«Χειρότερη από βασανιστήριο»: Νέα συσκευή για απώλεια βάρους εμποδίζει το στόμα ν’ανοίγει πάνω από 2 χιλιοστά

Απώλεια βάρους: Μία καινούρια συσκευή αδυνατίσματος εμποδίζει το στόμα των ανθρώπων να ανοίγει πάνω από δύο χιλιοστά.

cheiroteri apo vasanistirio nea syskeyi gia apoleia varoys empodizei to stoma nanoigei pano apo 2 chiliosta ΑΠΩΛΕΙΑ ΒΑΡΟΥΣ, ΣΥΣΚΕΥΗ

Απώλεια βάρους: Μία καινούρια συσκευή αδυνατίσματος εμποδίζει το στόμα των ανθρώπων να ανοίγει πάνω από δύο χιλιοστά – Πού χρησιμεύει η συγκεκριμένη συσκευή.

Απώλεια βάρους: Λεπτομέρειες για τη συσκευή

Μία ειδική συσκευή απώλεια βάρους εμποδίζει το άνοιγμα του στόματος για περισσότερο από 2 χιλιοστά. Μάλιστα, η συγκεκριμένη συσκευή έχει προκαλέσει αντιδράσεις.Η συσκευή χρησιμοποιεί μαγνήτες για να εμποδίσει τους ανθρώπους να ανοίξουν το στόμα τους αρκετά, ώστε να καταναλώνουν στερεά τρόφιμα .Η συσκευή αναπτύχθηκε από το Πανεπιστήμιο του Otago στη Νέα Ζηλανδία. Επιστήμονες από το Leeds στο Ηνωμένο Βασίλειο τη χρησιμοποιούν για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας. Αυτή μπορεί να τοποθετηθεί από οδοντίατρους. Μάλιστα, χρησιμοποιεί μαγνητικά εξαρτήματα που επί της ουσίας “ασφαλίζουν” το στόμα.Ωστόσο, η συγκεκριμένη συσκευή έχει επικριθεί στο διαδίκτυο. Πολλοί χρήστες κάνουν λόγο για μεσαιωνική συσκευή βασανιστηρίων.απώλεια βάρους

Απώλεια βάρους: Η επιστημονική άποψη

Το Πανεπιστήμιο του Otago έγραψε στο Twitter ότι αυτό το μικρό μηχάνημα αποτελεί πρωτοποριακή συσκευή στον τομέα της απώλειας βάρους. «Προκειμένου να βοηθήσει στην καταπολέμηση της παγκόσμιας επιδημίας παχυσαρκίας: μια ενδοστοματική συσκευή που περιορίζει ένα άτομο σε μία διατροφή με υγρά».

Η συσκευή ονομάζεται DentalSlim Diet Control. Επιτρέπει στους χρήστες της να ανοίγουν το στόμα τους σε πλάτος μόνο 2 χιλιοστών.Αρχικά, δοκιμάστηκε σε επτά υγιείς παχύσαρκες γυναίκες από το Dunedin της Νέας Ζηλανδίας για δύο εβδομάδες. Σε αυτές δόθηκε δίαιτα με υγρά χαμηλή σε θερμίδες.Ένα άρθρο που δημοσιεύθηκε στο British Dental Journal ανέφερε ότι η ομάδα των γυναικών έχασε μια μέση ποσότητα 6,36 κιλών, περίπου δηλαδή το 5,1% του σωματικού τους βάρους.Ωστόσο, οι συμμετέχουσες παραπονέθηκαν ότι η συσκευή ήταν δύσκολη στη χρήση και προκαλούσε δυσφορία κατά την ομιλία. Επίσης, είπαν ότι ένιωθαν ένταση και ότι «η ζωή γενικά ήταν λιγότερο ικανοποιητική».

Απώλεια βάρους: Η συσκευή δημιουργεί νέες συνήθειες

Μία συμμετέχουσα δεν ακολούθησε τους κανόνες και αντ’ αυτού κατανάλωσε τρόφιμα που δεν έπρεπε, για παράδειγμα κατανάλωνε σοκολάτα που είχε προηγουμένως λιώσει.

Ο καθηγητής Paul Brunton από το Πανεπιστήμιο του Otago είπε ότι το κύριο εμπόδιο, που σταμάτησε την απώλεια βάρους ήταν η «συμμόρφωση». Πρόσθεσε, ότι η συσκευή βοήθησε στο να δημιουργηθούν νέες συνήθειες».«Είναι μια μη επεμβατική, αναστρέψιμη, οικονομική και ελκυστική εναλλακτική λύση έναντι των χειρουργικών επεμβάσεων» πρόσθεσε.Το DentalSlim Diet Control δέχτηκε ωστόσο, έντονη κριτική με χρήστες του Twitter να γράφουν πως «Δεν χρειάζεστε αυτήν τη συσκευή βασανιστηρίων για να κάνετε μια δίαιτα καταναλώνοντας υγρά».

Ο στόχος της συσκευής

Το Πανεπιστήμιο του Otago διευκρίνισε πως η συσκευή στοχεύει να βοηθήσει άτομα που πρέπει να υποβληθούν σε χειρουργική επέμβαση αλλά δεν μπορούν, προτού χάσουν κάποιο βάρος.Η ερευνητική ομάδα πίσω από το προϊόν περιελάμβανε τον Δρ Jonathan Bodansky του Leeds και τον Δρ Richard Hall του συμβούλου RMH στο Leeds.

 via