9 λάθη που κάνουμε κάθε βράδυ και μας παχαίνουν χωρίς να το καταλαβαίνουμε

Υπάρχουν νυχτερινές συνήθειες που παχαίνουν χωρίς να το συνειδητοποιήσετε, ασχέτως εάν κάνετε υγιεινή διατροφή και γυμναστική.

9 lathi poy kanoyme kathe vrady kai mas pachainoyn choris na to katalavainoyme αδυνάτισμα, ΑΛΚΟΟΛ, ΒΑΡΟΣ, ΖΥΓΑΡΙΑ, Ηλεκτρικές Συσκευές, ΝΥΧΤΕΡΙΝΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΠΟΥ ΠΑΧΑΙΝΟΥΝ, Υγιεινή διατροφή, υπνοΣ

Υπάρχουν νυχτερινές συνήθειες που παχαίνουν χωρίς να το συνειδητοποιήσετε, ασχέτως εάν κάνετε υγιεινή διατροφή και γυμναστική.

Νυχτερινές συνήθειες που παχαίνουν: Το βάρος στη ζυγαριά έχει αυξηθεί το πρωί

Ειδικότερα, το να ξυπνάτε κάποιες φορές και να συνειδητοποιείτε ότι το βάρος στη ζυγαριά έχει ανέβει είναι σύνηθες. Ακόμα κι αν γυμνάζεστε και τρώτε υγιεινά γεύματα, υπάρχουν πολλές συνήθειες που μπορεί να σας προκαλέσει αύξηση σωματικού βάρους, χωρίς καν να το συνειδητοποιήσετε. Δείτε 9 νυχτερινές συνήθειες που σας κάνουν να παίρνετε βάρος:

Δεν κοιμάστε αρκετά

9 nychterines synitheies poy den se afinoyn na adynatiseis 3 αδυνάτισμα, ΑΛΚΟΟΛ, ΒΑΡΟΣ, ΖΥΓΑΡΙΑ, Ηλεκτρικές Συσκευές, ΝΥΧΤΕΡΙΝΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΠΟΥ ΠΑΧΑΙΝΟΥΝ, Υγιεινή διατροφή, υπνοΣ

Κάθε μέρος του σώματός σας χρειάζεται επαρκή ποσότητα του ύπνου, προκειμένου να λειτουργήσει σωστά. Αν κάνετε τσιγκουνιά στον ύπνο,ο μεταβολισμός σας θα υποφέρει ,και αυτό μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση του σωματικού βάρους. Επίσης, θα γυμνάζεστε λιγότερο, γιατί θα αισθάνεστε κουρασμένοι, και τα επίπεδα της κορτιζόλης σας θα αυξηθούν. Βεβαιωθείτε ότι κοιμάστε για τουλάχιστον οκτώ ώρες κάθε νύχτα για να αποφευχθεί η αύξηση του σωματικού σας βάρους και η κούραση!

Κοιμάστε αμέσως μετά το δείπνο

Το να ξαπλώνετε αμέσως μετά από ένα μεγάλο γεύμα μπορεί να εμποδίσει την διαδικασία της πέψης. Ο μεταβολισμός σας επιβραδύνεται όταν το σώμα σας βρίσκεται σε κατάσταση ύπνου και μπορείτε να καταλήξετε σε πεπτικά προβλήματα. Φάτε ένα ελαφρύ γεύμα και προσπαθείστε να τρώτε λίγο νωρίτερα προκειμένου να αποφευχθεί η αύξηση του σωματικού σας βάρους και τα πεπτικά προβλήματα.

Χρησιμοποιείτε ηλεκτρονικές συσκευές πριν από τον ύπνο

Το μπλε φως από το τηλέφωνο και ο υπολογιστής σας μπορεί να επηρεάσουν την υγεία σας. Μελέτες έχουν δείξει ότι η χρήση ηλεκτρονικών συσκευών πριν τον ύπνο μπορεί να εμποδίσει τον ύπνο σας. Βεβαιωθείτε ότι έχετε σβήσει τις ηλεκτρονικές σας συσκευές τουλάχιστον μία ώρα πριν πάτε στο κρεβάτι. Ακούστε μουσική ή διαβάστε ένα βιβλίο για να χαλαρώσετε.

9 nychterines synitheies poy den se afinoyn na adynatiseis 2 αδυνάτισμα, ΑΛΚΟΟΛ, ΒΑΡΟΣ, ΖΥΓΑΡΙΑ, Ηλεκτρικές Συσκευές, ΝΥΧΤΕΡΙΝΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΠΟΥ ΠΑΧΑΙΝΟΥΝ, Υγιεινή διατροφή, υπνοΣ

Παραλείπετε το δείπνο

Μπορεί να πιστεύετε ότι η παράλειψη του δείπνου μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος, αλλά ισχύει το αντίθετο. Η παράλειψη γευμάτων επιβραδύνει το μεταβολισμό σας. Μπορεί επίσης να σας κάνει να αισθάνεστε πεινασμένουι και να φάτε έτσι πολύ στο επόμενο σας γεύμα. Είναι σημαντικό να βρούμε χρόνο για τουλάχιστον ένα μικρό γεύμα την ώρα του δείπνου.

Τσιμπολογάτε μετά το δείπνο

Αν δεν φάτε αρκετή πρωτεΐνη, μπορεί να καταλήξετε να έχετε ένα αίσθημα πείνας μετά το δείπνο. Το τσιμπολόγημα όμως το βράδυ μπορεί να σας κάνει να φάτε περισσότερο και να καταναλώσετε περιττές θερμίδες, οι οποίες θα οδηγήσουν σε αύξηση του σωματικού σας βάρους. Αν θέλετε πραγματικά ένα σνακ μετά το δείπνο, επιλέξτε κάτι ελαφρύ και υγιεινό.

9 nychterines synitheies poy den se afinoyn na adynatiseis 1 αδυνάτισμα, ΑΛΚΟΟΛ, ΒΑΡΟΣ, ΖΥΓΑΡΙΑ, Ηλεκτρικές Συσκευές, ΝΥΧΤΕΡΙΝΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΠΟΥ ΠΑΧΑΙΝΟΥΝ, Υγιεινή διατροφή, υπνοΣ

Τρώτε υδατάνθρακες το βράδυ

Οι υδατάνθρακες δίνουν ενέργεια στο σώμα σας. Αλλά αν φάτε ένα γεμάτο γεύμα με υδατάνθρακες και πάτε για ύπνο, το σώμα σας δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει αυτή την ενέργεια, ενώ κοιμάστε. Πολλά τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες περιέχουν εξευγενισμένα σάκχαρα που μπορεί να οδηγήσουν σε αύξηση του σωματικού σας βάρους. Προτιμήστε πρωτεΐνη στο δείπνο και ελαφρύτερα γεύματα.

Πίνετε αλκοόλ πριν κρεβάτι

Πολλοί άνθρωποι πίνουν αλκοόλ τη νύχτα για να τους βοηθήσει να χαλαρώσουν. Αυτό που ίσως δεν γνωρίζετε είναι ότι το αλκοόλ έχει αρνητική επίδραση στον ύπνο σας. Αντί να κοιμηθείτε σαν πουλάκια αυτό έχει τα αντίθετα αποτελέσματα καθώς σας προκαλέσει νευρικότητα και απώλεια ύπνου. Όταν συνδυάσετε την απώλεια του ύπνου με όλες τις επιπλέον θερμίδες από την κατανάλωση, δεν είναι δύσκολο να δείτε πώς το αλκοόλ μπορεί να προκαλέσει αύξηση του σωματικού σας βάρους.

9 nychterines synitheies poy den se afinoyn na adynatiseis αδυνάτισμα, ΑΛΚΟΟΛ, ΒΑΡΟΣ, ΖΥΓΑΡΙΑ, Ηλεκτρικές Συσκευές, ΝΥΧΤΕΡΙΝΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΠΟΥ ΠΑΧΑΙΝΟΥΝ, Υγιεινή διατροφή, υπνοΣ

Κοιμάστε αργά

Αν μένετε ξύπνιοι μέχρι μετά τα μεσάνυχτα, αυτό μπορεί πραγματικά να οδηγήσει σε αύξηση του σωματικού σας βάρους. Αν δεν κοιμάστε όσο πρέπει, αυτό μπορεί να διαταράξει το φυσικό κύκλο του σώματός σας. Αυτό μπορεί να επηρεάσει τα επίπεδα των ορμονών σας και να σας κάνει να πάρετε επιπλέον βάρος. Προσπαθήστε να κοιμάστε λίγο νωρίτερα.

Βλέπετε τηλεόραση ενώ τρώτε

Αν έχετε τη συνήθεια να κάθεστε μπροστά στην τηλεόραση, ενώ τρώτε, αυτό πραγματικά μπορεί να σας παχύνει. Αν παρακολουθείτε τηλεόραση και δεν βλέπετε πόσο τρώτε,θα μπορούσατε να καταλήξετε να καταναλώσετε υπερβολική ποσότητα τροφής, χωρίς καν να το συνειδητοποιήσετε. Κλείστε την τηλεόραση, όσο εσείς θα απολαμβάνετε το δείπνο σας.

 
via