετά τα 40 το περπάτημα μπορεί να τονώσει τον οργανισμό σας, να βοηθήσει την καρδιά σας να λειτουργεί σωστά και να σας απαλλάξει από το στρες και το άγχος.

Επίσης, δεν φθείρει τις αρθρώσεις και είναι σε θέση να βοηθήσει την γυναίκα άνω των 40 να χάσει πιο γρήγορα, τα περιττά κιλά. 30 λεπτά περπάτημα την ήμερα είναι αρκετά!

Ασκήσεις για σαραντάρες: Κάνε γιόγκα

eisai ano ton 40 aytes oi gymnastikes askiseis soy einai aparaitites 7 ΑΠΩΛΕΙΑ ΚΙΛΩΝ, ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΑΡΑΝΤΑΡΕΣ, ΑΨΟΓΗ ΣΙΛΟΥΕΤΑ, ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ, μεταβολισμοΣ, ΣΥΣΦΙΞΗ

Οι γυναίκες άνω των 40 είναι περισσότερο επιρρεπείς στην κατάθλιψη σύμφωνα με τελευταίες έρευνες. Παρόλα αυτά φαίνεται πως η γιόγκα καταφέρνει πολύ αποτελεσματικά να μας χαλαρώσει και να καταπολεμήσει τα αρνητικά συναισθήματα.

Συγκεκριμένα, επηρεάζει τον νευροδιαβιβαστή που ρυθμίζει τη διάθεση. Έτσι τονώνουμε την ψυχολογία μας και παράλληλα ασκούμαστε με τον πιο χαλαρωτικό και όμορφο τρόπο γυμναστικής.

Πηγή: Daddy cool & Mommy

 
via